Tokyo Iced Tea
Katso video
drinkin valmistuksesta
YouTube-kanavallani:
Tokyo Iced Tea

Tokyo Iced Tea

Tämä on variaatio klassisesta ja herkullisesta Long Island Iced Tea -drinkistä. Tässä triple sec (appelsiinilikööri) on korvattu japanilaisella meloniliköörillä ja Coca-Cola on korvattu Spritellä.

Alkoholilaji:Käyttämäni alkoholi:i Määrä
Likööri (meloni)Midori22.5 ml
VodkaKetel One Vodka22.5 ml
Gini (london dry)Tanqueray London Dry Gin22.5 ml
Rommi (vaalea)Bacardi Carta Blanca22.5 ml
Tequila (silver)Patron Silver22.5 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Sweet & Sour mix22.5 ml
Sitruuna-lime limonadi15 ml

Drinkin alkoholipitoisuus: 27.1% i

Valmistustapa:
Sekoitus

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kylläpä on kertakaikkisen kaunis ainakin tämä drinkki. Maussa on sama pienenpieni “ongelma” kuin LIIT:ssä eli tequila maistuu selkeästi vahvimpana makuna. Runsaasta viinamäärästä huolimatta etanolin maku jää tyystin piiloon, aivan kuten LIIT:ssäkin, mutta tummemmassa veljessään sentään maistuu se kokis. Tämä drinkki maistuu lähinnä laimennetulta tequilalta, eikä juuri miltään muulta. Ei tästä siis ainakaan näillä mittasuhteilla minkäänlaista suosikkijuomaa tullut. Kokeilin vielä muokata juomaa siihen malliin, että lisäsin toisen samankokoisen annoksen Midoria lasiin. Juomasta tuli ehkä viiden (5) pisteen verran parempi tämän lisäyksen jälkeen, mutta alla näkemäsi pistemäärä on alkuperäiselle reseptille.

ARVOSANA: 70

Maksimipistemäärä on 100 ja drinkki on arvioitu 01.08.2023.

Jos etsit jotain toista drinkkiä, kokeile hakusivua.

Drinkin lähteenä on toiminut Steve the Bartender. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.