Stone Fruit Sour (bourbon)
Tämä on käytännössä Whiskey Sour, johon pitäisi lisätä baarilusikallinen (5 ml) aprikoosilikööriä. Minä kasvatan hieman liköörin määrää, koska haluan sen maistuvan selkeästi. Koska drinkissä on makeutta aika runsaasti, suositellaan käytettäväksi viskiä, jossa olisi vähintään 50% alkoholia. Tässä on. Käyttämäni vaahdottajan voi myös korvata munanvalkuaisella, jota tarvitaan silloin 15 ml. Käytän vaahdottajaa, koska se on helpompi ja siistimpi, eikä roisku silmille sheikatessa. Vaahdottajaa tai munanvalkuaista käytettäessä on hyvä suorittaa ensin kuivasheikkaus (ilman jäitä) ennen märkäsheikkausta (jäiden kanssa).
Tämä on käytännössä Whiskey Sour, johon pitäisi lisätä baarilusikallinen (5 ml) aprikoosilikööriä. Minä kasvatan hieman liköörin määrää, koska haluan sen maistuvan selkeästi. Koska drinkissä on makeutta aika runsaasti, suositellaan käytettäväksi viskiä, jossa olisi vähintään 50% alkoholia. Tässä on. Käyttämäni vaahdottajan voi myös korvata munanvalkuaisella, jota tarvitaan silloin 15 ml. Käytän vaahdottajaa, koska se on helpompi ja siistimpi, eikä roisku silmille sheikatessa. Vaahdottajaa tai munanvalkuaista käytettäessä on hyvä suorittaa ensin kuivasheikkaus (ilman jäitä) ennen märkäsheikkausta (jäiden kanssa).
Alkoholipitoisuus:
DRINKIN ALKOHOLIPITOISUUSAlkoholipitoisuudessa ei ole huomioitu sitä, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat osittain vedeksi, joka laskee drinkin alkoholipitoisuutta mainitusta. Drinkin alkoholipitoisuus on laskettu juuri näillä alkoholeilla tehtynä. 24.2 %
Ravintola-annoksia:
SUOMALAISTEN RAVINTOLA-ANNOSTEN MÄÄRÄ DRINKISSÄSuomalainen ravintola-annos alkoholia sisältää n. 12 g puhdasta alkoholia. Yksi annos on esim. 4 cl viinaa (38 %) tai 33 cl keskiolutta. Viinan lantraaminen ei vaikuta puhtaan alkoholin määrään eli saat saman määrän alkoholia kehoosi juomalla viinan raakana tai lantrattuna. 1.6 kpl
Tilavuus:
DRINKIN KOKOTilavuudessa ei ole huomioitu, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat kasvattaen drinkin tilavuutta. Yleinen 10 sekunnin sheikkaus lisää drinkkiin n. 25 ml vettä. Yleinen 30 sekunnin sekoitus lisää vettä n. 40 ml. Molemmissa tapauksissa vesimäärä lisääntyy mainituista, jos jäät ovat märkiä/sulaneita tai varsinkin jos käytät jäämurskaa. Suurista jääpaloista sulaa vähemmän vettä kuin pienistä samassa ajassa. Laimennus kuitenkin kuuluu drinkkien valmistukseen. 101.5 ml
Jää lasissa:
JÄILLÄ VAI ILMANKaikissa drinkeissä lasiin ei laiteta jäätä lainkaan ja jos laitetaan, on jäätyyppejä eli jään muotoja useita. Tässä näet tässä drinkissä käyttämäni jäätyypin (jos käytetty). Jäätyypistä on linkki muottiin, jolla kyseinen jää on luotu Ei mitään
Tehty & arvioitu: 08.09.2024
Alkoholipitoisuus:
DRINKIN ALKOHOLIPITOISUUSAlkoholipitoisuudessa ei ole huomioitu sitä, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat osittain vedeksi, joka laskee drinkin alkoholipitoisuutta mainitusta. Drinkin alkoholipitoisuus on laskettu juuri näillä alkoholeilla tehtynä. 24.2 %
Ravintola-annoksia:
SUOMALAISTEN RAVINTOLA-ANNOSTEN MÄÄRÄ DRINKISSÄSuomalainen ravintola-annos alkoholia sisältää n. 12 g puhdasta alkoholia. Yksi annos on esim. 4 cl viinaa (38 %) tai 33 cl keskiolutta. Viinan lantraaminen ei vaikuta puhtaan alkoholin määrään eli saat saman määrän alkoholia kehoosi juomalla viinan raakana tai lantrattuna. 1.6 kpl
Tilavuus:
DRINKIN KOKOTilavuudessa ei ole huomioitu, että jäiden kanssa sheikatessa tai sekoittaessa jäät sulavat kasvattaen drinkin tilavuutta. Yleinen 10 sekunnin sheikkaus lisää drinkkiin n. 25 ml vettä. Yleinen 30 sekunnin sekoitus lisää vettä n. 40 ml. Molemmissa tapauksissa vesimäärä lisääntyy mainituista, jos jäät ovat märkiä/sulaneita tai varsinkin jos käytät jäämurskaa. Suurista jääpaloista sulaa vähemmän vettä kuin pienistä samassa ajassa. Laimennus kuitenkin kuuluu drinkkien valmistukseen. 101.5 ml
Tehty & arvioitu: 08.09.2024
Jää lasissa:
JÄILLÄ VAI ILMANKaikissa drinkeissä lasiin ei laiteta jäätä lainkaan ja jos laitetaan, on jäätyyppejä eli jään muotoja useita. Tässä näet tässä drinkissä käyttämäni jäätyypin (jos käytetty). Jäätyypistä on linkki muottiin, jolla kyseinen jää on luotu Ei mitään
Katso kotibaarissani kuvaamani video drinkin valmistuksesta YouTube-kanavallani. DRINKIN RESEPTI
RESEPTIN TULOSTAMINENDrinkkireseptin tulostaminen on täysin sallittua. Olen muokannut sivun sellaiseksi, että kun selaimen tulostustoiminnolla ryhdyt tulostamaan, sinulle tulostetaan ainoastaan tarpeelliset tiedot, eli resepti. Kuvia, valikoita tai minun mielipiteitä ei tulosteta. Ole hyvä.
Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi
Minä käytin drinkissä juuri näitä alkoholeja, koska minulla oli näitä käytettävissä. Voit ihan hyvin vaihtaa alkoholeja johonkin toiseen saman lajin edustajaan kunhan tiedostat, että drinkki maistuu silloin hieman eriltä. Määrä
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN1 ml bitteriä on 1 roiskaus (dash)
1 ml absinttiä on suihkaus suihkepullosta
5 ml on yksi baarilusikallinen
Alkoholittomat ainesosat:
Määrä
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN5 ml on yksi baarilusikallinen
1 munanvalkuainen on n. 30 ml
1 kananmuna on n. 50 ml
1 ml vaahdottajaa on 1 pisara DRINKIN RESEPTI
RESEPTIN TULOSTAMINENDrinkkireseptin tulostaminen on täysin sallittua. Olen muokannut sivun sellaiseksi, että kun selaimen tulostustoiminnolla ryhdyt tulostamaan, sinulle tulostetaan ainoastaan tarpeelliset tiedot, eli resepti. Kuvia, valikoita tai minun mielipiteitä ei tulosteta. Ole hyvä.
Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi
Minä käytin drinkissä juuri näitä alkoholeja, koska minulla oli näitä käytettävissä. Voit ihan hyvin vaihtaa alkoholeja johonkin toiseen saman lajin edustajaan kunhan tiedostat, että drinkki maistuu silloin hieman eriltä.
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN1 ml bitteriä on 1 roiskaus (dash)
1 ml absinttiä on suihkaus suihkepullosta
5 ml on yksi baarilusikallinen Määrä
Alkoholittomat ainesosat
OHJE MÄÄRIEN TULKITSEMISEEN5 ml on yksi baarilusikallinen
1 munanvalkuainen on n. 30 ml
1 kananmuna on n. 50 ml
1 ml vaahdottajaa on 1 pisara Määrä KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkki on makea, ei kuitenkaan yltiömakea, vaan juuri omaan makuuni passeli. Maistan kaikki ainesosat ja sehän on aina erittäin hyvä asia. Aprikoosin lisääminen alkuperäisestä kannatti. Viskin maku ei ole kovin voimakas ja jos tykkää yhtään viinaisemmasta drinkistä, niin sen määrää kestää kyllä kasvattaa 60:een. Sitruunakin on hyvässä balanssissa makeuden kanssa. Jos ei tykkää makeammasta drinkistä, voisi sokerilientä vähentää esimerkiksi 15:een, paitsi jos on jo kasvattanut viskin määrää… Mikään ei varmasti menisi pieleen, jos aprikoosia lisäisi vielä esimerkiksi 10:een. Tietenkin on hyvä muistaa, että liköörimäärän kasvattaminen nostaa taas drinkin makeutta. Bourbonin käyttäminen rusiviskin sijasta saattaa myös ihan hitusen nostaa drinkin makeutta.
Voisi luulla, että kun on noin paljon muutosajatuksia mielessä, tämä drinkki ei olisi hyvä. Päinvastoin, tämä drinkki on loistava. Kaikkea voi kuitenkin kokeilla, kunnes löytyy se täydellinen, omaan suuhun sopivin versio.
ARVOSANA: 90 / 100
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkki on makea, ei kuitenkaan yltiömakea, vaan juuri omaan makuuni passeli. Maistan kaikki ainesosat ja sehän on aina erittäin hyvä asia. Aprikoosin lisääminen alkuperäisestä kannatti. Viskin maku ei ole kovin voimakas ja jos tykkää yhtään viinaisemmasta drinkistä, niin sen määrää kestää kyllä kasvattaa 60:een. Sitruunakin on hyvässä balanssissa makeuden kanssa. Jos ei tykkää makeammasta drinkistä, voisi sokerilientä vähentää esimerkiksi 15:een, paitsi jos on jo kasvattanut viskin määrää… Mikään ei varmasti menisi pieleen, jos aprikoosia lisäisi vielä esimerkiksi 10:een. Tietenkin on hyvä muistaa, että liköörimäärän kasvattaminen nostaa taas drinkin makeutta. Bourbonin käyttäminen rusiviskin sijasta saattaa myös ihan hitusen nostaa drinkin makeutta.
Voisi luulla, että kun on noin paljon muutosajatuksia mielessä, tämä drinkki ei olisi hyvä. Päinvastoin, tämä drinkki on loistava. Kaikkea voi kuitenkin kokeilla, kunnes löytyy se täydellinen, omaan suuhun sopivin versio.
ARVOSANA: 90 / 100