Pink Squirrel (de kuyper)

Valmistin drinkin kolmena kappaleena vaihdelleen ainoastaan drinkin sisältämää kaakaolikööriä. Alunperin drinkissä kuuluisi käyttää kirkasta kaakaolikööriä ja tämä on kolmikosta ainoa sellainen. Tämä on jälkiruokadrinkki, joka ennakkoon ajateltuna saattaa olla varsin makea. Duh!

Drinkissä kuuluisi käyttää likööriä nimeltään Crème de Noyaux. Se on punertava likööri, joka valmistetaan pääasiassa kivihedelmien siemenistä (aprikoosi, kirsikka, persikka). Minulla ei tällaista likööriä ole, joten käytän sen sijasta reseptin lähteenkin mainitsemaa Amarettoa, joka valmistetaan aprikoosin kivistä. Oma pieni lisäykseni reseptiin on baarilusikallinen kirsikkalikööriä.


Pink Squirrel

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Likööri (kaakao) De Kuyper Creme de Cacao white 22.5 ml
Likööri (manteli) Disaronno Originale 20 ml
Likööri (kirsikka) Heering Cherry Liqueur 5 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Kerma 45 ml
Drinkkiperhe:
Flip / Nog / Punch

Alkoholipitoisuus: 13.2 % i

Ravintola-annoksia: 0.8 kpl i

Tilavuus: 92.5 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Speakeasy Nick & Nora

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Sesonki:
Joulun aika

Tehty & arvioitu: 30.11.2024

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Koko kolmikko on todella jälkiruokamainen, eikä koostumus tai suutuntuma jää kauas sulaneesta jäätelöstä. Koska tein drinkin kolmella eri kaakaoliköörillä, voin todeta että tämä De Kuyperin versio on kaikista makein ja samalla  miedoimman makuinen. Kermainen suutuntuma on taivaallinen kaikissa kolmessa, mutta tämän version pieneksi miinukseksi jää tosiaan se liika makeus. Mantelin maku on päälimmäinen kaakaon sijoittuessa hyväksi kakkoseksi.

ARVOSANA
82 / 100

Pink Squirrel (de kuyper)

Valmistin drinkin kolmena kappaleena vaihdelleen ainoastaan drinkin sisältämää kaakaolikööriä. Alunperin drinkissä kuuluisi käyttää kirkasta kaakaolikööriä ja tämä on kolmikosta ainoa sellainen. Tämä on jälkiruokadrinkki, joka ennakkoon ajateltuna saattaa olla varsin makea. Duh!

Drinkissä kuuluisi käyttää likööriä nimeltään Crème de Noyaux. Se on punertava likööri, joka valmistetaan pääasiassa kivihedelmien siemenistä (aprikoosi, kirsikka, persikka). Minulla ei tällaista likööriä ole, joten käytän sen sijasta reseptin lähteenkin mainitsemaa Amarettoa, joka valmistetaan aprikoosin kivistä. Oma pieni lisäykseni reseptiin on baarilusikallinen kirsikkalikööriä.


Pink Squirrel

Drinkkiperhe:
Flip / Nog / Punch
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
13.2 % i
Ravintola-annoksia:
0.8 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
92.5 ml i
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
30.11.2024
Sesonki:
Joulun aika
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
45 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Koko kolmikko on todella jälkiruokamainen, eikä koostumus tai suutuntuma jää kauas sulaneesta jäätelöstä. Koska tein drinkin kolmella eri kaakaoliköörillä, voin todeta että tämä De Kuyperin versio on kaikista makein ja samalla  miedoimman makuinen. Kermainen suutuntuma on taivaallinen kaikissa kolmessa, mutta tämän version pieneksi miinukseksi jää tosiaan se liika makeus. Mantelin maku on päälimmäinen kaakaon sijoittuessa hyväksi kakkoseksi.

ARVOSANA
82 / 100