Whiskey Smash
Drinkkiperhe: Cobbler / Julep / Smash Valmistustapa: Rakennetaan Tilavuus: 103.5 ml Alkoholipitoisuus: 23.2 % Ravintola-annoksia: 1.6 Tehty & arvioitu: 01.08.2023 | Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Rocks Käyttämäni välineet: Baarilusikka Jää lasissa: Iso kirkas jääpala |
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Viski (bourbon) | Jack Daniel’s Old No. 7 | 60 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Sitruuna (lohko/pala) | 20 ml |
Minttu (muu kuin koriste) | 1 ml |
Sokeriliemi (1:1) | 22.5 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Kuten arvata sattaa, maistuu tämä drinkki merkittävästi sitruunalta. Sitruunan makua irtoaa muddlauksen seurauksena hedelmälihasta (mehu) ja kuoresta (öljy). Bourbonin maku pääsee vain hintsusti esiin., minttu sei senkään vertaa. Tämähän olisi tietenkin pitänyt sheikata, mutta käytin mixing glassiä, koska kaikki sheikkerit olivat juuri tiskikoneessa peseytymässä. Mintun maku olisi vapautunut ihan eri tavalla sheikkaamalla. Sentään koristeen mintunlehti tuoksuu hörpätessä.
ARVOSANA: 72 / 100
Drinkin lähteenä on toiminut Booze on the Rocks. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.