Vaniljapirtelö
Kaikki tämän sivuston pirtelöreseptit sisältävät alkoholia, eivätkä täten sovellu lapsille. Tulen julkaisemaan ensimmäisen pirtelövideon julkaisun aikaan kirjoitelman alkoholipirtelöistä. Siitä voit mm. lukea lisätietoja tässä pirtelössä käyttämästäni jäätelöstä. Tämä on ainoa tämän kesän pirtelöistä jota kokeilin ennakkoon. Kokeilun seurauksena tiputin vodkan määrän etanolisen maun vuoksi neljännekseen aiotusta ja kasvatin liköörin määrää 50% vaniljaisemman maun toivossa. Lisäksi vaihdoin jäätelön Pirkka vaniljakermajäätelöstä kymmenen kertaa kalliimpaan.
Kuuma kesälomapäivä ja jääkylmä pirtelö. Mikä olisikaan parempi yhdistelmä? No tietenkin jääkylmä pirtelö, johon on lisätty tiukkaa viinaa ja likööriä! Nyt ollaa suomalaisten suosikkimakujen maailmassa. Minä taas halveksin vaniljajäätelöä, noin yleensäkin, en varsinaisesti valitsemaani jäätelöä. Minusta vanilja on jäätelömakuna turhista turhin ja heti suklaajäätelön jälkeen kakkosinhokkini. Vodka on yleensä vallan turha alkoholi, joten vaniljajäätelö ja vodka -yhdistelmä kuulostaa ihan “toimivalta” parivaljakolta.

DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä | |
Vodka (maustamaton) | Absolut Vodka | 10 | ml |
Likööri (vanilja) | Licor 43 | 120 | ml |
Alkoholittomat ainesosat | Määrä | |
Vaniljajäätelö | 500 | ml |
Maito | 100 | ml |
Ksantaani | 2.5 | ml |
Flip / Nog / Punch
Hurricane / Piña Colada
Ei mitään
Blenderissä
Tehosekoitin
Kuuma kesäpäivä
Valmistusvideoni:
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Vanilja on aina ollut jäätelömauista se minua vähiten kiinnostava ja turhin. Pirtelömuodossa vanilja toimii kohtalaisesti, kun jäätelö on laadukasta, aitoa vaniljaa sisältävää ja liköörikin lisää vaniljaisuutta. Vodkan etanoli maistuu ajoittain minimaalisesta määrästä huolimatta ihan pikkuriikkisen verran taustalla, mutta ei häiritsevästi. Pirtelön koostumus on mahtavan paksu, joten siltä osin resepti toimii loistavasti. Myöskin valitsemani alkoholipitoisuus on ihan kohdillaan. Jäätelön kannattaa antaa pehmetä ainakin 10-15 minuuttia huoneenlämmössä ennen blenderiin lisäämistä. Myönnän, että pirtelön maku on parempi kuin odotin. Alkoholi tuo siihen sen paljon kaipaaman mielenkiinnon. Tästä kuitenkin puuttuu selvästi jotain ja se on maku. Sitä tullaan kokemaan seuraavissa tämän kesäkuun pirtelöissä.
ARVOSANA
70 / 100
Vaniljapirtelö
Kaikki tämän sivuston pirtelöreseptit sisältävät alkoholia, eivätkä täten sovellu lapsille. Tulen julkaisemaan ensimmäisen pirtelövideon julkaisun aikaan kirjoitelman alkoholipirtelöistä. Siitä voit mm. lukea lisätietoja tässä pirtelössä käyttämästäni jäätelöstä. Tämä on ainoa tämän kesän pirtelöistä jota kokeilin ennakkoon. Kokeilun seurauksena tiputin vodkan määrän etanolisen maun vuoksi neljännekseen aiotusta ja kasvatin liköörin määrää 50% vaniljaisemman maun toivossa. Lisäksi vaihdoin jäätelön Pirkka vaniljakermajäätelöstä kymmenen kertaa kalliimpaan.
Kuuma kesälomapäivä ja jääkylmä pirtelö. Mikä olisikaan parempi yhdistelmä? No tietenkin jääkylmä pirtelö, johon on lisätty tiukkaa viinaa ja likööriä! Nyt ollaa suomalaisten suosikkimakujen maailmassa. Minä taas halveksin vaniljajäätelöä, noin yleensäkin, en varsinaisesti valitsemaani jäätelöä. Minusta vanilja on jäätelömakuna turhista turhin ja heti suklaajäätelön jälkeen kakkosinhokkini. Vodka on yleensä vallan turha alkoholi, joten vaniljajäätelö ja vodka -yhdistelmä kuulostaa ihan “toimivalta” parivaljakolta.

Drinkkiperhe: Flip / Nog / Punch | Välineet: Tehosekoitin |
Alkoholipitoisuus: 5.6 % | Ravintola-annoksia: 2.8 kpl |
Valmistustapa: Blenderissä | Tilavuus: 730 ml |
Juoma-astia: Hurricane / Piña Colada | Jää lasissa: Ei mitään |
Tehty & arvioitu: 25.05.2025 | Sesonki: Kuuma kesäpäivä |
Valmistusvideoni:![]() |
DRINKIN RESEPTI
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Vanilja on aina ollut jäätelömauista se minua vähiten kiinnostava ja turhin. Pirtelömuodossa vanilja toimii kohtalaisesti, kun jäätelö on laadukasta, aitoa vaniljaa sisältävää ja liköörikin lisää vaniljaisuutta. Vodkan etanoli maistuu ajoittain minimaalisesta määrästä huolimatta ihan pikkuriikkisen verran taustalla, mutta ei häiritsevästi. Pirtelön koostumus on mahtavan paksu, joten siltä osin resepti toimii loistavasti. Myöskin valitsemani alkoholipitoisuus on ihan kohdillaan. Jäätelön kannattaa antaa pehmetä ainakin 10-15 minuuttia huoneenlämmössä ennen blenderiin lisäämistä. Myönnän, että pirtelön maku on parempi kuin odotin. Alkoholi tuo siihen sen paljon kaipaaman mielenkiinnon. Tästä kuitenkin puuttuu selvästi jotain ja se on maku. Sitä tullaan kokemaan seuraavissa tämän kesäkuun pirtelöissä.