Rye Sour (agitator)
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 79 ml Alkoholipitoisuus: 20.3 % Ravintola-annoksia: 1.1 | Käyttämäni juoma-astia: Nick & Nora – Riedel DSG Jää lasissa: Ei mitään Tehty & arvioitu: 06.12.2024 |
Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Viski (ruis) | Agitator Rye Rye | 40 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Sitruunamehu | 20 ml |
Demerara- ja muscovadosiirappi (2:1) | 15 ml |
Vaahdottaja (foamer) | 4 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Minusta tämä Agitatorin Rye Rye on varsin savuinen maultaan, kuten olen aiemminkin muistaakseni todennut. Savuisuus peittää drinkissä alleen sitruuna happamuuden ja makeuden lähes kokonaan, vaikkakin sitruuna tuntuu suussa sitten jälkimakuvaiheessa. Jos Islayn viskeistä pitävä etsii sopivaa siltaa ruisviskeihin, niin tässä on mielestäni hyvä vaihtoehto, joskaan tämä ei tietenkään (luojan kiitos) yllä lähellekään Laphroaig 10 -tasoa. Minun makuuni savuisuus hallitsee tässä liiaksi muita makuja ja peittää ne alleen. Vaikka kuinka haluaisin tykätä Emil Årengin kehittelemästä viskistä, tämä ei ole suosikkini ruisviskeistä.