White Lion

Tämä drinkki on vanha. Se on kehitetty jo 1860-luvulla, eikä silloin käytettyjä rommeja ole enää saatavilla. Reseptin lähteen päättelyn mukaan st. lucialainen rommi voisi kuitenkin olla lähellä alkuperäistä, joten käytän sellaista. Alkuperäisreseptissä käytettiin vadelmasiirappia, mutta koska en jaksa sellaista pelkästään tätä drinkkiä varten valmistaa, käytän ruotsalaista vadelmalikööriä, joka maistuu aidolta vadelmalta ja lisään vielä sokeriliemen reseptiin (alunperin ei ollut lainkaan).


White Lion

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji Käyttämäni alkoholi i Määrä i
Rommi (kypsytetty) Chairman’s Reserve Legacy 60 ml
Triple Sec / Curaçao Pierre Ferrand Dry Curaçao 15 ml
Likööri (vadelma) Episk Hallon 15 ml

Alkoholittomat ainesosat Määrä i
Limemehu 30 ml
Sokeriliemi (1:1) 10 ml

Koristeeksi
Lippu Maraschino-kirsikka
Drinkkiperhe:
Sour

Alkoholipitoisuus: 26.5 % i

Ravintola-annoksia: 2.3 kpl i

Tilavuus: 130 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Orrefors More Nick & Nora

Jää lasissa: i
Ei mitään

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer

Tehty & arvioitu: 29.03.2025


KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ensisiemaus on hämmentävä. Mikähän tässä oikeastaan maistuu? Ehkä se on tuo appelsiiniliköörin pohjana oleva konjakki ja sen todella miedoksi jäävä appelsiinisuus? Vadelman maku on juuri ja juuri havaittavissa taustalla. Rommista en osaa sanoa oikein mitään, vaikka sitä on puolet lasiin sisällöstä. Voi toki myös olla, että rommivalinta oli tässä täysin väärä. Rommi tuntuu katoavan muiden nesteiden sekaan täysin huomaamattomaksi. Limemehun kirpsakkuus on ehkä drinkin päämaku.

Lisäsin aluksi sokerilientä vain baarilusikallisen eli 5 ml mutta koska drinkki jäi silloin ihan liian kuivaksi, lisäsin toisen samanlaisen. Drinkki parani siellä hieman, mutta ei tarpeeksi.

ARVOSANA
75 / 100

White Lion

Tämä drinkki on vanha. Se on kehitetty jo 1860-luvulla, eikä silloin käytettyjä rommeja ole enää saatavilla. Reseptin lähteen päättelyn mukaan st. lucialainen rommi voisi kuitenkin olla lähellä alkuperäistä, joten käytän sellaista. Alkuperäisreseptissä käytettiin vadelmasiirappia, mutta koska en jaksa sellaista pelkästään tätä drinkkiä varten valmistaa, käytän ruotsalaista vadelmalikööriä, joka maistuu aidolta vadelmalta ja lisään vielä sokeriliemen reseptiin (alunperin ei ollut lainkaan).


White Lion

Drinkkiperhe:
Sour
Välineet: i
Boston cocktail shakerHawthorne strainerFine mesh strainer
Alkoholipitoisuus:
26.5 % i
Ravintola-annoksia:
2.3 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
130 ml i
Jää lasissa: i
Ei mitään
Tehty & arvioitu:
29.03.2025

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
30 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ensisiemaus on hämmentävä. Mikähän tässä oikeastaan maistuu? Ehkä se on tuo appelsiiniliköörin pohjana oleva konjakki ja sen todella miedoksi jäävä appelsiinisuus? Vadelman maku on juuri ja juuri havaittavissa taustalla. Rommista en osaa sanoa oikein mitään, vaikka sitä on puolet lasiin sisällöstä. Voi toki myös olla, että rommivalinta oli tässä täysin väärä. Rommi tuntuu katoavan muiden nesteiden sekaan täysin huomaamattomaksi. Limemehun kirpsakkuus on ehkä drinkin päämaku.

Lisäsin aluksi sokerilientä vain baarilusikallisen eli 5 ml mutta koska drinkki jäi silloin ihan liian kuivaksi, lisäsin toisen samanlaisen. Drinkki parani siellä hieman, mutta ei tarpeeksi.

ARVOSANA
75 / 100