Suomalainen Karibialla (puolukka)
Drinkkiperhe: Sour Valmistustapa: Sheikataan Tilavuus: 97.5 ml Alkoholipitoisuus: 26.5 % Ravintola-annoksia: 1.7 Tehty & arvioitu: 11.10.2023 | Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora Jää lasissa: Ei mitään |
Kävi sillä tavalla, että pyysin puolileikillään entistä luokkatoveria valmistamaan minulle pihlaja- ja puolukkasiirappia, koska hän oli sosialistisen median mukaan valmistamassa ko. marjoista itselleen mehuja ja hyytelöitä. Annoin siirappien ohjeeksi 1:1 mehua ja sokeria keskenään liuotettuna. No, niinpä ne siirapit nyt ovat minulla ja pitihän niille tietenkin keksiä käyttöäkin. Kumpaakaan siirappia en ole vastaan tulleissa drinkeissä nähnyt käytettävän, sillä onhan kyseessä aikalailla “eksoottiset” pohjoisen marjat. Ensin piti googlata mitä on pihlajanmarja englanniksi (rowan berry) ja sitten sillä termillä reseptiä etsimään. Tässä hieman muokkaamani versio löytämästäni.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Rommi (kypsytetty) | Appleton Estate Rare Casks 12 Year | 60 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Puolukkasiirappi | 30 ml |
Limemehu | 7.5 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Se on kaunis ja ihana asia, kun drinkissä, jossa on lähes 2/3 alkoholia, ei maistu etanoli lainkaan. Tämä drinkin variantti on kuitenkin liian makea. En ymmärrä miksi puolukkasiirappi tekee drinkistä niin paljon makeampaa kuin pihlajanmarjasiirappi. Kumpikaan marjahan ei kuitenkaan ole tunnettu erityisesti makeudestaan. 12-vuotiaan rommin makuaromit pääsevät esille makeuden takaakin, mutta kyllä makeus jo niitä peittää. Siirapin määrää voisi laskea ainakin 22.5 ml:aan (3/4 oz) ja limen määrää kasvattaa ainakin 10 ml:aan (1/3 oz). Jos tämä drinkki jotain opetti, niin sen, että hyvä rommi maistuu hyvältä myös drinkeissä. Höpöpuhetta, etteikö hyvää viinaa kannattaisi käyttää drinkeissä. Hyvä ei mene hukkaan missään.