Samba Spritz
Sheikkaa kaikki paitsi soodavesi ja kuohuviini jäiden kera. Siivilöi drinkki lasiin ja lisää jäät. Kaada sitten jäiden päälle soodavesi ja kuohuviini. Pyöräytä lusikalla yhden kerran. Käytän drinkissä kuohuviininä italialaista proseccoa, tarkemmin sanottuna summamutikassa Alkosta ostamaani La Gioiosa Prosecco Dry. Tai no, oli siinä valinnassa sen verran ajatusta, että tämä oli ainoa löytämäni kuohari, joka ei ollut extra dry.

DRINKIN RESEPTI
| Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
| Cachaça (kypsytetty) | Novo Fogo Colibri | 45 | ml |
| Katkero (amaro) | Aperol | 30 | ml |
| Kuohuviini | Prosecco | 60 | ml |
| Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
| Soodavesi | 30 | ml |
| Sitruunamehu | 15 | ml |
| Demerarasiirappi (2:1) | 15 | ml |
Koristeeksi
Kuivattu sitruunaviipale
Highball / Fizz
Spiegelau Soiree
"Tavalliset" jääpalat
Sheikataan
Kuuma kesäpäivä
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Tästä suorittamastani kolmen spritzin vertailusta tämä on ainoa, joka sisältää tiukkaa viinaa ja drinkin alkoholipitoisuuskin on siksi lähes tuplat muihin nähden. Drinkissä tulee Amburana-puun myötä kanelinen makuvivahde, jonka aluksi tunnistin marsipaaniksi. Aperolin kitkeryys jää lähes huomaamatta, kun taas kuoharin ja soodaveden kuplat tuovat mukavaa pirteyttä kokonaisuuteen. Huolimatta muita spritzejä korkeammasta alkoholipitoisuudesta tässä ei lainkaan maistu etanoli, vaan cachaça ja kypsytystynnyrin valmistuksessa käytetty Amburana-puu on selvä ykkönen maussa. Tämäkin raikastaa kuumana kesäpäivänä hienosti.
ARVOSANA
85 / 100
Samba Spritz
Sheikkaa kaikki paitsi soodavesi ja kuohuviini jäiden kera. Siivilöi drinkki lasiin ja lisää jäät. Kaada sitten jäiden päälle soodavesi ja kuohuviini. Pyöräytä lusikalla yhden kerran. Käytän drinkissä kuohuviininä italialaista proseccoa, tarkemmin sanottuna summamutikassa Alkosta ostamaani La Gioiosa Prosecco Dry. Tai no, oli siinä valinnassa sen verran ajatusta, että tämä oli ainoa löytämäni kuohari, joka ei ollut extra dry.

Drinkkiperhe: Highball / Fizz | |
| Alkoholipitoisuus: 14.8 % | Ravintola-annoksia: 1.9 kpl |
| Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 195 ml |
Juoma-astia: Spiegelau Soiree | Jää lasissa: "Tavalliset" jääpalat |
| Tehty & arvioitu: 17.07.2025 | Sesonki: Kuuma kesäpäivä |
Valmistusvideoni: | |
DRINKIN RESEPTI
Koristeeksi
Kuivattu sitruunaviipale
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Tästä suorittamastani kolmen spritzin vertailusta tämä on ainoa, joka sisältää tiukkaa viinaa ja drinkin alkoholipitoisuuskin on siksi lähes tuplat muihin nähden. Drinkissä tulee Amburana-puun myötä kanelinen makuvivahde, jonka aluksi tunnistin marsipaaniksi. Aperolin kitkeryys jää lähes huomaamatta, kun taas kuoharin ja soodaveden kuplat tuovat mukavaa pirteyttä kokonaisuuteen. Huolimatta muita spritzejä korkeammasta alkoholipitoisuudesta tässä ei lainkaan maistu etanoli, vaan cachaça ja kypsytystynnyrin valmistuksessa käytetty Amburana-puu on selvä ykkönen maussa. Tämäkin raikastaa kuumana kesäpäivänä hienosti.




