Rye Sour (woodford)

Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.


Rye Sour

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Viski (ruis) Woodford Reserve Kentucky Straight Rye Whiskey 40 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Sitruunamehu 20 ml
Demerara- ja muscovadosiirappi (2:1) 15 ml
Vaahdottaja (foamer) 4 pisara
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 22.9 % i

Ravintola-annoksia: 1.2 kpl i

Tilavuus: 79 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Nick & Nora

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 06.12.2024

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Verrattuna juuri ennen tätä maistelemaani Michter’sin ruisviskistä tehtyyn varianttiin, tässä on vahvemmat ruisviskin mausteiset vivahteet, mutta situuna jää hieman taka-alalle. Pieni nousu alkoholipitoisuudessa muuttaa makua yllättävän paljon. Maussa on lisäksi jokin ominaisuus, sellainen hieman puinen tai synkeä, joka ei nosta drinkkiä ihan samalle tasolle Michter’sin kanssa. Ei tässäkään etanoli maistu, mutta yleismaku on selvästi voimakkaampi kuin Michter’sissä.

ARVOSANA
85 / 100

Rye Sour (woodford)

Whisk(e)y Sourille löytyy yhtä monta reseptiä kuin on tekijää, joten “väärin” se on vaikea tehdä. Useimmiten viinana käytetään bourbonia, mutta tätä neljän drinkin vertailua varten valmistin drinkin neljän eri valmistajan ruisviskeistä. Käytän sokerina demerara- ja muscovadosokerista valmistamaani sokerisiirappia, koska tumma sokeri sopii hyvin tumman alkoholin kanssa.


Rye Sour

Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
22.9 % i
Ravintola-annoksia:
1.2 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
79 ml i
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
06.12.2024
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ei se maailman kaunein drinkki ole, mutta sokeriliemi oli lähes mustaa. Verrattuna juuri ennen tätä maistelemaani Michter’sin ruisviskistä tehtyyn varianttiin, tässä on vahvemmat ruisviskin mausteiset vivahteet, mutta situuna jää hieman taka-alalle. Pieni nousu alkoholipitoisuudessa muuttaa makua yllättävän paljon. Maussa on lisäksi jokin ominaisuus, sellainen hieman puinen tai synkeä, joka ei nosta drinkkiä ihan samalle tasolle Michter’sin kanssa. Ei tässäkään etanoli maistu, mutta yleismaku on selvästi voimakkaampi kuin Michter’sissä.

ARVOSANA
85 / 100