Stone Fruit Sour (bourbon)



Tämä on käytännössä Whiskey Sour, johon pitäisi lisätä baarilusikallinen (5 ml) aprikoosilikööriä. Minä kasvatan hieman liköörin määrää, koska haluan sen maistuvan selkeästi. Koska drinkissä on makeutta aika runsaasti, suositellaan käytettäväksi viskiä, jossa olisi vähintään 50% alkoholia. Tässä on. Käyttämäni vaahdottajan voi myös korvata munanvalkuaisella, jota tarvitaan silloin 15 ml. Käytän vaahdottajaa, koska se on helpompi ja siistimpi, eikä roisku silmille sheikatessa. Vaahdottajaa tai munanvalkuaista käytettäessä on hyvä suorittaa ensin kuivasheikkaus (ilman jäitä) ennen märkäsheikkausta (jäiden kanssa).

Tämä on käytännössä Whiskey Sour, johon pitäisi lisätä baarilusikallinen (5 ml) aprikoosilikööriä. Minä kasvatan hieman liköörin määrää, koska haluan sen maistuvan selkeästi. Koska drinkissä on makeutta aika runsaasti, suositellaan käytettäväksi viskiä, jossa olisi vähintään 50% alkoholia. Tässä on. Käyttämäni vaahdottajan voi myös korvata munanvalkuaisella, jota tarvitaan silloin 15 ml. Käytän vaahdottajaa, koska se on helpompi ja siistimpi, eikä roisku silmille sheikatessa. Vaahdottajaa tai munanvalkuaista käytettäessä on hyvä suorittaa ensin kuivasheikkaus (ilman jäitä) ennen märkäsheikkausta (jäiden kanssa).

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: i 24.2 %
Ravintola-annoksia: i 1.6 kpl
Tilavuus: i 101.5 ml
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Sour
Jää lasissa: i Ei mitään
Tehty & arvioitu: 08.09.2024
Valmistusvideo: Katso drinkin valmistus YouTube-kanavallani.
Reseptin lähde: Steve the Bartender (katso)
Drinkkiperhe: Sour
Alkoholipitoisuus: i 24.2 %
Ravintola-annoksia: i 1.6 kpl
Tilavuus: i 101.5 ml
Tehty & arvioitu: 08.09.2024
Valmistustapa: Sheikataan
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Sour
Jää lasissa: i Ei mitään
Reseptin lähde: Steve the Bartender (katso)

Katso kotibaarissani kuvaamani video drinkin valmistuksesta YouTube-kanavallani.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
Määrä i

Alkoholittomat ainesosat:
Määrä i
22.5 ml

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
22.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkki on makea, ei kuitenkaan yltiömakea, vaan juuri omaan makuuni passeli. Maistan kaikki ainesosat ja sehän on aina erittäin hyvä asia. Aprikoosin lisääminen alkuperäisestä kannatti. Viskin maku ei ole kovin voimakas ja jos tykkää yhtään viinaisemmasta drinkistä, niin sen määrää kestää kyllä kasvattaa 60:een. Sitruunakin on hyvässä balanssissa makeuden kanssa. Jos ei tykkää makeammasta drinkistä, voisi sokerilientä vähentää esimerkiksi 15:een, paitsi jos on jo kasvattanut viskin määrää… Mikään ei varmasti menisi pieleen, jos aprikoosia lisäisi vielä esimerkiksi 10:een. Tietenkin on hyvä muistaa, että liköörimäärän kasvattaminen nostaa taas drinkin makeutta. Bourbonin käyttäminen rusiviskin sijasta saattaa myös ihan hitusen nostaa drinkin makeutta.

Voisi luulla, että kun on noin paljon muutosajatuksia mielessä, tämä drinkki ei olisi hyvä. Päinvastoin, tämä drinkki on loistava. Kaikkea voi kuitenkin kokeilla, kunnes löytyy se täydellinen, omaan suuhun sopivin versio.

ARVOSANA: 90 / 100


KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkki on makea, ei kuitenkaan yltiömakea, vaan juuri omaan makuuni passeli. Maistan kaikki ainesosat ja sehän on aina erittäin hyvä asia. Aprikoosin lisääminen alkuperäisestä kannatti. Viskin maku ei ole kovin voimakas ja jos tykkää yhtään viinaisemmasta drinkistä, niin sen määrää kestää kyllä kasvattaa 60:een. Sitruunakin on hyvässä balanssissa makeuden kanssa. Jos ei tykkää makeammasta drinkistä, voisi sokerilientä vähentää esimerkiksi 15:een, paitsi jos on jo kasvattanut viskin määrää… Mikään ei varmasti menisi pieleen, jos aprikoosia lisäisi vielä esimerkiksi 10:een. Tietenkin on hyvä muistaa, että liköörimäärän kasvattaminen nostaa taas drinkin makeutta. Bourbonin käyttäminen rusiviskin sijasta saattaa myös ihan hitusen nostaa drinkin makeutta.

Voisi luulla, että kun on noin paljon muutosajatuksia mielessä, tämä drinkki ei olisi hyvä. Päinvastoin, tämä drinkki on loistava. Kaikkea voi kuitenkin kokeilla, kunnes löytyy se täydellinen, omaan suuhun sopivin versio.

ARVOSANA: 90 / 100