Suomalainen Karibialla (puolukka)

Kävi sillä tavalla, että pyysin puolileikillään entistä luokkatoveria valmistamaan minulle pihlaja- ja puolukkasiirappia, koska hän oli sosialistisen median mukaan valmistamassa ko. marjoista itselleen mehuja ja hyytelöitä. Annoin siirappien ohjeeksi 1:1 mehua ja sokeria keskenään liuotettuna. No, niinpä ne siirapit nyt ovat minulla ja pitihän niille tietenkin keksiä käyttöäkin. Kumpaakaan siirappia en ole vastaan tulleissa drinkeissä nähnyt käytettävän, sillä onhan kyseessä aikalailla “eksoottiset” pohjoisen marjat. Ensin piti googlata mitä on pihlajanmarja englanniksi (rowan berry) ja sitten sillä termillä reseptiä etsimään. Tässä hieman muokkaamani versio löytämästäni.


Suomalainen Karibialla - puolukkasiirapilla ja pihlajasiirapilla

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
7.5 ml
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 26.5 % i

Ravintola-annoksia: 1.7 kpl i

Tilavuus: 97.5 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Nick & Nora

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 11.10.2023

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Se on kaunis ja ihana asia, kun drinkissä, jossa on lähes 2/3 alkoholia, ei maistu etanoli lainkaan. Tämä drinkin variantti on kuitenkin liian makea. En ymmärrä miksi puolukkasiirappi tekee drinkistä niin paljon makeampaa kuin  pihlajanmarjasiirappi. Kumpikaan marjahan ei kuitenkaan ole tunnettu erityisesti makeudestaan. 12-vuotiaan rommin makuaromit pääsevät esille makeuden takaakin, mutta kyllä makeus jo niitä peittää. Siirapin määrää voisi laskea ainakin 22.5 ml:aan (3/4 oz) ja limen määrää kasvattaa ainakin 10 ml:aan (1/3 oz). Jos tämä drinkki jotain opetti, niin sen, että hyvä rommi maistuu hyvältä myös drinkeissä. Höpöpuhetta, etteikö hyvää viinaa kannattaisi käyttää drinkeissä. Hyvä ei mene hukkaan missään.

ARVOSANA
70 / 100

Suomalainen Karibialla (puolukka)

Kävi sillä tavalla, että pyysin puolileikillään entistä luokkatoveria valmistamaan minulle pihlaja- ja puolukkasiirappia, koska hän oli sosialistisen median mukaan valmistamassa ko. marjoista itselleen mehuja ja hyytelöitä. Annoin siirappien ohjeeksi 1:1 mehua ja sokeria keskenään liuotettuna. No, niinpä ne siirapit nyt ovat minulla ja pitihän niille tietenkin keksiä käyttöäkin. Kumpaakaan siirappia en ole vastaan tulleissa drinkeissä nähnyt käytettävän, sillä onhan kyseessä aikalailla “eksoottiset” pohjoisen marjat. Ensin piti googlata mitä on pihlajanmarja englanniksi (rowan berry) ja sitten sillä termillä reseptiä etsimään. Tässä hieman muokkaamani versio löytämästäni.


Suomalainen Karibialla - puolukkasiirapilla ja pihlajasiirapilla

Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
26.5 % i
Ravintola-annoksia:
1.7 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
97.5 ml i
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
11.10.2023
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
7.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Se on kaunis ja ihana asia, kun drinkissä, jossa on lähes 2/3 alkoholia, ei maistu etanoli lainkaan. Tämä drinkin variantti on kuitenkin liian makea. En ymmärrä miksi puolukkasiirappi tekee drinkistä niin paljon makeampaa kuin  pihlajanmarjasiirappi. Kumpikaan marjahan ei kuitenkaan ole tunnettu erityisesti makeudestaan. 12-vuotiaan rommin makuaromit pääsevät esille makeuden takaakin, mutta kyllä makeus jo niitä peittää. Siirapin määrää voisi laskea ainakin 22.5 ml:aan (3/4 oz) ja limen määrää kasvattaa ainakin 10 ml:aan (1/3 oz). Jos tämä drinkki jotain opetti, niin sen, että hyvä rommi maistuu hyvältä myös drinkeissä. Höpöpuhetta, etteikö hyvää viinaa kannattaisi käyttää drinkeissä. Hyvä ei mene hukkaan missään.

ARVOSANA
70 / 100