Pacifico

Drinkin nimi tulee rommista jota drinkin kehittäjä (reseptin lähde, linkki alla) käytti keksiessään drinkin. Kyseinen rommi oli kotoisin Tyynenmeren alueelta (eng: Pacific) ja se oli maustettu banaanilla ja tuntemattomilla mausteilla. Minä käytän tässä banaaninkuorien jäämillä maustettua rommia. Käyttämälläni rommilla ja viskiliköörillä on sattumalta yhteinen kotimaa, Skotlanti. Drinkissä on tärkeä käyttää juuri kuivaa vermuttia makeustason tasapainottajana.


Pacifico

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Rommi (maustettu) Discarded Banana Peel 40 ml
Likööri (viski) Drambuie 20 ml
Likööri (banaani) Giffard Banane du Bresil 20 ml
Vermutti Cinzano Vermouth Extra Dry 20 ml

Drinkkiperhe:
Spirit Forward

Alkoholipitoisuus: 31.6 % i

Ravintola-annoksia: 2.1 kpl i

Tilavuus: 100 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Nick & Nora

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sekoitetaan

Käyttämäni välineet: i
Mixing glassHawthorne strainerBaarilusikka

Tehty & arvioitu: 05.10.2024

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkissä on odotusten mukaisesti miellyttävän banaaninen maku, kun puolessa ainesosista on banaania. Etanoli ei maistu drinkin korkeasta alkoholipitoisuudesta huolimatta lainkaan ja vastaahan tällainen pieni desin drinkki myös yli kahta kossupaukkua suomalaisessa baarissa. Hunajan maku tulee hieman esiin viskilikööristä ja lisäksi drinkki tuntuu mukavan samettiselta. Drinkki sopii parhaiten henkilölle, joka banaanin lisäksi pitää hieman makeammasta drinkistä. Minulle tämä maistuu todella hyvin.

Tällaisessa pienessä ja alkoholisessa drinkissä sekoituksen kesto vaikuttaa merkittävästi lopputuotteeseen. Tein videokuvauksen jälkeen drinkin uudestaan ja sekoitin sitä arviolta kymmenen sekuntia lyhyemmän ajan. Tällä kertaa drinkki maistui voimakkaammalta kaikin puolin, mutta etanoli ei edelleenkään maistunut lainkaan.

ARVOSANA
91 / 100

Pacifico

Drinkin nimi tulee rommista jota drinkin kehittäjä (reseptin lähde, linkki alla) käytti keksiessään drinkin. Kyseinen rommi oli kotoisin Tyynenmeren alueelta (eng: Pacific) ja se oli maustettu banaanilla ja tuntemattomilla mausteilla. Minä käytän tässä banaaninkuorien jäämillä maustettua rommia. Käyttämälläni rommilla ja viskiliköörillä on sattumalta yhteinen kotimaa, Skotlanti. Drinkissä on tärkeä käyttää juuri kuivaa vermuttia makeustason tasapainottajana.


Pacifico

Drinkkiperhe:
Spirit Forward
Välineet: i
Mixing glassHawthorne strainerBaarilusikka
Alkoholipitoisuus:
31.6 % i
Ravintola-annoksia:
2.1 kpl i
Valmistustapa:
Sekoitetaan
Tilavuus:
100 ml i
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
05.10.2024
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkissä on odotusten mukaisesti miellyttävän banaaninen maku, kun puolessa ainesosista on banaania. Etanoli ei maistu drinkin korkeasta alkoholipitoisuudesta huolimatta lainkaan ja vastaahan tällainen pieni desin drinkki myös yli kahta kossupaukkua suomalaisessa baarissa. Hunajan maku tulee hieman esiin viskilikööristä ja lisäksi drinkki tuntuu mukavan samettiselta. Drinkki sopii parhaiten henkilölle, joka banaanin lisäksi pitää hieman makeammasta drinkistä. Minulle tämä maistuu todella hyvin.

Tällaisessa pienessä ja alkoholisessa drinkissä sekoituksen kesto vaikuttaa merkittävästi lopputuotteeseen. Tein videokuvauksen jälkeen drinkin uudestaan ja sekoitin sitä arviolta kymmenen sekuntia lyhyemmän ajan. Tällä kertaa drinkki maistui voimakkaammalta kaikin puolin, mutta etanoli ei edelleenkään maistunut lainkaan.

ARVOSANA
91 / 100