Spring Forward (quebranta)
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 145 ml Alkoholipitoisuus: 15.5 % Ravintola-annoksia: 1.5 | Käyttämäni juoma-astia: Coupe – Orrefors More Jää lasissa: Ei mitään Tehty & arvioitu: 26.05.2024 |
Juuri ennen tämän drinkin valmistamista sain hankittua toisenkin piscon, joten ajattelin kokeilla samaa drinkkkiä kahdella eri piscolla huomatakseni mahdolliset makuerot. Se toinen löytyy täältä. Alkuperäisessä reseptissä käskettiin laittaa yksi mansikka, mutta koska mansikan maku on herkullinen, laitoin kaksi. Käytän myös ensimmäistä kertaa koskaan Andersin suosimaa sokerilientä suhteella 1,5:1.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Brandy (pisco) | Barsol Primero Quebranta | 30 ml |
Gini (dry) | Botanist Islay Dry Gin | 15 ml |
Vermutti (blanc) | Martini Bianco | 22.5 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Sokeriliemi (1,5:1) | 15 ml |
Sitruunamehu | 22.5 ml |
Mansikka (tuore) | 40 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkissä maistuu mansikka ja kevyt viinimäisyys. Makeutta riittää ja gininkin kataja ehkä hivenen sieltä verhon takaa kurkistaa, kun antaa mielikuvituksen lentää. Jotenkin drinkki jää kuitenkin pliisuksi, vaikka makuja onkin runsaasti. Ehkä mansikassa olisi pitänyt olla kypsempi maku, kuin mitä näistä sisätarhamansikoista irtoaa.
ARVOSANA: 60 / 100
Drinkin lähteenä on toiminut Anders Erickson. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.