Suklaapirtelö
Kaikki tämän sivuston pirtelöreseptit sisältävät alkoholia, eivätkä täten sovellu lapsille. Tulen julkaisemaan ensimmäisen pirtelövideon julkaisun aikaan kirjoitelman alkoholipirtelöistä. Siitä voit mm. lukea lisätietoja tässä pirtelössä käyttämästäni jäätelöstä.
Kuuma kesälomapäivä ja jääkylmä pirtelö. Mikä olisikaan parempi yhdistelmä? No tietenkin jääkylmä pirtelö, johon on lisätty tiukkaa viinaa ja likööriä! Totuuden nimissä on heti alkuun paljastettava, että suklaajäätelö on aina ollut vaniljan ohella vähiten suosikkini jäätelömauissa.

DRINKIN RESEPTI
| Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
| Rommi (kypsytetty) | Don Papa Sherry Cask | 50 | ml |
| Likööri (kaakao) | Tempus Fugit Crème de Cacao | 80 | ml |
| Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
| Suklaajäätelö | 500 | ml |
| Maito | 100 | ml |
| Ksantaani | 2.5 | ml |
Koristeeksi
Strösseli / Nonparelli
Flip / Nog / Punch
Hurricane / Piña Colada
Ei mitään
Blenderissä
Tehosekoitin
Kuuma kesäpäivä
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Valitsin tähän pirtelöön jäätelöksi Mövenpick Swiss Chocolaten. Se sisältää jonkin verran suklaahippuja. Nämä suklaahiput hajoavat blenderissä pienenpieniksi mikrohipuiksi, jotka tuntuvat suussa koko ajan pirtelöä nauttiessa. Nautinto tämä todellakin on. Suklaisuus on tässä pirtelössä aivan next leveliä ja koostumus pirtelössä on mahtavan ilmava ja paksu, todella yleellinen. Rommi maistuu vahvana, niin rommimaisuuden kuin sherryn aavistuksen punkkumaisen vivahteen osalta. Tätä on todellinen nautinto hörppiä! Tämä on ehdottomasti parasta mahdollista käyttöä suklaajäätelölle. Tällaista pirtelöä tarjoillaan ainoastaan michelin-tason ravintoloissa ja tietenkin vain aikuisen makuaistin omaaville kulinaristeille, jotka kestävät hieman alkoholinkin potkua.
ARVOSANA
90 / 100
Suklaapirtelö
Kaikki tämän sivuston pirtelöreseptit sisältävät alkoholia, eivätkä täten sovellu lapsille. Tulen julkaisemaan ensimmäisen pirtelövideon julkaisun aikaan kirjoitelman alkoholipirtelöistä. Siitä voit mm. lukea lisätietoja tässä pirtelössä käyttämästäni jäätelöstä.
Kuuma kesälomapäivä ja jääkylmä pirtelö. Mikä olisikaan parempi yhdistelmä? No tietenkin jääkylmä pirtelö, johon on lisätty tiukkaa viinaa ja likööriä! Totuuden nimissä on heti alkuun paljastettava, että suklaajäätelö on aina ollut vaniljan ohella vähiten suosikkini jäätelömauissa.

Drinkkiperhe: Flip / Nog / Punch | Välineet: Tehosekoitin |
| Alkoholipitoisuus: 5.7 % | Ravintola-annoksia: 2.8 kpl |
| Valmistustapa: Blenderissä | Tilavuus: 730 ml |
Juoma-astia: Hurricane / Piña Colada | Jää lasissa: Ei mitään |
| Tehty & arvioitu: 16.06.2025 | Sesonki: Kuuma kesäpäivä |
Valmistusvideoni: | |
DRINKIN RESEPTI
Koristeeksi
Strösseli / Nonparelli
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Valitsin tähän pirtelöön jäätelöksi Mövenpick Swiss Chocolaten. Se sisältää jonkin verran suklaahippuja. Nämä suklaahiput hajoavat blenderissä pienenpieniksi mikrohipuiksi, jotka tuntuvat suussa koko ajan pirtelöä nauttiessa. Nautinto tämä todellakin on. Suklaisuus on tässä pirtelössä aivan next leveliä ja koostumus pirtelössä on mahtavan ilmava ja paksu, todella yleellinen. Rommi maistuu vahvana, niin rommimaisuuden kuin sherryn aavistuksen punkkumaisen vivahteen osalta. Tätä on todellinen nautinto hörppiä! Tämä on ehdottomasti parasta mahdollista käyttöä suklaajäätelölle. Tällaista pirtelöä tarjoillaan ainoastaan michelin-tason ravintoloissa ja tietenkin vain aikuisen makuaistin omaaville kulinaristeille, jotka kestävät hieman alkoholinkin potkua.




