Strawberry Daiquiri

Strawberry Daiquiri

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 16.8 % i
Tilavuus: 140 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Orrefors More Coupe
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Reseptin lähteessä käskettiin tehdä drinkki käyttäen ainoastaan 50 ml rommia ja 100 ml mansikkasiirappia. Ei siis limeä lainkaan, vaikka se on olennainen osa klassista Daiquiria. Tuonhan arvaa heti, että tuolla resptillä saisi vain alkoholillisen sokeriliemen, joten muutin reseptin suhteita ja lisäsin siihen limen. Käyttämäni mansikkasiirappi on itse tekemäni. Siinä on keskenään yhtä paljon vettä, sokeria ja tuoreita mansikoita.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (kypsyttämätön) Probitas White Blended Rum 50 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Mansikkasiirappi 60 ml
Limemehu 30 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Päädyin tekemään drinkin lähteen reseptillä ja omalla reseptillä. Tosin lisäsin lähteenkin reseptiin 10 ml vastapuristettua limemehua. Voit lukea kommenttini siitä drinkkivariantista alempaa. Tämä oma resepti oli luonnollisesti paljon parempi kaikin puolin. Makeutta on edelleen hieman liikaa, mutta ei enää karkkimaisen paljon. Limen raikkaus pääsee mukavasti esiin. Rommista maistaa vain aavistuksen sen hyvistä makuaineista, eikä etanolin mausta ole hajuakaan. Drinkki on miellyttävän mansikkainen ja uskon, että juuri tällaisen itse tehdyn, aitoja mansikoita (joskin ulkomaisia) sisältävän siirapin ansiosta tällainen drinkki toimii. Ainakin tällaiselle makealle persolle.

No entäpä se lähteen alkuperäisreseptillä (lähes) tehty versio? No olihan sekin ihan ok, mutta aivan järkyttävän makea. Se oli karkkia nestemuodossa. Ilman lisäämäni limeä se olisi ollut pelkkää mansikkasiirappia, sillä limeä oli siirappiin nähden liian vähän.

ARVOSANA: 85 / 100 (23.02.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut The Anthony Kitchen. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.