Rabo De Galo

VIDEO

Rabo De Galo

Drinkkiperhe: Spirit Forward
Valmistustapa: Sekoitetaan
Alkoholipitoisuus: 24.2 % i
Tilavuus: 90 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Rocks
Käyttämäni välineet: i Mixing glassBaarilusikkaJulep strainer
Jää lasissa: i Iso kirkas jääpala

Tämä on Brasiliassa erittäin yleinen ja suosittu drinkki. Se kehitettiin kun vermutin valmistaja halusi tuotteelleen suuremman suosion Brasiliassa, jossa vermuttia ei aiemmin laajassa mittakaavassa käytetty. Cachaçahan sen sijaan on aina brasilialainen alkoholi. Drinkin nimi on  muuten suomeksi kukon pyrstö, eli englanniksi cock tail.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Cachaça (kypsytetty) Avuá Amburana 30 ml
Katkero (amaro) Cynar Ricetta Originale 30 ml
Vermutti (makea) Noilly Prat Rouge 30 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkki on ensihörpyllä keskivahvan alkoholinen, mutta etanolin höyryjä siinä ei kuitenkaan ole lainkaan. Maku tasoittuu nopeasti suuhun sopivalle tasolle. Drinkki on makeahko ja siihen vaikuttaa varmasti jokainen ainesosa osaltaan. Jopa käyttämäni amburana-tynnyrissä kypsytetty cachaça maistuu hieman makealta ja kaneliselta. Cynarin tuoma keskivahva kitkeryys tuntuu jokaisen hörpyn loppupuolella. Vermutin viinimäinen maku jää tässä kolmikossa täysin muiden makujen varjoon. Drinkki on helposti juotava ja yksinkertaisen reseptinsä vuoksi helposti skaalattavissa mihin kokoon itse haluaa. Vaihtamalla cachaçan toiseen drinkin maku muuttuu varmasti merkittävästi.

ARVOSANA: 85 / 100 (28.01.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Lui Fernandes. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


KATSO MYÖS NÄMÄ DRINKIT: