Rum Runner

VIDEO

Rum Runner

Drinkkiperhe: Tiki
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 16.3 % i
Tilavuus: 210 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Hurricane / Piña Colada
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shaker
Jää lasissa: i Pebble-jää

Drinkin nimi ei viittaa juoksemiseen vaan rommin salakuljetukseen. Tiki-drinkkejä harvoin siivilöidään sheikkaamisen jälkeen, vaan sheikatessa käytetyt jäät (varsinkin kun sheikkaamiseenkin käytetään pebble-jäätä) kaadetaan monesti suoraan lasiin ja tuoreita jäitä vain lisätään lasi täyteen.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (kulta) Smith & Cross Jamaica Navy Stength 30 ml
Rommi (vaalea) Flor de Caña 4 Years 30 ml
Likööri (banaani) Bols Banana 30 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Creme De Mûre / Karhunvatukkasiirappi 15 ml
Ananasmehu 60 ml
Limemehu 30 ml
Grenadiini 15 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkin maku on pääasiassa sekoitus Smith & Crossin rommin vivahteita ja karhunvatukkasiirappia. Molemmat maut tunnistaa selvästi, kun ovat entuudestaan tuttuja. Ananasmehu ja lime loistavat maussa poissaolollaan, kun taas oletan maistavani grenadiinin. Niin, ehkä tästä hyvällä mielikuvituksella maistaa välillä tuon makean banaaniliköörinkin, mutta etanolia ei onneksi missään vaiheessa. Koska käytin drinkissä jäämurskaa, lisääntyy veden määrä lasissa nopeasti, joten tällaista ei voi jättää kovin pitkäksi ajaksi pöydälle seisomaan. Kyllähän tällaisia helposti ja mielelläänkin muutaman imaisee naamariin kuumana kesäpäivänä, vaikka tästä ihan ministi karvas jälkimaku jääkin suuhun. Se karvaus muuten tulee varmasti grenadiinista. Ei siis ihan napakymppi tämä drinkki, mutta en minä aikoinaan koulussa näin hyviä arvosanoja saanut. PS. Valokuvassa on valitettavasti jo kerennyt käydä niin, että kaikki juoman väri on valunut sulana lasin pohjaan. Oli tämä kauniin violettikin jossakin vaiheessa ennen valokuvausta, videolta näkee paremmin.

ARVOSANA: 85 / 100 (15.07.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Liquor.com. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.