Rye Sour (knob creek)
Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.

DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
Viski (ruis) | Knob Creek Kentucky Straight Rye Whiskey | 40 | ml |
Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
Sitruunamehu | 20 | ml |
Demerara- ja muscovadosiirappi (2:1) | 15 | ml |
Vaahdottaja (foamer) | 4 | pisara |
Sour
Riedel DSG Nick & Nora
Ei mitään
Sheikataan
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Maistelunelikon korkein alkoholipitoisuus jo maistuu ja tuntuu, joskaan ei niin paljoa, että sitä tarvitsisi pelätä. Sen kuitenkin huomaa näin peräkkäin arvioituna selkeästi. Sitruunaa hädin tuskin huomaa ja tämä on Michter’sin ja Woodfordin jälkeen selvästi vähiten makea. Etanolia tässäkään ei tarvitse maistella. Jälkimaussa on ihan pikkuriikkisen verran alkoholin tuimuutta mukana.
ARVOSANA
80 / 100
Rye Sour (knob creek)
Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.

Drinkkiperhe: Sour | |
Alkoholipitoisuus: 25.3 % | Ravintola-annoksia: 1.3 kpl |
Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 79 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora | Jää lasissa: Ei mitään |
Tehty & arvioitu: 06.12.2024 | |
Valmistusvideoni:![]() |
DRINKIN RESEPTI
Alkoholittomat ainesosat
Määrä
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Maistelunelikon korkein alkoholipitoisuus jo maistuu ja tuntuu, joskaan ei niin paljoa, että sitä tarvitsisi pelätä. Sen kuitenkin huomaa näin peräkkäin arvioituna selkeästi. Sitruunaa hädin tuskin huomaa ja tämä on Michter’sin ja Woodfordin jälkeen selvästi vähiten makea. Etanolia tässäkään ei tarvitse maistella. Jälkimaussa on ihan pikkuriikkisen verran alkoholin tuimuutta mukana.