Rye Tai
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 133.5 ml Alkoholipitoisuus: 24.5 % Ravintola-annoksia: 2.1 | Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Highball Jää lasissa: "Tavalliset" jääpalat |
Varmaan jo kerkesit nimen luettuasi arvata, että kyseessä on Mai Tai -riffi, jossa on rommin sijasta ruisviskiä. Oikeastihan resepti ei muistuta Mai Tain reseptiä muuten kuin orgeatin osalta, eli ei lainkaan. Bitteri roiskautetaan vasta lopuksi drinkin pinnalle, sitä ei sekoiteta drinkkiin.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Viski (ruis) | Knob Creek Kentucky Straight Rye Whiskey | 60 ml |
Katkero (bitter) | Angostura Aromatic Bitters | 6 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Ananasmehu | 22.5 ml |
Sitruunamehu | 22.5 ml |
Orgeat | 22.5 ml |
Drinkin lähteenä on toiminut Booze on the Rocks. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.