Sazerac

VIDEO

Sazerac ®

Drinkkiperhe: Spirit Forward
Valmistustapa: Sekoitetaan
Alkoholipitoisuus: 38.9 % i
Tilavuus: 72.5 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Käyttämäni välineet: i Mixing glassBaarilusikkaJulep strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Drinkin nimi on rekisteröity tavaramerkki. Siksi drinkkiä ei saa tehdä millään muulla ruisviskillä kuin Sazerac-merkkisellä. Jos kuitenkin tekee, niin ainakaan sitä drinkkiä ei saa nimetä Sazeraciksi, sillä Sazerac Company on rekisteröinyt drinkin nimen omakseen. Huomion arvoista on sekin, että reseptejä ei voi rekisteröidä. Drinkin koristeeksi olisi kuulunut sitruunan kuoresta leikattu suikale, mutta sitruunakaappini oli tällä kertaa täysin tyhjä.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Viski (ruis) Bulleit 95 Rye Frontier Whiskey 45 ml
Brandy (konjakki) Meukow VS 15 ml
Absintti Absinth Tabu Classic 1 ml
Katkero (bitter) Peychaud’s Aromatic Cocktail Bitters 4 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Demerarasiirappi (2:1) 7.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkissä maistuu aluksi lasin sisäpinnalle suihkautettu absintti. Se itse asiassa tuoksuu juuri ennen hörppäisyä enemmän kuin maistuu juodessa. Makua hallitsee mausteinen ruisviski ja konjakin makua en konjakkinoviisina huomaa lainkaan. Sen sijaan drinkin elintärkeä ainesosa Peychaud’s Aromatic Coctail Bitters antaa drinkille mielenkiintoisen makuvivahteen. Drinkissä on niin paljon vahvoja makuja, että edes etanolin maku ei pääse esiin. Jälkimakuna suuhun jää mieto aniksen maku ja yleinen mausteiden kihelmöintitunne, joka lienee pääasiassa peräisin viskistä ja varmasti jonkin verran myös Peychaud’sista. Tämä drinkki on selkeästi maistuvampi kuin mitä ennakkoon osasin odottaa. Samaan hengenvetoon täytyy kuitenkin sanoa, että en minä näitä drinkkejä montaa joisi peräkkäin. Yksi, kenties kaksi uppoaa helposti joko pikaisella baarivisiitillä tai pidemmän illan aikana makeampien ja kevyempien drinkkien vastapainona.

ARVOSANA: 80 / 100 (03.03.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Anders Erickson. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.