Suntory Swizzle

VIDEO

Suntory Swizzle (midori)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 15.7 % i
Tilavuus: 115 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Rocks
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Iso kirkas jääpala

Koska Midori on japanilainen melonilikööri, halusin kokeilla sen parittamista japanilaisen viskin kanssa. Alkuperäinen resepti käski vain käyttää blended viskiä, sen ei välttämättä tarvitse olla juuri japanilaista. Tässä drinkissä käytän ensimmäistä kertaa soodavetenä club soda -nimellä myytävää, 10€ per litra maksavaa hiilihapollista vettä. Paree olla maukkaampaa kuin Olvin vichy tähän hintaan…

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Viski (japani) Nikka Days 30 ml
Likööri (meloni) Midori 30 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sitruunamehu 7.5 ml
Hunajasiirappi 7.5 ml
Hammars club soda 40 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkissä on herkullinen melonin tuoksu. Maussakin on runsaasti melonia ja yllättävän vähän viskin makua. Muutkin ainesosat tosin ovat todella huomaamattomia. Tämä on kuin vihreää limukkaa joisi, ihan alkoholitonta sellaista. Tämä on ihan mukava ja todella helposti juotava drinkki, jossa teema-alkoholin (melonilikööri) maku pääsee selvästi esiin. Kyllä siitä joutuu kuitenkin pisteitä vähentämään, kun tästä puuttuu lähes kaikki muut mielenkiintoiset makuvivahteet. Oliko soodavettä liikaa? Mainittakoon vertailun vuoksi, että tästä Midori-versiosta jää isolla hörpyllä miellyttävämpi jälkimaku ja sen ansiosta drinkki vie vertailussa voiton.

ARVOSANA: 82 / 100 (15.06.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut alkoholin valmistaja. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.