Pisco Sour
Tämän maailman kuuluisimman pisco-drinkin keksi vuonna 1916 amerikkalainen Victor Morris viettäessään aikaa Limassa, Perussa. Drinkki on riffi tai variaatio vielä kuuluisammasta Whisky Sour -drinkistä. Kananmuna ja koristepisarat Angostura Aromatic Bitters -katkeroa tulivat kuvioihin vasta 1930-luvulla.

DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
Brandy (pisco) | Barsol Primero Quebranta | 60 | ml |
Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
Limemehu | 30 | ml |
Vaahdottaja (foamer) | 4 | pisara |
Sokeriliemi (1:1) | 20 | ml |
Sour
Riedel DSG Sour
Ei mitään
Sheikataan
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin drinkissä Foamee– tai mitään muutakaan vegaanista vaahdottajaa munanvalkuaisen sijasta. Täytyy sanoa, että se tekee minkä lupaa, eikä sheikkerissä pahemmin tuntunut erottautumispainettakaan, kuten munanvalkuaisen kanssa yleensä käy. Vaahtokerroksen ja nesteen erottuminen omiksi kerroksiksi sheikkaamisen jälkeen kestää vajaan minuutin.
Vaahto on mukavan paksu, samettinen ja mauton. Odotin drinkin oleva selvästi happamampi limen runsaasta määrästä johtuen, mutta yllättäen drinkki onkin lähes makea. Tokihan limen kirpsakkuus hieman tuntuu ja maistuu taustalla. Tämä ei makuvivahteiden puolesta ole maailman monimuotoisin drinkki. Pisco antaa drinkille lievästi viinimäisen maun ja sen lisäksi maistuu lime. Etanolia drinkin maussa ei ole havaittavissa. Ainakin tästä piscosta tehtynä tämä on varsin mieluisa drinkki pienistä makupuutteistaan huolimatta.
ARVOSANA
85 / 100
Pisco Sour
Tämän maailman kuuluisimman pisco-drinkin keksi vuonna 1916 amerikkalainen Victor Morris viettäessään aikaa Limassa, Perussa. Drinkki on riffi tai variaatio vielä kuuluisammasta Whisky Sour -drinkistä. Kananmuna ja koristepisarat Angostura Aromatic Bitters -katkeroa tulivat kuvioihin vasta 1930-luvulla.

Drinkkiperhe: Sour | |
Alkoholipitoisuus: 21.4 % | Ravintola-annoksia: 1.6 kpl |
Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 114 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG Sour | Jää lasissa: Ei mitään |
Tehty & arvioitu: 27.04.2024 | |
Valmistusvideoni:![]() |
DRINKIN RESEPTI
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin drinkissä Foamee– tai mitään muutakaan vegaanista vaahdottajaa munanvalkuaisen sijasta. Täytyy sanoa, että se tekee minkä lupaa, eikä sheikkerissä pahemmin tuntunut erottautumispainettakaan, kuten munanvalkuaisen kanssa yleensä käy. Vaahtokerroksen ja nesteen erottuminen omiksi kerroksiksi sheikkaamisen jälkeen kestää vajaan minuutin.
Vaahto on mukavan paksu, samettinen ja mauton. Odotin drinkin oleva selvästi happamampi limen runsaasta määrästä johtuen, mutta yllättäen drinkki onkin lähes makea. Tokihan limen kirpsakkuus hieman tuntuu ja maistuu taustalla. Tämä ei makuvivahteiden puolesta ole maailman monimuotoisin drinkki. Pisco antaa drinkille lievästi viinimäisen maun ja sen lisäksi maistuu lime. Etanolia drinkin maussa ei ole havaittavissa. Ainakin tästä piscosta tehtynä tämä on varsin mieluisa drinkki pienistä makupuutteistaan huolimatta.