Zombie (Trader Vic, 1974)

Yksi versio lisää pahamaineisesta Zombie-nimisestä Tiki-drinkistä. Tätähän tarjoillaan joissakin ravintoloissa (Amerikassa) vain kaksi per asiakas, mutta se taitaa oikeasti olla vain markkinointikikka.

Tiki-drinkkejä harvoin siivilöidään sheikkaamisen jälkeen, vaan sheikatessa käytetyt jäät (varsinkin kun sheikkaamiseenkin käytetään pebble-jäätä) kaadetaan monesti suoraan lasiin ja tuoreita jäitä vain lisätään lasi täyteen.


Kuva puuttuu

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
15 ml
7.5 ml
Drinkkiperhe:
Tiki

Alkoholipitoisuus: 21.5 % i

Ravintola-annoksia: 2.7 kpl i

Tilavuus: 187.5 ml i

Jää lasissa: i
Pebble-jää

Valmistustapa:
Sheikataan

Käyttämäni välineet: i
Boston cocktail shaker

Tehty & arvioitu: 30.04.2022


KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ensimmäisenä maussa huomaa sen, että tästä puuttuu makeus. Pieni määrä grenadiiniä ei riitä tekemään tästä makeaa, mikä toki on joidenkin mieleenkin. Appelsiini maistuu sitruksista eniten, onhan tässä appelsiinimehun lisäksi Curacaota (konjakkipohjainen), jota en ole aiemmin käyttänyt drinkeissä. Kakkosena varmaan limen kirpsakkuus. Sitruuna… no, vaikea sanoa mihin se sijoittuu tässä cocktailissa.

Alkoholin (etanolin) maku tulee hieman esille maussa, mutta juuri ja juuri suvaitussa määrin. Kuivahko maku lienee peräisin sitruksen suuresta määrästä ja Smith & Cross -rommista, joka on Navy Strength, eli 57-prosenttista. Rommit tässä maistuvat, mutta Bacardi vaaleana rommina toki jää Smith & Crossin jalkoihin makunsa puolesta. Tässä olisi voinut vaaleana rommina koittaa Wray & Nephewin vaaleaa 63% overproof-rommia. Jos ei laimeammat muuten vie jalkoja alta…

ARVOSANA
70 / 100

Zombie (Trader Vic, 1974)

Yksi versio lisää pahamaineisesta Zombie-nimisestä Tiki-drinkistä. Tätähän tarjoillaan joissakin ravintoloissa (Amerikassa) vain kaksi per asiakas, mutta se taitaa oikeasti olla vain markkinointikikka.

Tiki-drinkkejä harvoin siivilöidään sheikkaamisen jälkeen, vaan sheikatessa käytetyt jäät (varsinkin kun sheikkaamiseenkin käytetään pebble-jäätä) kaadetaan monesti suoraan lasiin ja tuoreita jäitä vain lisätään lasi täyteen.


Kuva puuttuu

Drinkkiperhe:
Tiki
Välineet: i
Boston cocktail shaker
Alkoholipitoisuus:
21.5 % i
Ravintola-annoksia:
2.7 kpl i
Valmistustapa:
Sheikataan
Tilavuus:
187.5 ml i
Jää lasissa: i
Pebble-jää
Tehty & arvioitu:
30.04.2022

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
15 ml
7.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ensimmäisenä maussa huomaa sen, että tästä puuttuu makeus. Pieni määrä grenadiiniä ei riitä tekemään tästä makeaa, mikä toki on joidenkin mieleenkin. Appelsiini maistuu sitruksista eniten, onhan tässä appelsiinimehun lisäksi Curacaota (konjakkipohjainen), jota en ole aiemmin käyttänyt drinkeissä. Kakkosena varmaan limen kirpsakkuus. Sitruuna… no, vaikea sanoa mihin se sijoittuu tässä cocktailissa.

Alkoholin (etanolin) maku tulee hieman esille maussa, mutta juuri ja juuri suvaitussa määrin. Kuivahko maku lienee peräisin sitruksen suuresta määrästä ja Smith & Cross -rommista, joka on Navy Strength, eli 57-prosenttista. Rommit tässä maistuvat, mutta Bacardi vaaleana rommina toki jää Smith & Crossin jalkoihin makunsa puolesta. Tässä olisi voinut vaaleana rommina koittaa Wray & Nephewin vaaleaa 63% overproof-rommia. Jos ei laimeammat muuten vie jalkoja alta…

ARVOSANA
70 / 100