Pisco-Apricot Tropicale
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 97.5 ml Alkoholipitoisuus: 27.1 % Ravintola-annoksia: 1.8 | Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora Jää lasissa: Ei mitään Tehty & arvioitu: 09.05.2024 |
Kerrankin minulla on käytössäni täsmälleen ne alkoholit, joita lähdevideossakin käytetään. Tosin en valmista drinkkiä kerrostalon katolla kuten lähdevideossa melkein tehdään, mutta kunhan oma videoni julkaistaan, tulette huomaamaan siinä jotain erikoista, joka poikkeaa kaikista aiemmin tekemistäni videoista merkittävästi.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Brandy (pisco) | Barsol Primero Quebranta | 45 ml |
Likööri (aprikoosi) | Giffard Abricot du Roussillon | 30 ml |
Katkero (bitter) | Angostura Aromatic Bitters | 2 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Limemehu | 22.5 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Saatatkin jo tietää, että Disaronno-mantelilikööri (jota tämä drinkki ei sisällä) valmistetaan aprikoosin kivistä eli siemenistä. Ehkäpä se selittää (koska tässä on aprikoosilikööriä) miksi tämä drinkki maistuu marsipaanilta. Piscon viinimäisyys tulee myös aika vahvana esiin ja limen kirpsakkuuskin on selkeästi läsnä. Kokonaisuutena tämä on kirpsakka ja hapan drinkki, joka tuntuu kielen sivuilla sitrusmehujen tapaan. Viinivivahde ei minua ilahduta, eikä marsipaanikaan koskaan ole kuulunut syötävien herkkujen listalle. Kyllähän tämän juo vain kevyesti irvistelleen, mutta en minä tällaista toistamiseen tee. Tai teen, mutta vain oheisen drinkkikuvan ottamista varten.