Tropical Itch

Tämä on kuulemma yksi suosituimmista bourbon-pohjaisista tiki-drinkeistä. Pääsääntöisestihän tiki-drinkit ovat rommipohjaisia ja tämäkin drinkki sisältää legendaarista, jamaikalaista tiki-rommia. Mainitsin jo bourbonin, mutta päätinkin olla käyttämättä sitä, koska minulla ei ole mielstäni sopivaa sellaista juuri nyt kaapissa. Siksi vaihdan bourbonin uhkarohkeasti ruisviskiin. Koska sekä sheikkerissä että lasissa käytetään jäämurskaa, ei drinkkiä tarvitse siivilöidä missään vaiheessa, vaan sheikattu juoma jäineen kaadetaan lasissa odottavan tuoreen jäämurskan sekaan.


Tropical Itch

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
Drinkkiperhe:
Tiki

Alkoholipitoisuus: 24.4 % i

Ravintola-annoksia: 2.8 kpl i

Tilavuus: 176.5 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Libbey Tiki Cooler Highball

Jää lasissa: i
Jäämurska

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shaker


Tehty & arvioitu: 29.03.2025

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkissä, joka sisältää lähes kolmen jallu-/kossushotin verran alkoholia, tulee mahtavasti esiin juuri tämän jamaikalaisen rommin hyvät ja hedelmäiset puolet. Nautin siitä makuvivahteesta paljon ja sen kyllä tunnistaa, kun on muutaman kerran Smith & Crossia päässyt maistamaan. Ruisviski yhdessä Angostuuran ja falernumin kanssa antavat drinkille hieman mausteisen vivahteen, joka sopii hyvin kokonaisuuteen. Passionsiirappi ja vastapuristettu mandariinimehu (jota en aiemmin ole käyttänyt drinkissä) tuovat drinkkiin sopivan makeuden, mutta sitruuna pitää huolen, ettei drinkki äidy liian makeaksi. Tämä on todella mieluisa tiki-drinkki, mutta ihan täydellisyyteen tämä ei yllä. Maut nimittäin sekoittuvat ja sulautuvat tässä ihan aavistuksen verran liikaa toisiinsa. Olisi mukava erottaa yksittäisiä makuja hieman enemmän, jos sellainen minun makuaistilla on mahdollista. Loistodrinkki siitä huolimatta.

ARVOSANA
90 / 100

Tropical Itch

Tämä on kuulemma yksi suosituimmista bourbon-pohjaisista tiki-drinkeistä. Pääsääntöisestihän tiki-drinkit ovat rommipohjaisia ja tämäkin drinkki sisältää legendaarista, jamaikalaista tiki-rommia. Mainitsin jo bourbonin, mutta päätinkin olla käyttämättä sitä, koska minulla ei ole mielstäni sopivaa sellaista juuri nyt kaapissa. Siksi vaihdan bourbonin uhkarohkeasti ruisviskiin. Koska sekä sheikkerissä että lasissa käytetään jäämurskaa, ei drinkkiä tarvitse siivilöidä missään vaiheessa, vaan sheikattu juoma jäineen kaadetaan lasissa odottavan tuoreen jäämurskan sekaan.


Tropical Itch

Drinkkiperhe:
Tiki
Välineet: i
Boston cocktail shaker
Alkoholipitoisuus:
24.4 % i
Ravintola-annoksia:
2.8 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
176.5 ml i
Jää lasissa: i
Jäämurska
Tehty & arvioitu:
29.03.2025
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Drinkissä, joka sisältää lähes kolmen jallu-/kossushotin verran alkoholia, tulee mahtavasti esiin juuri tämän jamaikalaisen rommin hyvät ja hedelmäiset puolet. Nautin siitä makuvivahteesta paljon ja sen kyllä tunnistaa, kun on muutaman kerran Smith & Crossia päässyt maistamaan. Ruisviski yhdessä Angostuuran ja falernumin kanssa antavat drinkille hieman mausteisen vivahteen, joka sopii hyvin kokonaisuuteen. Passionsiirappi ja vastapuristettu mandariinimehu (jota en aiemmin ole käyttänyt drinkissä) tuovat drinkkiin sopivan makeuden, mutta sitruuna pitää huolen, ettei drinkki äidy liian makeaksi. Tämä on todella mieluisa tiki-drinkki, mutta ihan täydellisyyteen tämä ei yllä. Maut nimittäin sekoittuvat ja sulautuvat tässä ihan aavistuksen verran liikaa toisiinsa. Olisi mukava erottaa yksittäisiä makuja hieman enemmän, jos sellainen minun makuaistilla on mahdollista. Loistodrinkki siitä huolimatta.

ARVOSANA
90 / 100