Rye Sour (knob creek)
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 79 ml Alkoholipitoisuus: 25.3 % Ravintola-annoksia: 1.3 | Käyttämäni juoma-astia: Nick & Nora – Riedel DSG Jää lasissa: Ei mitään Tehty & arvioitu: 06.12.2024 |
Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Viski (ruis) | Knob Creek Kentucky Straight Rye Whiskey | 40 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Sitruunamehu | 20 ml |
Demerara- ja muscovadosiirappi (2:1) | 15 ml |
Vaahdottaja (foamer) | 4 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Maistelunelikon korkein alkoholipitoisuus jo maistuu ja tuntuu, joskaan ei niin paljoa, että sitä tarvitsisi pelätä. Sen kuitenkin huomaa näin peräkkäin arvioituna selkeästi. Sitruunaa hädin tuskin huomaa ja tämä on Michter’sin ja Woodfordin jälkeen selvästi vähiten makea. Etanolia tässäkään ei tarvitse maistella. Jälkimaussa on ihan pikkuriikkisen verran alkoholin tuimuutta mukana.