Undead Gentleman

VIDEO

Undead Gentleman

Drinkkiperhe: Tiki
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 31.6 % i
Tilavuus: 137 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Double Rocks
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i "Tavalliset" jääpalat

Tämä drinkki on lopputulos siitä, kun otetaan Zombien ja Jet Pilotin reseptit, yhdistetään ne ja sitten vielä vähennetään sieltä vähän jotain, lähinnä Tiki-siirappeja. Reseptin isä on Smuggler’s Cove -baarin omistaja ja samannimisen kirjan kirjoittaja Martin Cate. Koska resepti muistuttaa niin paljon Jet Pilotin reseptiä, teen molemmat drinkit samanaikaisesti ja vertailen niitä. Drinkin alkoholipitoisuus on melko korkea huomioiden sen, että resepti sisältää myös mehuja ja siirappeja.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (kulta) Appleton Estate Signature Blend 45 ml
Rommi (overproof) Don Q 151 30 ml
Likööri (yrtti) John D. Taylor’s Velvet Falernum 15 ml
Katkero (bitter) Angostura Aromatic Bitters 1 ml
Absintti Absinth Tabu Classic 1 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Greippimehu (ruby) 15 ml
Limemehu 15 ml
Kanelisiirappi 15 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Kuten samalla videolla (joka muuten tulee nähtäväksi perjantaina 15.9.23) valmistamani Jet Pilot, jää tämäkin drinkki hieman tunkkaiseksi ja alkoholipitoisuudeltaan jopa vahvemmaksi. Absintin anis maistuu tässä jopa hieman voimakkaammin. Se useille Tiki-drinkeille ominainen hedelmäisyys ja raikkaus jää tästä drinkistä puuttumaan. Jet Pilotissa on hieman enemmän limeä kuin tässä. Muutenhan reseptit ovat rommeja lukuun ottamatta identtiset, mutta rommit toki ovat eri maksuisia keskenään. Tämä drinkki ei mene Tiki-drinkkien suosikkilistalleni.

ARVOSANA: 80 / 100 (12.09.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Liquor.com. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.