Tämän maailman kuuluisimman pisco-drinkin keksi vuonna 1916 amerikkalainen Victor Morris viettäessään aikaa Limassa, Perussa. Drinkki on riffi tai variaatio vielä kuuluisammasta Whisky Sour -drinkistä. Kananmuna ja koristepisarat Angostura Aromatic Bitters -katkeroa tulivat kuvioihin vasta 1930-luvulla.
Tämän maailman kuuluisimman pisco-drinkin keksi vuonna 1916 amerikkalainen Victor Morris viettäessään aikaa Limassa, Perussa. Drinkki on riffi tai variaatio vielä kuuluisammasta Whisky Sour -drinkistä. Kananmuna ja koristepisarat Angostura Aromatic Bitters -katkeroa tulivat kuvioihin vasta 1930-luvulla.
Alkoholipitoisuus:
DRINKIN ALKOHOLIPITOISUUSAlkoholipitoisuudessa ei ole huomioitu sitä, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat osittain vedeksi, joka laskee drinkin alkoholipitoisuutta mainitusta. Drinkin alkoholipitoisuus on laskettu juuri näillä alkoholeilla tehtynä. 21.4 %
Ravintola-annoksia:
SUOMALAISTEN RAVINTOLA-ANNOSTEN MÄÄRÄ DRINKISSÄSuomalainen ravintola-annos alkoholia sisältää n. 12 g puhdasta alkoholia. Yksi annos on esim. 4 cl viinaa (38 %) tai 33 cl keskiolutta. Viinan lantraaminen ei vaikuta puhtaan alkoholin määrään eli saat saman määrän alkoholia kehoosi juomalla viinan raakana tai lantrattuna. 1.6 kpl
Tilavuus:
DRINKIN KOKOTilavuudessa ei ole huomioitu, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat kasvattaen drinkin tilavuutta. Yleinen 10 sekunnin sheikkaus lisää drinkkiin n. 25 ml vettä. Yleinen 30 sekunnin sekoitus lisää vettä n. 40 ml. Molemmissa tapauksissa vesimäärä lisääntyy mainituista, jos jäät ovat märkiä/sulaneita tai varsinkin jos käytät jäämurskaa. Suurista jääpaloista sulaa vähemmän vettä kuin pienistä samassa ajassa. Laimennus kuitenkin kuuluu drinkkien valmistukseen. 114 ml
Tehty & arvioitu: 27.04.2024
Valmistus YouTube-kanavallani:
Katso miten Pisco Sour valmistuu
kotibaarissani.
Jää lasissa:
JÄILLÄ VAI ILMANKaikissa drinkeissä lasiin ei laiteta jäätä lainkaan ja jos laitetaan, on jäätyyppejä eli jään muotoja useita. Tässä näet tässä drinkissä käyttämäni jäätyypin (jos käytetty). Jäätyypistä on linkki muottiin, jolla kyseinen jää on luotu Ei mitään
Alkoholipitoisuus:
DRINKIN ALKOHOLIPITOISUUSAlkoholipitoisuudessa ei ole huomioitu sitä, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat osittain vedeksi, joka laskee drinkin alkoholipitoisuutta mainitusta. Drinkin alkoholipitoisuus on laskettu juuri näillä alkoholeilla tehtynä. 21.4 %
Ravintola-annoksia:
SUOMALAISTEN RAVINTOLA-ANNOSTEN MÄÄRÄ DRINKISSÄSuomalainen ravintola-annos alkoholia sisältää n. 12 g puhdasta alkoholia. Yksi annos on esim. 4 cl viinaa (38 %) tai 33 cl keskiolutta. Viinan lantraaminen ei vaikuta puhtaan alkoholin määrään eli saat saman määrän alkoholia kehoosi juomalla viinan raakana tai lantrattuna. 1.6 kpl
Tilavuus:
DRINKIN KOKOTilavuudessa ei ole huomioitu, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat kasvattaen drinkin tilavuutta. Yleinen 10 sekunnin sheikkaus lisää drinkkiin n. 25 ml vettä. Yleinen 30 sekunnin sekoitus lisää vettä n. 40 ml. Molemmissa tapauksissa vesimäärä lisääntyy mainituista, jos jäät ovat märkiä/sulaneita tai varsinkin jos käytät jäämurskaa. Suurista jääpaloista sulaa vähemmän vettä kuin pienistä samassa ajassa. Laimennus kuitenkin kuuluu drinkkien valmistukseen. 114 ml
Tehty & arvioitu: 27.04.2024
Jää lasissa:
JÄILLÄ VAI ILMANKaikissa drinkeissä lasiin ei laiteta jäätä lainkaan ja jos laitetaan, on jäätyyppejä eli jään muotoja useita. Tässä näet tässä drinkissä käyttämäni jäätyypin (jos käytetty). Jäätyypistä on linkki muottiin, jolla kyseinen jää on luotu Ei mitään
Katso kotibaarissani kuvaamani video drinkin valmistuksesta YouTube-kanavallani. DRINKIN RESEPTI
RESEPTIN TULOSTAMINENDrinkkireseptin tulostaminen on täysin sallittua. Olen muokannut sivun sellaiseksi, että kun selaimen tulostustoiminnolla ryhdyt tulostamaan, sinulle tulostetaan ainoastaan tarpeelliset tiedot, eli resepti. Kuvia, valikoita tai minun mielipiteitä ei tulosteta. Ole hyvä.
Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi
Minä käytin drinkissä juuri näitä alkoholeja, koska minulla oli näitä käytettävissä. Voit ihan hyvin vaihtaa alkoholeja johonkin toiseen saman lajin edustajaan kunhan tiedostat, että drinkki maistuu silloin hieman eriltä. Määrä
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN1 ml bitteriä on 1 roiskaus (dash)
1 ml absinttiä on suihkaus suihkepullosta
5 ml on yksi baarilusikallinen
Alkoholittomat ainesosat:
Määrä
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN5 ml on yksi baarilusikallinen
1 munanvalkuainen on n. 30 ml
1 kananmuna on n. 50 ml
1 ml vaahdottajaa on 1 pisara DRINKIN RESEPTI
RESEPTIN TULOSTAMINENDrinkkireseptin tulostaminen on täysin sallittua. Olen muokannut sivun sellaiseksi, että kun selaimen tulostustoiminnolla ryhdyt tulostamaan, sinulle tulostetaan ainoastaan tarpeelliset tiedot, eli resepti. Kuvia, valikoita tai minun mielipiteitä ei tulosteta. Ole hyvä.
Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi
Minä käytin drinkissä juuri näitä alkoholeja, koska minulla oli näitä käytettävissä. Voit ihan hyvin vaihtaa alkoholeja johonkin toiseen saman lajin edustajaan kunhan tiedostat, että drinkki maistuu silloin hieman eriltä.
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN1 ml bitteriä on 1 roiskaus (dash)
1 ml absinttiä on suihkaus suihkepullosta
5 ml on yksi baarilusikallinen Määrä
Alkoholittomat ainesosat
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN5 ml on yksi baarilusikallinen
1 munanvalkuainen on n. 30 ml
1 kananmuna on n. 50 ml
1 ml vaahdottajaa on 1 pisara Määrä KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin drinkissä Foamee– tai mitään muutakaan vegaanista vaahdottajaa munanvalkuaisen sijasta. Täytyy sanoa, että se tekee minkä lupaa, eikä sheikkerissä pahemmin tuntunut erottautumispainettakaan, kuten munanvalkuaisen kanssa yleensä käy. Vaahtokerroksen ja nesteen erottuminen omiksi kerroksiksi sheikkaamisen jälkeen kestää vajaan minuutin.
Vaahto on mukavan paksu, samettinen ja mauton. Odotin drinkin oleva selvästi happamampi limen runsaasta määrästä johtuen, mutta yllättäen drinkki onkin lähes makea. Tokihan limen kirpsakkuus hieman tuntuu ja maistuu taustalla. Tämä ei makuvivahteiden puolesta ole maailman monimuotoisin drinkki. Pisco antaa drinkille lievästi viinimäisen maun ja sen lisäksi maistuu lime. Etanolia drinkin maussa ei ole havaittavissa. Ainakin tästä piscosta tehtynä tämä on varsin mieluisa drinkki pienistä makupuutteistaan huolimatta.
ARVOSANA: 85 / 100
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin drinkissä Foamee– tai mitään muutakaan vegaanista vaahdottajaa munanvalkuaisen sijasta. Täytyy sanoa, että se tekee minkä lupaa, eikä sheikkerissä pahemmin tuntunut erottautumispainettakaan, kuten munanvalkuaisen kanssa yleensä käy. Vaahtokerroksen ja nesteen erottuminen omiksi kerroksiksi sheikkaamisen jälkeen kestää vajaan minuutin.
Vaahto on mukavan paksu, samettinen ja mauton. Odotin drinkin oleva selvästi happamampi limen runsaasta määrästä johtuen, mutta yllättäen drinkki onkin lähes makea. Tokihan limen kirpsakkuus hieman tuntuu ja maistuu taustalla. Tämä ei makuvivahteiden puolesta ole maailman monimuotoisin drinkki. Pisco antaa drinkille lievästi viinimäisen maun ja sen lisäksi maistuu lime. Etanolia drinkin maussa ei ole havaittavissa. Ainakin tästä piscosta tehtynä tämä on varsin mieluisa drinkki pienistä makupuutteistaan huolimatta.
ARVOSANA: 85 / 100