Tropical Itch
Tämä on kuulemma yksi suosituimmista bourbon-pohjaisista tiki-drinkeistä. Pääsääntöisestihän tiki-drinkit ovat rommipohjaisia ja tämäkin drinkki sisältää legendaarista, jamaikalaista tiki-rommia. Mainitsin jo bourbonin, mutta päätinkin olla käyttämättä sitä, koska minulla ei ole mielstäni sopivaa sellaista juuri nyt kaapissa. Siksi vaihdan bourbonin uhkarohkeasti ruisviskiin. Koska sekä sheikkerissä että lasissa käytetään jäämurskaa, ei drinkkiä tarvitse siivilöidä missään vaiheessa, vaan sheikattu juoma jäineen kaadetaan lasissa odottavan tuoreen jäämurskan sekaan.

DRINKIN RESEPTI
Tiki
Libbey Tiki Cooler Highball
Jäämurska
Sheikataan
Boston cocktail shaker
Kuuma kesäpäivä
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkissä, joka sisältää lähes kolmen jallu-/kossushotin verran alkoholia, tulee mahtavasti esiin juuri tämän jamaikalaisen rommin hyvät ja hedelmäiset puolet. Nautin siitä makuvivahteesta paljon ja sen kyllä tunnistaa, kun on muutaman kerran Smith & Crossia päässyt maistamaan. Ruisviski yhdessä Angostuuran ja falernumin kanssa antavat drinkille hieman mausteisen vivahteen, joka sopii hyvin kokonaisuuteen. Passionsiirappi ja vastapuristettu mandariinimehu (jota en aiemmin ole käyttänyt drinkissä) tuovat drinkkiin sopivan makeuden, mutta sitruuna pitää huolen, ettei drinkki äidy liian makeaksi. Tämä on todella mieluisa tiki-drinkki, mutta ihan täydellisyyteen tämä ei yllä. Maut nimittäin sekoittuvat ja sulautuvat tässä ihan aavistuksen verran liikaa toisiinsa. Olisi mukava erottaa yksittäisiä makuja hieman enemmän, jos sellainen minun makuaistilla on mahdollista. Loistodrinkki siitä huolimatta.
ARVOSANA
90 / 100
Tropical Itch
Tämä on kuulemma yksi suosituimmista bourbon-pohjaisista tiki-drinkeistä. Pääsääntöisestihän tiki-drinkit ovat rommipohjaisia ja tämäkin drinkki sisältää legendaarista, jamaikalaista tiki-rommia. Mainitsin jo bourbonin, mutta päätinkin olla käyttämättä sitä, koska minulla ei ole mielstäni sopivaa sellaista juuri nyt kaapissa. Siksi vaihdan bourbonin uhkarohkeasti ruisviskiin. Koska sekä sheikkerissä että lasissa käytetään jäämurskaa, ei drinkkiä tarvitse siivilöidä missään vaiheessa, vaan sheikattu juoma jäineen kaadetaan lasissa odottavan tuoreen jäämurskan sekaan.

Drinkkiperhe: Tiki | Välineet: Boston cocktail shaker |
Alkoholipitoisuus: 24.4 % | Ravintola-annoksia: 2.8 kpl |
Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 176.5 ml |
Juoma-astia: Libbey Tiki Cooler Highball | Jää lasissa: Jäämurska |
Tehty & arvioitu: 29.03.2025 | Sesonki: Kuuma kesäpäivä |
Valmistusvideoni:![]() |
DRINKIN RESEPTI
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Drinkissä, joka sisältää lähes kolmen jallu-/kossushotin verran alkoholia, tulee mahtavasti esiin juuri tämän jamaikalaisen rommin hyvät ja hedelmäiset puolet. Nautin siitä makuvivahteesta paljon ja sen kyllä tunnistaa, kun on muutaman kerran Smith & Crossia päässyt maistamaan. Ruisviski yhdessä Angostuuran ja falernumin kanssa antavat drinkille hieman mausteisen vivahteen, joka sopii hyvin kokonaisuuteen. Passionsiirappi ja vastapuristettu mandariinimehu (jota en aiemmin ole käyttänyt drinkissä) tuovat drinkkiin sopivan makeuden, mutta sitruuna pitää huolen, ettei drinkki äidy liian makeaksi. Tämä on todella mieluisa tiki-drinkki, mutta ihan täydellisyyteen tämä ei yllä. Maut nimittäin sekoittuvat ja sulautuvat tässä ihan aavistuksen verran liikaa toisiinsa. Olisi mukava erottaa yksittäisiä makuja hieman enemmän, jos sellainen minun makuaistilla on mahdollista. Loistodrinkki siitä huolimatta.