Rye Sour
Olen kuvannut drinkin valmistuksesta videon. Kun video julkaistaan, tähän tulee linkki siihen.

Rye Sour (agitator)

Olen kuvannut drinkin valmistuksesta videon. Kun video julkaistaan, tähän tulee linkki siihen.

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Tilavuus: 79 ml i
Alkoholipitoisuus: 20.3 % i
Ravintola-annoksia: 1.1 i
Käyttämäni juoma-astia: Nick & Nora – Riedel DSG
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään
Tehty & arvioitu: 06.12.2024

Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Viski (ruis) Agitator Rye Rye 40 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sitruunamehu 20 ml
Demerara- ja muscovadosiirappi (2:1) 15 ml
Vaahdottaja (foamer) 4 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Minusta tämä Agitatorin Rye Rye on varsin savuinen maultaan, kuten olen aiemminkin muistaakseni todennut. Savuisuus peittää drinkissä alleen sitruuna happamuuden ja makeuden lähes kokonaan, vaikkakin sitruuna tuntuu suussa sitten jälkimakuvaiheessa. Jos Islayn viskeistä pitävä etsii sopivaa siltaa ruisviskeihin, niin tässä on mielestäni hyvä vaihtoehto, joskaan tämä ei tietenkään (luojan kiitos) yllä lähellekään Laphroaig 10 -tasoa. Minun makuuni savuisuus hallitsee tässä liiaksi muita makuja ja peittää ne alleen. Vaikka kuinka haluaisin tykätä Emil Årengin kehittelemästä viskistä, tämä ei ole suosikkini ruisviskeistä.

ARVOSANA: 70 / 100

Drinkin lähteenä on toiminut alkoholin valmistaja. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.