Rye Sour (michter’s)
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 79 ml Alkoholipitoisuus: 21.5 % Ravintola-annoksia: 1.1 | Käyttämäni juoma-astia: Nick & Nora – Riedel DSG Jää lasissa: Ei mitään Tehty & arvioitu: 06.12.2024 |
Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Viski (ruis) | Michter’s US★1 Single Barrel Kentucky Straight Rye Whiskey | 40 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Sitruunamehu | 20 ml |
Demerara- ja muscovadosiirappi (2:1) | 15 ml |
Vaahdottaja (foamer) | 4 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Todella pehmeä ja miellyttävä viski sour! Häviää ainoastaan (ja vain rimaa hipoen) Oulun irkkubaarissa tehtyyn Buffalon Trace -bourboniin tehdylle, sen yhden baarimestarin tekemänä (nimestä ei tietoa). Sitruuna maistuu sopivasti ja itselleni uusi sokerituttavuus toimii tässä todella hyvin. Kaikki muuhan onkin sitten viskin makua ja se tässä juuri on parasta. Tämä on alkoholipitoisuudeltaan vertailunelikon toiseksi miedoin, mutta se ei haittaa mitään, sillä maut ja aromit ovat tärkentä, ei etanoli. Tämä on suorastaan huippuvariantti viski sourista.