
Pisco Sour
Tämän maailman kuuluisimman pisco-drinkin keksi vuonna 1916 amerikkalainen Victor Morris viettäessään aikaa Limassa, Perussa. Drinkki on riffi tai variaatio vielä kuuluisammasta Whisky Sour -drinkistä. Kananmuna ja koristepisarat Angostura Aromatic Bitters -katkeroa tulivat kuvioihin vasta 1930-luvulla.
Alkoholilaji: | Käyttämäni alkoholi: | Määrä |
Brandy (pisco) | Barsol Primero Quebranta | 60 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Limemehu | 30 ml |
Munanvalkuainen | 30 ml |
Sokeriliemi (1:1) | 20 ml |
Drinkin alkoholipitoisuus: 17.7%
Valmistustapa:
Sheikkaus
Jos etsit jotain toista drinkkiä, kokeile hakusivua.
Drinkin lähteenä on toiminut Alkoholin valmistaja. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.