Sloe Scobeyville Sling

Alkuperäinen resepti sisälsi 22,5 ml sokerilientä (1:1), mutta koska satuin muutama päivä sitten valmistamaan ananaskirsikkasiirappia (2:1), päätin vaihtaa sen drinkin makeuskomponentiksi ja säätää samalla siirapin määrää. Merkitsemäni reseptin lähde käytti drinkissä hieman omia määräsuhteitaan, joten hain oikeat suhteet toisaalta netistä. Resepti on alunperin peräisin drinkkikirjasta Death & Co Modern Classic Cocktails.


Sloe Scobeyville Sling

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Brandy (hedelmä) Pomologik Ingrid Marie XO 60 ml
Gini (sloe) Plymouth Sloe Gin 30 ml
Katkero (bitter) Peychaud’s Aromatic Cocktail Bitters 2 roiskaus

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Ananas­kirsikka­siirappi 15 ml
Sitruunamehu 15 ml
Soodavesi 30 ml

Koristeeksi
Sitruunaviipale
Drinkkiperhe:
Highball / Fizz

Alkoholipitoisuus: 22.2 % i

Ravintola-annoksia: 2.2 kpl i

Tilavuus: 152 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Highball

Jää lasissa: i
Pitkä jääpala

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Sesonki: i
Syksyn synkät illat

Tehty & arvioitu: 07.09.2025

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkin väri ei ole maailman houkuttelevin, mutta kuinka on maun laita? Maku on hieman Mehukatin sekahedelmäinen, eli tässä maistuu tasapainoisesti omena, oratuomen marja (sloe) ja hieman sitruunakin. Hiilihappoveden lisääminen tuo mukavaa ja raikasta kuplintaa suutuntumaan. Mikään maku ei varsinaisesti nouse muiden yli. Bitterin olisin odottanut maistuvan enemmän, nyt sitä ei osaa havaita. Sokerisiirappina voisi yhtä hyvin käyttää tavallista sokerisiirappia, sillä ei tämän ananaskirsikkasiirapin maku esiin pääse muuten kuin makeuden muodossa. Drinkki on ihan ok, mutta jää kuitenkin sinne keskikastiin kiinnostavien makuvivahteiden puutteen vuoksi.

ARVOSANA
75 / 100

Sloe Scobeyville Sling

Alkuperäinen resepti sisälsi 22,5 ml sokerilientä (1:1), mutta koska satuin muutama päivä sitten valmistamaan ananaskirsikkasiirappia (2:1), päätin vaihtaa sen drinkin makeuskomponentiksi ja säätää samalla siirapin määrää. Merkitsemäni reseptin lähde käytti drinkissä hieman omia määräsuhteitaan, joten hain oikeat suhteet toisaalta netistä. Resepti on alunperin peräisin drinkkikirjasta Death & Co Modern Classic Cocktails.


Sloe Scobeyville Sling

Drinkkiperhe:
Highball / Fizz
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
22.2 % i
Ravintola-annoksia:
2.2 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
152 ml i
Juoma-astia:
Riedel DSG Highball
Jää lasissa: i
Pitkä jääpala
Tehty & arvioitu:
07.09.2025
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
30 ml

Koristeeksi
Sitruunaviipale

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkin väri ei ole maailman houkuttelevin, mutta kuinka on maun laita? Maku on hieman Mehukatin sekahedelmäinen, eli tässä maistuu tasapainoisesti omena, oratuomen marja (sloe) ja hieman sitruunakin. Hiilihappoveden lisääminen tuo mukavaa ja raikasta kuplintaa suutuntumaan. Mikään maku ei varsinaisesti nouse muiden yli. Bitterin olisin odottanut maistuvan enemmän, nyt sitä ei osaa havaita. Sokerisiirappina voisi yhtä hyvin käyttää tavallista sokerisiirappia, sillä ei tämän ananaskirsikkasiirapin maku esiin pääse muuten kuin makeuden muodossa. Drinkki on ihan ok, mutta jää kuitenkin sinne keskikastiin kiinnostavien makuvivahteiden puutteen vuoksi.

ARVOSANA
75 / 100