Spring Forward

VIDEO

Spring Forward (quebranta)

Katso kotibaarissani kuvaamani video drinkin valmistuksesta YouTube-kanavallani.

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Tilavuus: 145 ml i
Alkoholipitoisuus: 15.5 % i
Ravintola-annoksia: 1.5 i
Käyttämäni juoma-astia: Coupe – Orrefors More
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään
Tehty & arvioitu: 26.05.2024

Juuri ennen tämän drinkin valmistamista sain hankittua toisenkin piscon, joten ajattelin kokeilla samaa drinkkkiä kahdella eri piscolla huomatakseni mahdolliset makuerot. Se toinen löytyy täältä. Alkuperäisessä reseptissä käskettiin laittaa yksi mansikka, mutta koska mansikan maku on herkullinen, laitoin kaksi. Käytän myös ensimmäistä kertaa koskaan Andersin suosimaa sokerilientä suhteella 1,5:1.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Brandy (pisco) Barsol Primero Quebranta 30 ml
Gini (dry) Botanist Islay Dry Gin 15 ml
Vermutti (blanc) Martini Bianco 22.5 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sokeriliemi (1,5:1) 15 ml
Sitruunamehu 22.5 ml
Mansikka (tuore) 40 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkissä maistuu mansikka ja kevyt viinimäisyys. Makeutta riittää ja gininkin kataja ehkä hivenen sieltä verhon takaa kurkistaa, kun antaa mielikuvituksen lentää. Jotenkin drinkki jää kuitenkin pliisuksi, vaikka makuja onkin runsaasti. Ehkä mansikassa olisi pitänyt olla kypsempi maku, kuin mitä näistä sisätarhamansikoista irtoaa.

ARVOSANA: 60 / 100

Drinkin lähteenä on toiminut Anders Erickson. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.