Drinkki työn alla - ToDo

Papa Doble / Hemingway Daiquiri

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 24 % i
Tilavuus: 120 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Drinkki on nimetty kirjailija Ernest Hemingwayn mukaan. Hän vietti aikaa Kuubassa ja varsinkin kuubalaisissa baareissa. Tämän Daiquiri-variaation hänelle kehitti vuonna 1921 havanalaisessa El Floridita -baarissa työskennellyt Constantino Ribalaigua. Vaikka monessa reseptissä näkee käytettävän sokerilientäkin, ei Ernest diabeetikkona itse sitä käyttänyt. Tämä resepti ja tarina on yksi monista, tuskin aito ja alkuperäinen tämäkään.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (kypsytetty) Havana Club Añejo 3 Años 60 ml
Likööri (kirsikka) Luxardo Maraschino Originale 15 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 22.5 ml
Greippimehu (ruby) 15 ml

Drinkin lähteenä on toiminut Tuntematon. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin.