Orange Whip

VIDEO

Orange Whip

Drinkkiperhe: Flip / Nog / Punch
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 13.3 % i
Tilavuus: 225 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Double Rocks
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shaker
Jää lasissa: i "Tavalliset" jääpalat

Tämä drinkki on kaikille Blues Brothers -elokuvan faneille tuttu, ainakin nimensä osalta. Elokuvassa ei kuitenkaan paljasteta drinkin tarkkaa reseptiä, joten se lienee tämänkin reseptin osalta hieman “sinnepäin” arveltu, mutta ei haittaa, sillä elokuva on loistava! Reseptissä oli alunperin 120 ml appelsiinimehua, mutta se kuulosti niin suurelta määrältä, että vähensin sitä. Yllä mainitaan juomalasina double rocks, mutta minä käytän eksoottisista videokuvausolosuhteista johtuen sheikkerin lasiosaa. Käytän samasta syystä kaupasta ostettua appelsiinimehua!

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Vodka Finlandia Vodka 30 ml
Rommi (kypsytetty) Havana Club Añejo 3 Años 30 ml
Triple Sec / Curaçao Cointreau 15 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Appelsiinimehu 90 ml
Kerma 60 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkin pahin ongelma on makeuden puute. No, vodkakin maistuu kyllä liiaksi, kun drinkissä on vodkaa sellaisenaan ja vielä appelsiiniliköörinäkin. Minusta juuri vodkan läpipaistava maku on aina ollut Cointreaun suurin vika. Olisiko konjakkipohjainen Pierre Ferrand tai joku muu appelsiinilikööri toiminut paremmin? Olisiko tuore appelsiinimehu tuonut drinkkiin sen kaipaamaa makeutta? Rommin läsnäoloa en huomaa drinkissä lainkaan. Parasta drinkissä on sen raikkaus ja kermainen koostumus.

ARVOSANA: 60 / 100 (14.07.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Booze on the Rocks. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


KATSO MYÖS NÄMÄ DRINKIT: