Pisco Sour

Tämän maailman kuuluisimman pisco-drinkin keksi vuonna 1916 amerikkalainen Victor Morris viettäessään aikaa Limassa, Perussa. Drinkki on riffi tai variaatio vielä kuuluisammasta Whisky Sour -drinkistä. Kananmuna ja koristepisarat Angostura Aromatic Bitters -katkeroa tulivat kuvioihin vasta 1930-luvulla.


Pisco Sour

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Brandy (pisco) Barsol Primero Quebranta 60 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Limemehu 30 ml
Vaahdottaja (foamer) 4 pisara
Sokeriliemi (1:1) 20 ml
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 21.4 % i

Ravintola-annoksia: 1.6 kpl i

Tilavuus: 114 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Sour

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 27.04.2024

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin drinkissä Foamee– tai mitään muutakaan vegaanista vaahdottajaa munanvalkuaisen sijasta. Täytyy sanoa, että se tekee minkä lupaa, eikä sheikkerissä pahemmin tuntunut erottautumispainettakaan, kuten munanvalkuaisen kanssa yleensä käy. Vaahtokerroksen ja nesteen erottuminen omiksi kerroksiksi sheikkaamisen jälkeen kestää vajaan minuutin.

Vaahto on mukavan paksu, samettinen ja mauton. Odotin drinkin oleva selvästi happamampi limen runsaasta määrästä johtuen, mutta yllättäen drinkki onkin lähes makea. Tokihan limen kirpsakkuus hieman tuntuu ja maistuu taustalla. Tämä ei makuvivahteiden puolesta ole maailman monimuotoisin drinkki. Pisco antaa drinkille lievästi viinimäisen maun ja sen lisäksi maistuu lime. Etanolia drinkin maussa ei ole havaittavissa. Ainakin tästä piscosta tehtynä tämä on varsin mieluisa drinkki pienistä makupuutteistaan huolimatta.

ARVOSANA
85 / 100

Pisco Sour

Tämän maailman kuuluisimman pisco-drinkin keksi vuonna 1916 amerikkalainen Victor Morris viettäessään aikaa Limassa, Perussa. Drinkki on riffi tai variaatio vielä kuuluisammasta Whisky Sour -drinkistä. Kananmuna ja koristepisarat Angostura Aromatic Bitters -katkeroa tulivat kuvioihin vasta 1930-luvulla.


Pisco Sour

Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
21.4 % i
Ravintola-annoksia:
1.6 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
114 ml i
Juoma-astia:
Riedel DSG Sour
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
27.04.2024
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
30 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin drinkissä Foamee– tai mitään muutakaan vegaanista vaahdottajaa munanvalkuaisen sijasta. Täytyy sanoa, että se tekee minkä lupaa, eikä sheikkerissä pahemmin tuntunut erottautumispainettakaan, kuten munanvalkuaisen kanssa yleensä käy. Vaahtokerroksen ja nesteen erottuminen omiksi kerroksiksi sheikkaamisen jälkeen kestää vajaan minuutin.

Vaahto on mukavan paksu, samettinen ja mauton. Odotin drinkin oleva selvästi happamampi limen runsaasta määrästä johtuen, mutta yllättäen drinkki onkin lähes makea. Tokihan limen kirpsakkuus hieman tuntuu ja maistuu taustalla. Tämä ei makuvivahteiden puolesta ole maailman monimuotoisin drinkki. Pisco antaa drinkille lievästi viinimäisen maun ja sen lisäksi maistuu lime. Etanolia drinkin maussa ei ole havaittavissa. Ainakin tästä piscosta tehtynä tämä on varsin mieluisa drinkki pienistä makupuutteistaan huolimatta.

ARVOSANA
85 / 100