Pisco Apricot Tropicale

VIDEO

Pisco-Apricot Tropicale

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 27.1 % i
Tilavuus: 97.5 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Kerrankin minulla on käytössäni täsmälleen ne alkoholit, joita lähdevideossakin käytetään. Tosin en valmista drinkkiä kerrostalon katolla kuten lähdevideossa melkein tehdään, mutta kunhan oma videoni julkaistaan, tulette huomaamaan siinä jotain erikoista, joka poikkeaa kaikista aiemmin tekemistäni videoista merkittävästi.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Brandy (pisco) Barsol Primero Quebranta 45 ml
Likööri (aprikoosi) Giffard Abricot du Roussillon 30 ml
Katkero (bitter) Angostura Aromatic Bitters 2 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Limemehu 22.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Saatatkin jo tietää, että Disaronno-mantelilikööri (jota tämä drinkki ei sisällä) valmistetaan aprikoosin kivistä eli siemenistä. Ehkäpä se selittää (koska tässä on aprikoosilikööriä) miksi tämä drinkki maistuu marsipaanilta. Piscon viinimäisyys tulee myös aika vahvana esiin ja limen kirpsakkuuskin on selkeästi läsnä. Kokonaisuutena tämä on kirpsakka ja hapan drinkki, joka tuntuu kielen sivuilla sitrusmehujen tapaan. Viinivivahde ei minua ilahduta, eikä marsipaanikaan koskaan ole kuulunut syötävien herkkujen listalle. Kyllähän tämän juo vain kevyesti irvistelleen, mutta en minä tällaista toistamiseen tee. Tai teen, mutta vain oheisen drinkkikuvan ottamista varten.

ARVOSANA: 60 / 100 (09.05.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Jeff Solomon. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


KATSO MYÖS NÄMÄ DRINKIT: