Tomte Libre

VIDEO

Tomte Libre (kuuba)

Drinkkiperhe: Highball / Fizz
Valmistustapa: Rakennetaan
Alkoholipitoisuus: 11 % i
Tilavuus: 145 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Highball
Käyttämäni välineet: i Baarilusikka
Jää lasissa: i "Tavalliset" jääpalat

Drinkki on alunperin kotoisin Ruotsista, jossa Tomte tarkoittaa tontun sijasta Joulupukkia. Ruotsihan on myös julmustin synnyinmaa. Drinkki on kieroutunut riffi kuubalaisesta Cuba Librestä, joka puolestaan on hienostunut versio rommikolasta.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (vaalea) Havana Club Añejo 3 Años 40 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Julmust 100 ml
Limemehu 5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Vihdoinkin vaalea rommi, jonka maku pääsee hyvällä tavalla esiin julmustin takaa. Hetki sitten maistelemani Bacardi– ja Flor de Caña -versiot maistuivat pelkältä julmustilta. Tämä on selvästi tämän kolmen jouludrinkin pikavertailun voittaja ja se on rommin ansiota. Siitä huolimatta voisin kuvitella*, että nostamalla rommiannoksen 4:stä senttilitrasta 6:een, drinkin maku voisi olla vielä parempi. Julmust on yllättävän vahva ja hallitseva maku, vaikka se sellaisenaan juotuna ei mitenkään voimakas olekaan.

*) Ei tarvinut tyytyä kuvitteluun, sillä tein drinkistä tällä rommilla myös 6cl version. Siinä alkaa jo etanolin maku puskea esiin. Ehkä 5cl olisi se kultainen keskitie. Jätän kokeilemisen sinulle.

ARVOSANA: 90 / 100 (22.12.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Cocktailnyymi. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.