Rye Sour (woodford)
Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.

DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
Viski (ruis) | Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey | 40 | ml |
Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
Sitruunamehu | 20 | ml |
Demerara- ja muscovadosiirappi (2:1) | 15 | ml |
Vaahdottaja (foamer) | 4 | pisara |
Sour
Riedel DSG Nick & Nora
Ei mitään
Sheikataan
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Verrattuna juuri ennen tätä maistelemaani Michter’sin ruisviskistä tehtyyn varianttiin, tässä on vahvemmat ruisviskin mausteiset vivahteet, mutta situuna jää hieman taka-alalle. Pieni nousu alkoholipitoisuudessa muuttaa makua yllättävän paljon. Maussa on lisäksi jokin ominaisuus, sellainen hieman puinen tai synkeä, joka ei nosta drinkkiä ihan samalle tasolle Michter’sin kanssa. Ei tässäkään etanoli maistu, mutta yleismaku on selvästi voimakkaampi kuin Michter’sissä.
ARVOSANA
85 / 100
Rye Sour (woodford)
Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.

Drinkkiperhe: Sour | |
Alkoholipitoisuus: 22.9 % | Ravintola-annoksia: 1.2 kpl |
Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 79 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora | Jää lasissa: Ei mitään |
Tehty & arvioitu: 06.12.2024 | |
Valmistusvideoni:![]() |
DRINKIN RESEPTI
Alkoholittomat ainesosat
Määrä
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Verrattuna juuri ennen tätä maistelemaani Michter’sin ruisviskistä tehtyyn varianttiin, tässä on vahvemmat ruisviskin mausteiset vivahteet, mutta situuna jää hieman taka-alalle. Pieni nousu alkoholipitoisuudessa muuttaa makua yllättävän paljon. Maussa on lisäksi jokin ominaisuus, sellainen hieman puinen tai synkeä, joka ei nosta drinkkiä ihan samalle tasolle Michter’sin kanssa. Ei tässäkään etanoli maistu, mutta yleismaku on selvästi voimakkaampi kuin Michter’sissä.