Kuva puuttuu

Zombie (Trader Vic 1974 -versio)

Drinkkiperhe: Tiki
Valmistustapa: Sheikataan
Alkoholipitoisuus: 21.5 % i
Tilavuus: 187.5 ml i
Käyttämäni välineet: i Boston cocktail shaker
Jää lasissa: i Pebble-jää

Yksi versio lisää pahamaineisesta Zombie-nimisestä Tiki-drinkistä. Tätähän tarjoillaan joissakin ravintoloissa (Amerikassa) vain kaksi per asiakas, mutta se taitaa oikeasti olla vain markkinointikikka.

Tiki-drinkkejä harvoin siivilöidään sheikkaamisen jälkeen, vaan sheikatessa käytetyt jäät (varsinkin kun sheikkaamiseenkin käytetään pebble-jäätä) kaadetaan monesti suoraan lasiin ja tuoreita jäitä vain lisätään lasi täyteen.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Rommi (overproof) Smith & Cross Jamaica Navy Stength 30 ml
Rommi (vaalea) Bacardi Carta Blanca 30 ml
Triple Sec / Curaçao Pierre Ferrand Dry Curaçao 30 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Appelsiinimehu 45 ml
Sitruunamehu 30 ml
Limemehu 15 ml
Grenadiini 7.5 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Ensimmäisenä maussa huomaa sen, että tästä puuttuu makeus. Pieni määrä grenadiiniä ei riitä tekemään tästä makeaa, mikä toki on joidenkin mieleenkin. Appelsiini maistuu sitruksista eniten, onhan tässä appelsiinimehun lisäksi Curacaota (konjakkipohjainen), jota en ole aiemmin käyttänyt drinkeissä. Kakkosena varmaan limen kirpsakkuus. Sitruuna… no, vaikea sanoa mihin se sijoittuu tässä cocktailissa.

Alkoholin (etanolin) maku tulee hieman esille maussa, mutta juuri ja juuri suvaitussa määrin. Kuivahko maku lienee peräisin sitruksen suuresta määrästä ja Smith & Cross -rommista, joka on Navy Strength, eli 57-prosenttista. Rommit tässä maistuvat, mutta Bacardi vaaleana rommina toki jää Smith & Crossin jalkoihin makunsa puolesta. Tässä olisi voinut vaaleana rommina koittaa Wray & Nephewin vaaleaa 63% overproof-rommia. Jos ei laimeammat muuten vie jalkoja alta…

ARVOSANA: 70 / 100 (30.04.2022)

Drinkin lähteenä on toiminut Spike's Breezeway Cocktail Hour. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.