Tokyo Iced Tea

VIDEO

Tokyo Iced Tea

Drinkkiperhe: Highball / Fizz
Valmistustapa: Rakennetaan
Alkoholipitoisuus: 27.1 % i
Tilavuus: 150 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Highball
Käyttämäni välineet: i Baarilusikka
Jää lasissa: i Pitkä jääpala

Tämä on variaatio klassisesta ja herkullisesta Long Island Iced Tea -drinkistä. Tässä triple sec (appelsiinilikööri) on korvattu japanilaisella meloniliköörillä ja Coca-Cola on korvattu Spritellä.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Likööri (meloni) Midori 22.5 ml
Vodka Ketel One Vodka 22.5 ml
Gini (london dry) Tanqueray London Dry Gin 22.5 ml
Rommi (vaalea) Bacardi Carta Blanca 22.5 ml
Tequila (silver) Patron Silver 22.5 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sweet & Sour mix 22.5 ml
Sitruuna-lime limonadi 15 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kylläpä on kertakaikkisen kaunis ainakin tämä drinkki. Maussa on sama pienenpieni “ongelma” kuin LIIT:ssä eli tequila maistuu selkeästi vahvimpana makuna. Runsaasta viinamäärästä huolimatta etanolin maku jää tyystin piiloon, aivan kuten LIIT:ssäkin, mutta tummemmassa veljessään sentään maistuu se kokis. Tämä drinkki maistuu lähinnä laimennetulta tequilalta, eikä juuri miltään muulta. Ei tästä siis ainakaan näillä mittasuhteilla minkäänlaista suosikkijuomaa tullut. Kokeilin vielä muokata juomaa siihen malliin, että lisäsin toisen samankokoisen annoksen Midoria lasiin. Juomasta tuli ehkä viiden (5) pisteen verran parempi tämän lisäyksen jälkeen, mutta alla näkemäsi pistemäärä on alkuperäiselle reseptille.

ARVOSANA: 70 / 100 (01.08.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Steve the Bartender. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.