Samba Spritz

Sheikkaa kaikki paitsi soodavesi ja kuohuviini jäiden kera. Siivilöi drinkki lasiin ja lisää jäät. Kaada sitten jäiden päälle soodavesi ja kuohuviini. Pyöräytä lusikalla yhden kerran. Käytän drinkissä kuohuviininä italialaista proseccoa, tarkemmin sanottuna summamutikassa Alkosta ostamaani La Gioiosa Prosecco Dry. Tai no, oli siinä valinnassa sen verran ajatusta, että tämä oli ainoa löytämäni kuohari, joka ei ollut extra dry.


Samba Spritz

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Cachaça (kypsytetty) Novo Fogo Colibri 45 ml
Katkero (amaro) Aperol 30 ml
Kuohuviini Prosecco 60 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Soodavesi 30 ml
Sitruunamehu 15 ml
Demerarasiirappi (2:1) 15 ml

Koristeeksi
Kuivattu sitruunaviipale
Drinkkiperhe:
Highball / Fizz

Alkoholipitoisuus: 14.8 % i

Ravintola-annoksia: 1.9 kpl i

Tilavuus: 195 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Spiegelau Soiree

Jää lasissa: i
"Tavalliset" jääpalat

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Sesonki: i
Kuuma kesäpäivä

Tehty & arvioitu: 17.07.2025

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Tästä suorittamastani kolmen spritzin vertailusta tämä on ainoa, joka sisältää tiukkaa viinaa ja drinkin alkoholipitoisuuskin on siksi lähes tuplat muihin nähden. Drinkissä tulee Amburana-puun myötä kanelinen makuvivahde, jonka aluksi tunnistin marsipaaniksi. Aperolin kitkeryys jää lähes huomaamatta, kun taas kuoharin ja soodaveden kuplat tuovat mukavaa pirteyttä  kokonaisuuteen. Huolimatta muita spritzejä korkeammasta alkoholipitoisuudesta tässä ei lainkaan maistu etanoli, vaan cachaça ja kypsytystynnyrin valmistuksessa käytetty Amburana-puu on selvä ykkönen maussa. Tämäkin raikastaa kuumana kesäpäivänä hienosti.

ARVOSANA
85 / 100

Samba Spritz

Sheikkaa kaikki paitsi soodavesi ja kuohuviini jäiden kera. Siivilöi drinkki lasiin ja lisää jäät. Kaada sitten jäiden päälle soodavesi ja kuohuviini. Pyöräytä lusikalla yhden kerran. Käytän drinkissä kuohuviininä italialaista proseccoa, tarkemmin sanottuna summamutikassa Alkosta ostamaani La Gioiosa Prosecco Dry. Tai no, oli siinä valinnassa sen verran ajatusta, että tämä oli ainoa löytämäni kuohari, joka ei ollut extra dry.


Samba Spritz

Drinkkiperhe:
Highball / Fizz
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
14.8 % i
Ravintola-annoksia:
1.9 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
195 ml i
Juoma-astia:
Spiegelau Soiree
Jää lasissa: i
"Tavalliset" jääpalat
Tehty & arvioitu:
17.07.2025
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
30 ml

Koristeeksi
Kuivattu sitruunaviipale

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Tästä suorittamastani kolmen spritzin vertailusta tämä on ainoa, joka sisältää tiukkaa viinaa ja drinkin alkoholipitoisuuskin on siksi lähes tuplat muihin nähden. Drinkissä tulee Amburana-puun myötä kanelinen makuvivahde, jonka aluksi tunnistin marsipaaniksi. Aperolin kitkeryys jää lähes huomaamatta, kun taas kuoharin ja soodaveden kuplat tuovat mukavaa pirteyttä  kokonaisuuteen. Huolimatta muita spritzejä korkeammasta alkoholipitoisuudesta tässä ei lainkaan maistu etanoli, vaan cachaça ja kypsytystynnyrin valmistuksessa käytetty Amburana-puu on selvä ykkönen maussa. Tämäkin raikastaa kuumana kesäpäivänä hienosti.

ARVOSANA
85 / 100