Suomalainen Karibialla - puolukkasiirapilla ja pihlajasiirapilla

VIDEO

Suomalainen Karibialla (puolukka)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 26.5 % i
Tilavuus: 97.5 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Kävi sillä tavalla, että pyysin puolileikillään entistä luokkatoveria valmistamaan minulle pihlaja- ja puolukkasiirappia, koska hän oli sosialistisen median mukaan valmistamassa ko. marjoista itselleen mehuja ja hyytelöitä. Annoin siirappien ohjeeksi 1:1 mehua ja sokeria keskenään liuotettuna. No, niinpä ne siirapit nyt ovat minulla ja pitihän niille tietenkin keksiä käyttöäkin. Kumpaakaan siirappia en ole vastaan tulleissa drinkeissä nähnyt käytettävän, sillä onhan kyseessä aikalailla “eksoottiset” pohjoisen marjat. Ensin piti googlata mitä on pihlajanmarja englanniksi (rowan berry) ja sitten sillä termillä reseptiä etsimään. Tässä hieman muokkaamani versio löytämästäni.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (tumma) Appleton Estate Rare Casks 12 Year 60 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Puolukkasiirappi 30 ml
Limemehu 7.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Se on kaunis ja ihana asia, kun drinkissä, jossa on lähes 2/3 alkoholia, ei maistu etanoli lainkaan. Tämä drinkin variantti on kuitenkin liian makea. En ymmärrä miksi puolukkasiirappi tekee drinkistä niin paljon makeampaa kuin  pihlajanmarjasiirappi. Kumpikaan marjahan ei kuitenkaan ole tunnettu erityisesti makeudestaan. 12-vuotiaan rommin makuaromit pääsevät esille makeuden takaakin, mutta kyllä makeus jo niitä peittää. Siirapin määrää voisi laskea ainakin 22.5 ml:aan (3/4 oz) ja limen määrää kasvattaa ainakin 10 ml:aan (1/3 oz). Jos tämä drinkki jotain opetti, niin sen, että hyvä rommi maistuu hyvältä myös drinkeissä. Höpöpuhetta, etteikö hyvää viinaa kannattaisi käyttää drinkeissä. Hyvä ei mene hukkaan missään.

ARVOSANA: 70 / 100 (11.10.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Havoc in the Kitchen. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.