Tequi la Bananae

VIDEO

Tequi La Bananae

Drinkkiperhe: Tiki
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 23.5 % i
Tilavuus: 180 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Highball
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Pitkä jääpala

Tämä drinkki ei reseptiä lukiessa nosta toiveita liian korkealle. Tequila tai orgeat (alkoholiton ja mausteinen mantelisiirappi) eivät kumpikaan kuulu varsinaisiin suosikkeihini aiempien kokemusten perusteella, joskaan en ole tätä nyt käyttämääni Giffardin orgeattia aiemmin maistanut.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Tequila (reposado) Espolòn Reposado 90 ml
Likööri (banaani) Giffard Banane du Bresil 15 ml
Likööri (passion) Passoa 15 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sitruunamehu 30 ml
Orgeat 30 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kappas! Drinkki pääsi yllättämään positiivisesti. Odotin marsipaanista ja alkoholipainotteista drinkkiä. Sen sijaan maistan tässä hyvässä tasapainossa kaiken paitsi tequilan (jota kuitenkin on puolet kaikista ainesosista). Tämä on miellyttävän hedelmäinen ja vallan helposti juotava drinkki. Passionlikööri yhdessä banaaniliköörin kanssa muodostavat mukavan hedelmäisen pohjan. Sitruunaa tai tequilaa en varsinaisesti erillisinä makuina huomaa, mutta varmasti nekin antavat kokonaisuudelle jotain (tequilan tapauksessa 2,25 suomalaista ravintola-annosta viinaa). Jos negatiivisia puolia juomasta etsitään, niin onhan tämä hieman liian makea jopa minulle, eikä tuo marsipaanisia vivahteita tarjoava orgeat vieläkään suosikkejani ole.

ARVOSANA: 85 / 100 (09.12.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Booze on the Rocks. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.