Rye Sour (michter’s)

Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.


Rye Sour

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Viski (ruis) Michter’s US★1 Single Barrel Kentucky Straight Rye Whiskey 40 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Sitruunamehu 20 ml
Demerara- ja muscovadosiirappi (2:1) 15 ml
Vaahdottaja (foamer) 4 pisara
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 21.5 % i

Ravintola-annoksia: 1.1 kpl i

Tilavuus: 79 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Nick & Nora

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 06.12.2024

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Todella pehmeä ja miellyttävä viski sour! Häviää ainoastaan (ja vain rimaa hipoen) Oulun irkkubaarissa tehtyyn Buffalon Trace -bourboniin tehdylle, sen yhden baarimestarin tekemänä (nimestä ei tietoa). Sitruuna maistuu sopivasti ja itselleni uusi sokerituttavuus toimii tässä todella hyvin. Kaikki muuhan onkin sitten viskin makua ja se tässä juuri on parasta. Tämä on alkoholipitoisuudeltaan vertailunelikon toiseksi miedoin, mutta se ei haittaa mitään, sillä maut ja aromit ovat tärkentä, ei etanoli. Tämä on suorastaan huippuvariantti viski sourista.

ARVOSANA
95 / 100

Rye Sour (michter’s)

Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.


Rye Sour

Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
21.5 % i
Ravintola-annoksia:
1.1 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
79 ml i
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
06.12.2024
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Todella pehmeä ja miellyttävä viski sour! Häviää ainoastaan (ja vain rimaa hipoen) Oulun irkkubaarissa tehtyyn Buffalon Trace -bourboniin tehdylle, sen yhden baarimestarin tekemänä (nimestä ei tietoa). Sitruuna maistuu sopivasti ja itselleni uusi sokerituttavuus toimii tässä todella hyvin. Kaikki muuhan onkin sitten viskin makua ja se tässä juuri on parasta. Tämä on alkoholipitoisuudeltaan vertailunelikon toiseksi miedoin, mutta se ei haittaa mitään, sillä maut ja aromit ovat tärkentä, ei etanoli. Tämä on suorastaan huippuvariantti viski sourista.

ARVOSANA
95 / 100