Pegu Club
Arvosanani drinkille: 80 / 100 Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 92 ml Alkoholipitoisuus: 38.6 % Ravintola-annoksia: 2.3 | Tehty & arvioitu: 09.11.2024 Käyttämäni juoma-astia: Nick & Nora – Riedel DSG Jää lasissa: Ei mitään Reseptin lähde: Anders Erickson |
Drinkki on kehitetty 1920-luvulla Burmassa (tunnetaan myös nimellä Myanmar), mikä kuulostaa varsin eksoottiselta ja jopa hieman oudolta, mutta selittynee sen ajan brittien vahvalla läsnäololla kyseisellä alueella. Paikalliset tuskin tällaisia drinkkejä joivat silloin tai nyt.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Gini (plymouth) | Plymouth Navy Strength Gin | 45 ml |
Triple Sec / Curaçao | Grand Marnier Cordon Rouge | 22.5 ml |
Katkero (bitter) | Angostura Aromatic Bitters | 2 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Limemehu | 22.5 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ:
Ensimaku drinkistä on kuiva, siis se makean vastakohta. Drinkin korkeasta alkoholipitoisuudesta huolimatta etanoli ei maistu lainkaan. Ginin havuisuus maistuu, mutta se ei ole hallitseva, sillä appelsiiniliköörikin yhdessä limen kanssa on ihan päälimmäisiä makuja. Vaikka etanoli ei maistukaan, tuntuu drinkki vahvalta suussa, sillä alkoholin poltetta löytyy jonkin verran. Onhan drinkki (tällä ginillä tehtynä) vahvempaa kuin raaka kossu. Omaan makuuni drinkki saisi olla ihan hieman makeampikin, mutta ei paljoa. Ei tämä nytkään vahvan epämakea ole.