Washington Apple

VIDEO

Washington Apple

Drinkkiperhe: Sour
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 20 % i
Tilavuus: 90 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Nick & Nora
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Jää lasissa: i Ei mitään

Olenhan minä ruisviskiä aiemminkin käyttänyt drinkeissä, mutta pian on maaliskuu 2024 ja juuri ruisviski on kyseisen kuukauden alkoholilaji tällä sivustolla ja YouTube-kanavallani. Aloitan teemadrinkit yksinkertaisella kolmen ainesosan drinkillä, johon kaikkia ainesosia tulee samansuuruinen määrä. Video drinkin valmistuksesta julkaistaan 1.3.2024.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Viski (ruis) Bulleit 95 Rye Frontier Whiskey 30 ml
Likööri (omena) Sourz Apple 30 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Karpalomehu 30 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Todella kirpeäksi etukäteismaistelussa toteamani kylmäpuristettu karpalomehu ei enää drinkissä ole ihan yhtä kirpeä. Yhdessä happaman omenaliköörin kanssa drinkki on kuitenkin hapan ja kirpeä ja makeus puuttuu täysin. Tämä drinkki kyllä kaipaisi pienen määrän sokerilientä tai muuta makeuttajaa. Ruisviskin makuvivahteet jäävät harmillisesti kirpsakkuuden alle, vaikka onkin mausteinen viski kyseessä. Drinkissä on potentiaalia, mutta se jää näillä ainesosilla väärän makuiseksi. Ei tämä paha ole, tästä vaan puuttuu pääraaka-aineen maku. Joskus voisi kenties kokeilla tätä drinkkiä silläkin tavalla, että laimentaisi karpalomehua hieman vedellä ennen käyttöä.

ARVOSANA: 70 / 100 (26.02.2024)

Drinkin lähteenä on toiminut Liquor.com. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.