Vaniljapirtelö

Kaikki tämän sivuston pirtelöreseptit sisältävät alkoholia, eivätkä täten sovellu lapsille. Tulen julkaisemaan ensimmäisen pirtelövideon julkaisun aikaan kirjoitelman alkoholipirtelöistä. Siitä voit mm. lukea lisätietoja tässä pirtelössä käyttämästäni jäätelöstä. Tämä on ainoa tämän kesän pirtelöistä jota kokeilin ennakkoon. Kokeilun seurauksena tiputin vodkan määrän etanolisen maun vuoksi neljännekseen aiotusta ja kasvatin liköörin määrää 50% vaniljaisemman maun toivossa. Lisäksi vaihdoin jäätelön Pirkka vaniljakermajäätelöstä kymmenen kertaa kalliimpaan.

Kuuma kesälomapäivä ja jääkylmä pirtelö. Mikä olisikaan parempi yhdistelmä? No tietenkin jääkylmä pirtelö, johon on lisätty tiukkaa viinaa ja likööriä! Nyt ollaa suomalaisten suosikkimakujen maailmassa. Minä taas halveksin vaniljajäätelöä, noin yleensäkin, en varsinaisesti valitsemaani jäätelöä. Minusta vanilja on jäätelömakuna turhista turhin ja heti suklaajäätelön jälkeen kakkosinhokkini. Vodka on yleensä vallan turha alkoholi, joten vaniljajäätelö ja vodka -yhdistelmä kuulostaa ihan “toimivalta” parivaljakolta.


Vaniljapirtelö

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Vodka (maustamaton) Absolut Vodka 10 ml
Likööri (vanilja) Licor 43 120 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Vaniljajäätelö 500 ml
Maito 100 ml
Ksantaani 2.5 ml
Drinkkiperhe:
Flip / Nog / Punch

Alkoholipitoisuus: 5.6 % i

Ravintola-annoksia: 2.8 kpl i

Tilavuus: 730 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Hurricane / Piña Colada

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Blenderissä

Käyttämäni välineet: i
Tehosekoitin


Tehty & arvioitu: 25.05.2025

Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Vanilja on aina ollut jäätelömauista se minua vähiten kiinnostava ja turhin. Pirtelömuodossa vanilja toimii kohtalaisesti, kun jäätelö on laadukasta, aitoa vaniljaa sisältävää ja liköörikin lisää vaniljaisuutta. Vodkan etanoli maistuu ajoittain minimaalisesta määrästä huolimatta ihan pikkuriikkisen verran taustalla, mutta ei häiritsevästi. Pirtelön koostumus on mahtavan paksu, joten siltä osin resepti toimii loistavasti. Myöskin valitsemani alkoholipitoisuus on ihan kohdillaan. Jäätelön kannattaa antaa pehmetä ainakin 10-15 minuuttia huoneenlämmössä ennen blenderiin lisäämistä. Myönnän, että pirtelön maku on parempi kuin odotin. Alkoholi tuo siihen sen paljon kaipaaman mielenkiinnon. Tästä kuitenkin puuttuu selvästi jotain ja se on maku. Sitä tullaan kokemaan seuraavissa tämän kesäkuun pirtelöissä.

ARVOSANA
70 / 100

Vaniljapirtelö

Kaikki tämän sivuston pirtelöreseptit sisältävät alkoholia, eivätkä täten sovellu lapsille. Tulen julkaisemaan ensimmäisen pirtelövideon julkaisun aikaan kirjoitelman alkoholipirtelöistä. Siitä voit mm. lukea lisätietoja tässä pirtelössä käyttämästäni jäätelöstä. Tämä on ainoa tämän kesän pirtelöistä jota kokeilin ennakkoon. Kokeilun seurauksena tiputin vodkan määrän etanolisen maun vuoksi neljännekseen aiotusta ja kasvatin liköörin määrää 50% vaniljaisemman maun toivossa. Lisäksi vaihdoin jäätelön Pirkka vaniljakermajäätelöstä kymmenen kertaa kalliimpaan.

Kuuma kesälomapäivä ja jääkylmä pirtelö. Mikä olisikaan parempi yhdistelmä? No tietenkin jääkylmä pirtelö, johon on lisätty tiukkaa viinaa ja likööriä! Nyt ollaa suomalaisten suosikkimakujen maailmassa. Minä taas halveksin vaniljajäätelöä, noin yleensäkin, en varsinaisesti valitsemaani jäätelöä. Minusta vanilja on jäätelömakuna turhista turhin ja heti suklaajäätelön jälkeen kakkosinhokkini. Vodka on yleensä vallan turha alkoholi, joten vaniljajäätelö ja vodka -yhdistelmä kuulostaa ihan “toimivalta” parivaljakolta.


Vaniljapirtelö

Drinkkiperhe:
Flip / Nog / Punch
Välineet: i
Tehosekoitin
Alkoholipitoisuus:
5.6 % i
Ravintola-annoksia:
2.8 kpl i
Valmistustapa:
Blenderissä
Tilavuus:
730 ml i
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
25.05.2025
Valmistusvideoni:
Katso valmistusvideo YouTube-kanavallani

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
100 ml
2.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Vanilja on aina ollut jäätelömauista se minua vähiten kiinnostava ja turhin. Pirtelömuodossa vanilja toimii kohtalaisesti, kun jäätelö on laadukasta, aitoa vaniljaa sisältävää ja liköörikin lisää vaniljaisuutta. Vodkan etanoli maistuu ajoittain minimaalisesta määrästä huolimatta ihan pikkuriikkisen verran taustalla, mutta ei häiritsevästi. Pirtelön koostumus on mahtavan paksu, joten siltä osin resepti toimii loistavasti. Myöskin valitsemani alkoholipitoisuus on ihan kohdillaan. Jäätelön kannattaa antaa pehmetä ainakin 10-15 minuuttia huoneenlämmössä ennen blenderiin lisäämistä. Myönnän, että pirtelön maku on parempi kuin odotin. Alkoholi tuo siihen sen paljon kaipaaman mielenkiinnon. Tästä kuitenkin puuttuu selvästi jotain ja se on maku. Sitä tullaan kokemaan seuraavissa tämän kesäkuun pirtelöissä.

ARVOSANA
70 / 100