Rye Sour
Olen kuvannut drinkin valmistuksesta videon. Kun video julkaistaan, tähän tulee linkki siihen.

Rye Sour (knob creek)

Olen kuvannut drinkin valmistuksesta videon. Kun video julkaistaan, tähän tulee linkki siihen.

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Tilavuus: 79 ml i
Alkoholipitoisuus: 25.3 % i
Ravintola-annoksia: 1.3 i
Käyttämäni juoma-astia: Nick & Nora – Riedel DSG
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään
Tehty & arvioitu: 06.12.2024

Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Viski (ruis) Knob Creek Kentucky Straight Rye Whiskey 40 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sitruunamehu 20 ml
Demerara- ja muscovadosiirappi (2:1) 15 ml
Vaahdottaja (foamer) 4 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Maistelunelikon korkein alkoholipitoisuus jo maistuu ja tuntuu, joskaan ei niin paljoa, että sitä tarvitsisi pelätä. Sen kuitenkin huomaa näin peräkkäin arvioituna selkeästi. Sitruunaa hädin tuskin huomaa ja tämä on Michter’sin ja Woodfordin jälkeen selvästi vähiten makea. Etanolia tässäkään ei tarvitse maistella. Jälkimaussa on ihan pikkuriikkisen verran alkoholin tuimuutta mukana.

ARVOSANA: 80 / 100

Drinkin lähteenä on toiminut alkoholin valmistaja. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.