Rye Sour
Olen kuvannut drinkin valmistuksesta videon. Kun video julkaistaan, tähän tulee linkki siihen.

Rye Sour (michter’s)

Olen kuvannut drinkin valmistuksesta videon. Kun video julkaistaan, tähän tulee linkki siihen.

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Tilavuus: 79 ml i
Alkoholipitoisuus: 21.5 % i
Ravintola-annoksia: 1.1 i
Käyttämäni juoma-astia: Nick & Nora – Riedel DSG
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään
Tehty & arvioitu: 06.12.2024

Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Viski (ruis) Michter’s US★1 Single Barrel Kentucky Straight Rye Whiskey 40 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sitruunamehu 20 ml
Demerara- ja muscovadosiirappi (2:1) 15 ml
Vaahdottaja (foamer) 4 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Todella pehmeä ja miellyttävä viski sour! Häviää ainoastaan (ja vain rimaa hipoen) Oulun irkkubaarissa tehtyyn Buffalon Trace -bourboniin tehdylle, sen yhden baarimestarin tekemänä (nimestä ei tietoa). Sitruuna maistuu sopivasti ja itselleni uusi sokerituttavuus toimii tässä todella hyvin. Kaikki muuhan onkin sitten viskin makua ja se tässä juuri on parasta. Tämä on alkoholipitoisuudeltaan vertailunelikon toiseksi miedoin, mutta se ei haittaa mitään, sillä maut ja aromit ovat tärkentä, ei etanoli. Tämä on suorastaan huippuvariantti viski sourista.

ARVOSANA: 95 / 100

Drinkin lähteenä on toiminut alkoholin valmistaja. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.