Rye Sour (woodford)
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 79 ml Alkoholipitoisuus: 22.9 % Ravintola-annoksia: 1.2 | Käyttämäni juoma-astia: Nick & Nora – Riedel DSG Jää lasissa: Ei mitään Tehty & arvioitu: 06.12.2024 |
Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Viski (ruis) | Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey | 40 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Sitruunamehu | 20 ml |
Demerara- ja muscovadosiirappi (2:1) | 15 ml |
Vaahdottaja (foamer) | 4 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Verrattuna juuri ennen tätä maistelemaani Michter’sin ruisviskistä tehtyyn varianttiin, tässä on vahvemmat ruisviskin mausteiset vivahteet, mutta situuna jää hieman taka-alalle. Pieni nousu alkoholipitoisuudessa muuttaa makua yllättävän paljon. Maussa on lisäksi jokin ominaisuus, sellainen hieman puinen tai synkeä, joka ei nosta drinkkiä ihan samalle tasolle Michter’sin kanssa. Ei tässäkään etanoli maistu, mutta yleismaku on selvästi voimakkaampi kuin Michter’sissä.