Rye Sour
Olen kuvannut drinkin valmistuksesta videon. Kun video julkaistaan, tähän tulee linkki siihen.

Rye Sour (woodford)

Olen kuvannut drinkin valmistuksesta videon. Kun video julkaistaan, tähän tulee linkki siihen.

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Tilavuus: 79 ml i
Alkoholipitoisuus: 22.9 % i
Ravintola-annoksia: 1.2 i
Käyttämäni juoma-astia: Nick & Nora – Riedel DSG
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään
Tehty & arvioitu: 06.12.2024

Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Viski (ruis) Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey 40 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sitruunamehu 20 ml
Demerara- ja muscovadosiirappi (2:1) 15 ml
Vaahdottaja (foamer) 4 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Verrattuna juuri ennen tätä maistelemaani Michter’sin ruisviskistä tehtyyn varianttiin, tässä on vahvemmat ruisviskin mausteiset vivahteet, mutta situuna jää hieman taka-alalle. Pieni nousu alkoholipitoisuudessa muuttaa makua yllättävän paljon. Maussa on lisäksi jokin ominaisuus, sellainen hieman puinen tai synkeä, joka ei nosta drinkkiä ihan samalle tasolle Michter’sin kanssa. Ei tässäkään etanoli maistu, mutta yleismaku on selvästi voimakkaampi kuin Michter’sissä.

ARVOSANA: 85 / 100

Drinkin lähteenä on toiminut alkoholin valmistaja. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.