Pacifico
Drinkin nimi tulee rommista jota drinkin kehittäjä (reseptin lähde, linkki alla) käytti keksiessään drinkin. Kyseinen rommi oli kotoisin Tyynenmeren alueelta (eng: Pacific) ja se oli maustettu banaanilla ja tuntemattomilla mausteilla. Minä käytän tässä banaaninkuorien jäämillä maustettua rommia. Käyttämälläni rommilla ja viskiliköörillä on sattumalta yhteinen kotimaa, Skotlanti. Drinkissä on tärkeä käyttää juuri kuivaa vermuttia makeustason tasapainottajana.

DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
Rommi (maustettu) | Discarded Banana Peel | 40 | ml |
Likööri (viski) | Drambuie | 20 | ml |
Likööri (banaani) | Giffard Banane du Bresil | 20 | ml |
Vermutti | Cinzano Vermouth Extra Dry | 20 | ml |
Spirit Forward
Riedel DSG Nick & Nora
Ei mitään
Sekoitetaan
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkissä on odotusten mukaisesti miellyttävän banaaninen maku, kun puolessa ainesosista on banaania. Etanoli ei maistu drinkin korkeasta alkoholipitoisuudesta huolimatta lainkaan ja vastaahan tällainen pieni desin drinkki myös yli kahta kossupaukkua suomalaisessa baarissa. Hunajan maku tulee hieman esiin viskilikööristä ja lisäksi drinkki tuntuu mukavan samettiselta. Drinkki sopii parhaiten henkilölle, joka banaanin lisäksi pitää hieman makeammasta drinkistä. Minulle tämä maistuu todella hyvin.
Tällaisessa pienessä ja alkoholisessa drinkissä sekoituksen kesto vaikuttaa merkittävästi lopputuotteeseen. Tein videokuvauksen jälkeen drinkin uudestaan ja sekoitin sitä arviolta kymmenen sekuntia lyhyemmän ajan. Tällä kertaa drinkki maistui voimakkaammalta kaikin puolin, mutta etanoli ei edelleenkään maistunut lainkaan.
ARVOSANA
91 / 100
Pacifico
Drinkin nimi tulee rommista jota drinkin kehittäjä (reseptin lähde, linkki alla) käytti keksiessään drinkin. Kyseinen rommi oli kotoisin Tyynenmeren alueelta (eng: Pacific) ja se oli maustettu banaanilla ja tuntemattomilla mausteilla. Minä käytän tässä banaaninkuorien jäämillä maustettua rommia. Käyttämälläni rommilla ja viskiliköörillä on sattumalta yhteinen kotimaa, Skotlanti. Drinkissä on tärkeä käyttää juuri kuivaa vermuttia makeustason tasapainottajana.

Drinkkiperhe: Spirit Forward | |
Alkoholipitoisuus: 31.6 % | Ravintola-annoksia: 2.1 kpl |
Valmistustapa: Sekoitetaan | Tilavuus: 100 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora | Jää lasissa: Ei mitään |
Tehty & arvioitu: 05.10.2024 | |
Valmistusvideoni:![]() |
DRINKIN RESEPTI
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkissä on odotusten mukaisesti miellyttävän banaaninen maku, kun puolessa ainesosista on banaania. Etanoli ei maistu drinkin korkeasta alkoholipitoisuudesta huolimatta lainkaan ja vastaahan tällainen pieni desin drinkki myös yli kahta kossupaukkua suomalaisessa baarissa. Hunajan maku tulee hieman esiin viskilikööristä ja lisäksi drinkki tuntuu mukavan samettiselta. Drinkki sopii parhaiten henkilölle, joka banaanin lisäksi pitää hieman makeammasta drinkistä. Minulle tämä maistuu todella hyvin.
Tällaisessa pienessä ja alkoholisessa drinkissä sekoituksen kesto vaikuttaa merkittävästi lopputuotteeseen. Tein videokuvauksen jälkeen drinkin uudestaan ja sekoitin sitä arviolta kymmenen sekuntia lyhyemmän ajan. Tällä kertaa drinkki maistui voimakkaammalta kaikin puolin, mutta etanoli ei edelleenkään maistunut lainkaan.