Sloe Scobeyville Sling
Alkuperäinen resepti sisälsi 22,5 ml sokerilientä (1:1), mutta koska satuin muutama päivä sitten valmistamaan ananaskirsikkasiirappia (2:1), päätin vaihtaa sen drinkin makeuskomponentiksi ja säätää samalla siirapin määrää. Merkitsemäni reseptin lähde käytti drinkissä hieman omia määräsuhteitaan, joten hain oikeat suhteet toisaalta netistä. Resepti on alunperin peräisin drinkkikirjasta Death & Co Modern Classic Cocktails.

DRINKIN RESEPTI
| Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
| Brandy (hedelmä) | Pomologik Ingrid Marie XO | 60 | ml |
| Gini (sloe) | Plymouth Sloe Gin | 30 | ml |
| Katkero (bitter) | Peychaud’s Aromatic Cocktail Bitters | 2 | roiskaus |
| Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
| Ananaskirsikkasiirappi | 15 | ml |
| Sitruunamehu | 15 | ml |
| Soodavesi | 30 | ml |
Koristeeksi
Sitruunaviipale
Highball / Fizz
Riedel DSG Highball
Pitkä jääpala
Sheikataan
Syksyn synkät illat
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkin väri ei ole maailman houkuttelevin, mutta kuinka on maun laita? Maku on hieman Mehukatin sekahedelmäinen, eli tässä maistuu tasapainoisesti omena, oratuomen marja (sloe) ja hieman sitruunakin. Hiilihappoveden lisääminen tuo mukavaa ja raikasta kuplintaa suutuntumaan. Mikään maku ei varsinaisesti nouse muiden yli. Bitterin olisin odottanut maistuvan enemmän, nyt sitä ei osaa havaita. Sokerisiirappina voisi yhtä hyvin käyttää tavallista sokerisiirappia, sillä ei tämän ananaskirsikkasiirapin maku esiin pääse muuten kuin makeuden muodossa. Drinkki on ihan ok, mutta jää kuitenkin sinne keskikastiin kiinnostavien makuvivahteiden puutteen vuoksi.
ARVOSANA
75 / 100
Sloe Scobeyville Sling
Alkuperäinen resepti sisälsi 22,5 ml sokerilientä (1:1), mutta koska satuin muutama päivä sitten valmistamaan ananaskirsikkasiirappia (2:1), päätin vaihtaa sen drinkin makeuskomponentiksi ja säätää samalla siirapin määrää. Merkitsemäni reseptin lähde käytti drinkissä hieman omia määräsuhteitaan, joten hain oikeat suhteet toisaalta netistä. Resepti on alunperin peräisin drinkkikirjasta Death & Co Modern Classic Cocktails.

Drinkkiperhe: Highball / Fizz | |
| Alkoholipitoisuus: 22.2 % | Ravintola-annoksia: 2.2 kpl |
| Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 152 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG Highball | Jää lasissa: Pitkä jääpala |
| Tehty & arvioitu: 07.09.2025 | Sesonki: Syksyn synkät illat |
Valmistusvideoni: | |
DRINKIN RESEPTI
Koristeeksi
Sitruunaviipale
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkin väri ei ole maailman houkuttelevin, mutta kuinka on maun laita? Maku on hieman Mehukatin sekahedelmäinen, eli tässä maistuu tasapainoisesti omena, oratuomen marja (sloe) ja hieman sitruunakin. Hiilihappoveden lisääminen tuo mukavaa ja raikasta kuplintaa suutuntumaan. Mikään maku ei varsinaisesti nouse muiden yli. Bitterin olisin odottanut maistuvan enemmän, nyt sitä ei osaa havaita. Sokerisiirappina voisi yhtä hyvin käyttää tavallista sokerisiirappia, sillä ei tämän ananaskirsikkasiirapin maku esiin pääse muuten kuin makeuden muodossa. Drinkki on ihan ok, mutta jää kuitenkin sinne keskikastiin kiinnostavien makuvivahteiden puutteen vuoksi.




