Rum Firewalker (rum-bar)

Tämä on drinkki, jota jokainen maistaja luultavimmin joko inhoaa tai rakastaa. Kenenkään mielestä tämä tuskin on “ok”. Syy siihen on alkoholeissa, joista toinen on vallan omalaatuisen makuinen kypsyttämätön jamaikalainen rommi (63%) ja toinen on kitkerä Campari. Yksi tällainen drinkki vastaa reilua neljää jallu- tai kossushottia alkoholimäärältään, joten nautitaan sen mukaisesti. Aito Rum Firewalker tehdään Hampden Estaten Rum Fire -rommilla. Tässä versiossa olen käyttänyt vastaavanlaista ja yhtä vahvaa kypsyttämätöntä jamaikalaisrommia, joka on peräisin Worthy Parkin tislaamosta.


Rum Firewalker

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
30 ml
Drinkkiperhe:
Sour Spirit Forward

Alkoholipitoisuus: 35.7 % i

Ravintola-annoksia: 4.2 kpl i

Tilavuus: 180 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Highball

Jää lasissa: i
Pebble-jää

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shaker

Tehty & arvioitu: 08.04.2025

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Tästä drinkistä voisi sanoa aikalailla samat sanat kuin drinkin alkuperäisversiosta, mutta en kopioi niitä tähän, vaan voit lukea ne linkin takaa. Jotakin tässä versiossa kuitenkin on, joka tekee tästä alkuperäisversiota paremman. Tämä maistuu hieman makeammalta, vaikka resepti on täsmälleen sama. Tämä ei maistu dieseliltä eikä hevosen virtsaamalta muhalta, vaan maku on todella kevyesti hedelmäinen, muuttuen kuitenkin nopeasti teolliseksi liuotinaineeksi. Mitään herkkua tämäkään versio siis ei ole, mutta kuitenkin parempi kuin alkuperäinen. Kiinnostus kyllä heräsi sille, että tekisin drinkit uudelleen muilla vastaavilla 63% jamaikalaisilla kypsyttämättömillä rommeilla. Kaikki ne ovat kuitenkin Euroopassa saatavilla. Join muuten näitä kahta arviota kirjoittaessa yhteensä noin neljäsosan molemmista drinkeistä ja menee kyllä päähän paremmin kuin puolitoistametrinen halko.

ARVOSANA
65 / 100

Rum Firewalker (rum-bar)

Tämä on drinkki, jota jokainen maistaja luultavimmin joko inhoaa tai rakastaa. Kenenkään mielestä tämä tuskin on “ok”. Syy siihen on alkoholeissa, joista toinen on vallan omalaatuisen makuinen kypsyttämätön jamaikalainen rommi (63%) ja toinen on kitkerä Campari. Yksi tällainen drinkki vastaa reilua neljää jallu- tai kossushottia alkoholimäärältään, joten nautitaan sen mukaisesti. Aito Rum Firewalker tehdään Hampden Estaten Rum Fire -rommilla. Tässä versiossa olen käyttänyt vastaavanlaista ja yhtä vahvaa kypsyttämätöntä jamaikalaisrommia, joka on peräisin Worthy Parkin tislaamosta.


Rum Firewalker

Drinkkiperhe:
Sour Spirit Forward
Välineet: i
Boston cocktail shaker
Alkoholipitoisuus:
35.7 % i
Ravintola-annoksia:
4.2 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
180 ml i
Juoma-astia:
Riedel DSG Highball
Jää lasissa: i
Pebble-jää
Tehty & arvioitu:
08.04.2025
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
30 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Tästä drinkistä voisi sanoa aikalailla samat sanat kuin drinkin alkuperäisversiosta, mutta en kopioi niitä tähän, vaan voit lukea ne linkin takaa. Jotakin tässä versiossa kuitenkin on, joka tekee tästä alkuperäisversiota paremman. Tämä maistuu hieman makeammalta, vaikka resepti on täsmälleen sama. Tämä ei maistu dieseliltä eikä hevosen virtsaamalta muhalta, vaan maku on todella kevyesti hedelmäinen, muuttuen kuitenkin nopeasti teolliseksi liuotinaineeksi. Mitään herkkua tämäkään versio siis ei ole, mutta kuitenkin parempi kuin alkuperäinen. Kiinnostus kyllä heräsi sille, että tekisin drinkit uudelleen muilla vastaavilla 63% jamaikalaisilla kypsyttämättömillä rommeilla. Kaikki ne ovat kuitenkin Euroopassa saatavilla. Join muuten näitä kahta arviota kirjoittaessa yhteensä noin neljäsosan molemmista drinkeistä ja menee kyllä päähän paremmin kuin puolitoistametrinen halko.

ARVOSANA
65 / 100