Syksyn Satoa pihlajanmarjasiirapilla ja puolukkasiirapilla

VIDEO

Syksyn Satoa (pihlaja)

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 20.1 % i
Tilavuus: 135 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Kävi sillä tavalla, että pyysin puolileikillään entistä luokkatoveria valmistamaan minulle pihlaja- ja puolukkasiirappia, koska hän oli sosialistisen median mukaan valmistamassa ko. marjoista itselleen mehuja ja hyytelöitä. Annoin siirappien ohjeeksi 1:1 mehua ja sokeria keskenään liuotettuna. No, niinpä ne siirapit nyt ovat minulla ja pitihän niille tietenkin keksiä käyttöäkin. Kumpaakaan siirappia en ole vastaan tulleissa drinkeissä nähnyt käytettävän, sillä onhan kyseessä aikalailla “eksoottiset” pohjoisen marjat. Tämä drinkkiresepti on tarkoitettu syysmasennuksen taltuttamiseen ja se on peräisin ihan omasta päästäni.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Brandy (hedelmä) Laird’s Applejack 60 ml
Gini (plymouth) Plymouth Original Strenght Dry Gin 7.5 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Pihlajanmarjasiirappi 30 ml
Omenamehu (kirkas) 30 ml
Sitruunamehu 7.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkki on alkuun yllättävän makea, muttei missään nimessä liiaksi. Olen suoraan sanottuna hieman yllättynyt siitä, kuinka hyvin maut ovat tasapainossa. Yllättynyt, koska resepti on omasta päästäni lähtöisin, enkä minä mikään ammattilainen ole. Ajattelin vain, että tällaiset maut toimisivat keskenään. Pihlajanmarjaa en ole maistanut aiemmin muualla kuin mummon kettukarkeissa. Maistan omenan (mehusta vai applejackista, en tiedä) sekä pihlajanmarjan ja sitruunan tuoman happamuuden. Ginin yrtitkin pääsevät maussa esiin., mutta etanolin makua ei ole havaittavissa lainkaan. Siirapin sokeri pyöristää maut mukavasti. Olenpa onnellinen kun tämä toimi. Pihlajanmarjaversio kuvassa vasemmalla.

ARVOSANA: 86 / 100 (11.10.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Autodidakti Miksologi itse. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin.