Tequila Alexander
Tämä on variaationi Brandy Alexander -drinkistä. Haluan kokeilla miltä drinkki maistuu, kun konjakin vaihtaa kypsytetyksi añejo-tequilaksi ja muun reseptin pitää samana.

DRINKIN RESEPTI
| Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
| Tequila (añejo) | Olmeca Altos Añejo | 60 | ml |
| Likööri (kaakao) | Tempus Fugit Crème de Cacao | 30 | ml |
| Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
| Kerma | 30 | ml |
Koristeeksi
Raastettu muskottipähkinä
Flip / Nog / Punch
Orrefors More Nick & Nora
Ei mitään
Sheikataan
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Valmistin samanaikaisesti tämän tequila-version kanssa Alexanderit konjakista ja single malt viskistä. En ole koskaan aiemmin maistanut agaven ja kerman yhdistelmää. Yhdistelmä on erikoinen, enkä oikein tiedä onko se hyvä vai huono asia. Ainakin se on kiinnostava. Agaven maku todellakin tulee esille, mutta pidempään kypsytetyssä añejo-tequilassa agaven terävyys on tietenkin pehmennyt tynnyrissä ja tynnyristä on tullut makuun pientä vaniljaisuuttakin. Vaikka tämä on konjakkiversion kanssa ihan eri makumaailmasta, en osaa laittaa kaksikkoa paremmuusjärjestykseen.
ARVOSANA
76 / 100
Tequila Alexander
Tämä on variaationi Brandy Alexander -drinkistä. Haluan kokeilla miltä drinkki maistuu, kun konjakin vaihtaa kypsytetyksi añejo-tequilaksi ja muun reseptin pitää samana.

Drinkkiperhe: Flip / Nog / Punch | |
| Alkoholipitoisuus: 26 % | Ravintola-annoksia: 2.1 kpl |
| Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 120 ml |
Juoma-astia: Orrefors More Nick & Nora | Jää lasissa: Ei mitään |
| Tehty & arvioitu: 18.10.2025 | |
Valmistusvideoni: | |
DRINKIN RESEPTI
Alkoholittomat ainesosat
Määrä
Koristeeksi
Raastettu muskottipähkinä
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Valmistin samanaikaisesti tämän tequila-version kanssa Alexanderit konjakista ja single malt viskistä. En ole koskaan aiemmin maistanut agaven ja kerman yhdistelmää. Yhdistelmä on erikoinen, enkä oikein tiedä onko se hyvä vai huono asia. Ainakin se on kiinnostava. Agaven maku todellakin tulee esille, mutta pidempään kypsytetyssä añejo-tequilassa agaven terävyys on tietenkin pehmennyt tynnyrissä ja tynnyristä on tullut makuun pientä vaniljaisuuttakin. Vaikka tämä on konjakkiversion kanssa ihan eri makumaailmasta, en osaa laittaa kaksikkoa paremmuusjärjestykseen.


