Drinkki työn alla - ToDo

Stone Fruit Sour

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 24.2 % i
Tilavuus: 99 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Sour
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Tämä on Whiskey Sour, johon lisätään baarilusikallinen aprikoosilikööriä. Koska drinkissä on makeutta aika runsaasti, suositellaan käytettäväksi bourbonia, jossa vähintään 50% alkoholia. Käyttämäni vaahdottajan voi myös korvata munanvalkuaisella, jota tarvitaan silloin 15 ml. Käytän vaahdottajaa, koska se on “helpompi”, eikä räjähdä silmille sheikatessa…

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Viski (bourbon) Wild Turkey 101 Kentucky Straight Bourbon 45 ml
Likööri (aprikoosi) Giffard Abricot du Roussillon 5 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sitruunamehu 22.5 ml
Sokeriliemi (1,5:1) 22.5 ml
Vaahdottaja / Foamer 4 ml

Drinkin lähteenä on toiminut Steve the Bartender. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


KATSO MYÖS NÄMÄ DRINKIT: