True Love (mesimarja)

VIDEO

True Love (mesimarja)

Drinkkiperhe: Flip / Nog / Punch
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 27.5 % i
Tilavuus: 130 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Orrefors More Coupe
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Drinkin valmistuksessa sheikataan ensin pelkästään alkoholit keskenään jäiden kanssa. Kerma lisätään sheikkauksen jälkeen sheikkeriin ja sekoitetaan lusikalla kevyesti. Kermaa ei ole tarkoitus kuohkeuttaa lainkaan. Kaada drinkki kahden siivilän läpi juuri pakasteesta otettuun cocktaillasiin.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Vodka Grey Goose Vodka 30 ml
Likööri (mesimarja) Lignell & Piispanen Mesimarja 60 ml
Likööri (kaakao) De Kuyper Creme de Cacao white 30 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Kerma 10 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Täytyy kyllä reheellisyyden nimissä sanoa, että drinkki maistuu pelkästään teolliselta suklaalta eli käyttämältäni kaakaolikööriltä. Mesimarjalikööri ei pääse makuna lainkaan esiin, eikä tästä itse asiassa sokkona edes arvaisi, että lasissa on jotain marjalikööriäkin. Tämä Lignell & Piispasen mesimarjalikööri ei selvästikään toimi drinkeissä, koska sen maku ei pääse muiden ainesosien alta esiin. Se lienee tarkoitettu sellaisenaan nautittavaksi. Drinkki on lisäksi erittäin makea, liian makea. Tämä on kaakaodrinkki enemmän kuin mitään muuta.

Minä tein samanaikaisesti kolme versiota  tästä drinkistä. Yhden mesimarjaliköörillä, yhden vadelmaliköörillä ja yhden passionliköörillä. Kaikille oli yhteistä ainakin se, että kerma vaikutti hieman juoksettuvan drinkkiin lisäämisen jälkeen, koska jokaisen drinkin pintaan jäi ohut kerros valkoisia rakeita, jotka kuitenkaan eivät onneksi tuntuneet juodessa lainkaan. Tämä mesimarjavariaatio on kolmikosta selvästi vahvin alkoholipitoisuudeltaan.

ARVOSANA: 55 / 100 (13.02.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Booze on the Rocks. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.