Suomalainen Karibialla (pihlaja)

Suomalainen Karibialla - puolukkasiirapilla ja pihlajasiirapilla

Suomalainen Karibialla - puolukkasiirapilla ja pihlajasiirapilla

Kävi sillä tavalla, että pyysin puolileikillään entistä luokkatoveria valmistamaan minulle pihlaja- ja puolukkasiirappia, koska hän oli sosialistisen median mukaan valmistamassa ko. marjoista itselleen mehuja ja hyytelöitä. Annoin siirappien ohjeeksi 1:1 mehua ja sokeria keskenään liuotettuna. No, niinpä ne siirapit nyt ovat minulla ja pitihän niille tietenkin keksiä käyttöäkin. Kumpaakaan siirappia en ole vastaan tulleissa drinkeissä nähnyt käytettävän, sillä onhan kyseessä aikalailla “eksoottiset” pohjoisen marjat. Ensin piti googlata mitä on pihlajanmarja englanniksi (rowan berry) ja sitten sillä termillä reseptiä etsimään. Tässä hieman muokkaamani versio löytämästäni.

Kävi sillä tavalla, että pyysin puolileikillään entistä luokkatoveria valmistamaan minulle pihlaja- ja puolukkasiirappia, koska hän oli sosialistisen median mukaan valmistamassa ko. marjoista itselleen mehuja ja hyytelöitä. Annoin siirappien ohjeeksi 1:1 mehua ja sokeria keskenään liuotettuna. No, niinpä ne siirapit nyt ovat minulla ja pitihän niille tietenkin keksiä käyttöäkin. Kumpaakaan siirappia en ole vastaan tulleissa drinkeissä nähnyt käytettävän, sillä onhan kyseessä aikalailla “eksoottiset” pohjoisen marjat. Ensin piti googlata mitä on pihlajanmarja englanniksi (rowan berry) ja sitten sillä termillä reseptiä etsimään. Tässä hieman muokkaamani versio löytämästäni.

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: i 26.5 %
Ravintola-annoksia: i 1.7 kpl
Tilavuus: i 97.5 ml
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Jää lasissa: i Ei mitään
Tehty & arvioitu: 11.10.2023
Valmistusvideo: Katso drinkin valmistus YouTube-kanavallani.
Reseptin lähde: Havoc in the Kitchen (katso)
Drinkkiperhe: Sour
Alkoholipitoisuus: i 26.5 %
Ravintola-annoksia: i 1.7 kpl
Tilavuus: i 97.5 ml
Tehty & arvioitu: 11.10.2023
Valmistustapa: Sheikataan
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Jää lasissa: i Ei mitään
Reseptin lähde: Havoc in the Kitchen (katso)

Katso kotibaarissani kuvaamani video drinkin valmistuksesta YouTube-kanavallani.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
Määrä i

Alkoholittomat ainesosat:
Määrä i
7.5 ml

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
7.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Se on kaunis ja ihana asia, kun drinkissä, jossa on lähes 2/3 alkoholia, ei kuitenkaan maistu etanoli lainkaan. Sen sijaan tässä maistuu makeus ja sen suhteen ollaankin jo sopivuuden rajamailla. Drinkki on nimittäin makea. 12-vuotiaan rommin makuaromit pääsevät hyvin esille, kuten myös pihlajanmarjasiirapin makeus ja osittain marjan makukin. Jos joskus teen tämän uudestaan, pienennän kuitenkin siirapin osuutta vaikka 22.5 ml:aan (3/4 oz) ja kokeilen sillä. Jos tämä drinkki jotain opetti, niin sen, että hyvä rommi maistuu hyvältä myös drinkeissä. Höpöpuhetta, etteikö hyvää viinaa kannattaisi käyttää drinkeissä. Hyvä ei mene hukkaan missään.

ARVOSANA: 75 / 100


KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Se on kaunis ja ihana asia, kun drinkissä, jossa on lähes 2/3 alkoholia, ei kuitenkaan maistu etanoli lainkaan. Sen sijaan tässä maistuu makeus ja sen suhteen ollaankin jo sopivuuden rajamailla. Drinkki on nimittäin makea. 12-vuotiaan rommin makuaromit pääsevät hyvin esille, kuten myös pihlajanmarjasiirapin makeus ja osittain marjan makukin. Jos joskus teen tämän uudestaan, pienennän kuitenkin siirapin osuutta vaikka 22.5 ml:aan (3/4 oz) ja kokeilen sillä. Jos tämä drinkki jotain opetti, niin sen, että hyvä rommi maistuu hyvältä myös drinkeissä. Höpöpuhetta, etteikö hyvää viinaa kannattaisi käyttää drinkeissä. Hyvä ei mene hukkaan missään.

ARVOSANA: 75 / 100