Sazerac ®

Drinkin nimi on rekisteröity tavaramerkki. Siksi drinkkiä ei saa tehdä millään muulla ruisviskillä kuin Sazerac-merkkisellä. Jos kuitenkin tekee, niin ainakaan sitä drinkkiä ei saa nimetä Sazeraciksi, sillä Sazerac Company on rekisteröinyt drinkin nimen omakseen. Huomion arvoista on sekin, että reseptejä ei voi rekisteröidä. Drinkin koristeeksi olisi kuulunut sitruunan kuoresta leikattu suikale, mutta sitruunakaappini oli tällä kertaa täysin tyhjä.


Sazerac

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
Drinkkiperhe:
Spirit Forward

Alkoholipitoisuus: 38.9 % i

Ravintola-annoksia: 1.9 kpl i

Tilavuus: 72.5 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Nick & Nora

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sekoitetaan

Käyttämäni välineet: i
Mixing glassBaarilusikkaJulep strainer

Tehty & arvioitu: 03.03.2024

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkissä maistuu aluksi lasin sisäpinnalle suihkautettu absintti. Se itse asiassa tuoksuu juuri ennen hörppäisyä enemmän kuin maistuu juodessa. Makua hallitsee mausteinen ruisviski ja konjakin makua en konjakkinoviisina huomaa lainkaan. Sen sijaan drinkin elintärkeä ainesosa Peychaud’s Aromatic Coctail Bitters antaa drinkille mielenkiintoisen makuvivahteen. Drinkissä on niin paljon vahvoja makuja, että edes etanolin maku ei pääse esiin. Jälkimakuna suuhun jää mieto aniksen maku ja yleinen mausteiden kihelmöintitunne, joka lienee pääasiassa peräisin viskistä ja varmasti jonkin verran myös Peychaud’sista. Tämä drinkki on selkeästi maistuvampi kuin mitä ennakkoon osasin odottaa. Samaan hengenvetoon täytyy kuitenkin sanoa, että en minä näitä drinkkejä montaa joisi peräkkäin. Yksi, kenties kaksi uppoaa helposti joko pikaisella baarivisiitillä tai pidemmän illan aikana makeampien ja kevyempien drinkkien vastapainona.

ARVOSANA
80 / 100

Sazerac ®

Drinkin nimi on rekisteröity tavaramerkki. Siksi drinkkiä ei saa tehdä millään muulla ruisviskillä kuin Sazerac-merkkisellä. Jos kuitenkin tekee, niin ainakaan sitä drinkkiä ei saa nimetä Sazeraciksi, sillä Sazerac Company on rekisteröinyt drinkin nimen omakseen. Huomion arvoista on sekin, että reseptejä ei voi rekisteröidä. Drinkin koristeeksi olisi kuulunut sitruunan kuoresta leikattu suikale, mutta sitruunakaappini oli tällä kertaa täysin tyhjä.


Sazerac

Drinkkiperhe:
Spirit Forward
Välineet: i
Mixing glassBaarilusikkaJulep strainer
Alkoholipitoisuus:
38.9 % i
Ravintola-annoksia:
1.9 kpl i
Valmistustapa:
Sekoitetaan
Tilavuus:
72.5 ml i
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
03.03.2024
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkissä maistuu aluksi lasin sisäpinnalle suihkautettu absintti. Se itse asiassa tuoksuu juuri ennen hörppäisyä enemmän kuin maistuu juodessa. Makua hallitsee mausteinen ruisviski ja konjakin makua en konjakkinoviisina huomaa lainkaan. Sen sijaan drinkin elintärkeä ainesosa Peychaud’s Aromatic Coctail Bitters antaa drinkille mielenkiintoisen makuvivahteen. Drinkissä on niin paljon vahvoja makuja, että edes etanolin maku ei pääse esiin. Jälkimakuna suuhun jää mieto aniksen maku ja yleinen mausteiden kihelmöintitunne, joka lienee pääasiassa peräisin viskistä ja varmasti jonkin verran myös Peychaud’sista. Tämä drinkki on selkeästi maistuvampi kuin mitä ennakkoon osasin odottaa. Samaan hengenvetoon täytyy kuitenkin sanoa, että en minä näitä drinkkejä montaa joisi peräkkäin. Yksi, kenties kaksi uppoaa helposti joko pikaisella baarivisiitillä tai pidemmän illan aikana makeampien ja kevyempien drinkkien vastapainona.

ARVOSANA
80 / 100