Pyhä Sukeltaja
Drinkkiperhe: Cobbler / Julep / Smash Valmistustapa: Blenderissä Tilavuus: 240 ml Alkoholipitoisuus: 11.6 % Ravintola-annoksia: 1.8 | Käyttämäni juoma-astia: Riedel Ouverture Red Wine Magnum Käyttämäni välineet: Tehosekoitin Jää lasissa: Jäämurska Tehty & arvioitu: 24.07.2024 |
Drinkin alkuperäisresepti on ilmeisesti kotimainen ja lähtöisin Jyväskylässä vuosina 2004-2017 toimineesta Shaker-baarista. Tämä resepti on aika reilulla kädellä allekirjoittaneen muokkaama. Reseptin 90 ml päärynää tarkoittaa tässä kolmea pientä/keskikokoista säilykepäärynän puolikasta.
Onko drinkin nimi lainattu samannimiseltä (englanninkieliseltä) DIO-yhtyeen vuoden 1983 hittibiisiltä Holy Diver? Sitä en varmuudella voi väittää, mutta väitän kuitenkin että on.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Vodka | Koskenkorva Viina | 30 ml |
Brandy (hedelmä) | Laird’s Blended Applejack | 30 ml |
Likööri (omena) | Sourz Apple | 30 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Päärynä (säilyke) | 90 ml |
Omenamehu (kirkas) | 30 ml |
Omenamehu (happo) | 15 ml |
Omenasiirappi | 15 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Kesäkuumalla (Oulussa on tätä kirjoittaessa +27 C) mikään ei ole niin hyvää tai viilentävää kuin jääkylmä drinkki. Tässä olisi nyt tarjolla varsinainen hilejuoma, omenainen sellainen. Vaikka drinkissä on omenan makua mukavasti (onhan suurin osa ainesosista omenaisia), se ei valitettavasti ole kovin herkullinen. Suurin ongelma on varmasti makeuden puute. Kokonaisuus on melko hapan ja kuiva, mikä ei jälkikäteen ajateltuna ole suuri ihme, kun jopa käyttämäni Monin-merkkinen, vihreän omenan makuinen siirappikin on aika hapan. Alkoholit tässä eivät maistu lainkaan, mikä on kossun osalta hyvä, applejackin osalta huono, mutta eihän tämä drinkki kovin vahva alkoholipitoisuudeltaan olekaan. Tämä vaatisi ehdottomasti jatkokehitystä.