Zombie (Trader Vic, 1974)
Yksi versio lisää pahamaineisesta Zombie-nimisestä Tiki-drinkistä. Tätähän tarjoillaan joissakin ravintoloissa (Amerikassa) vain kaksi per asiakas, mutta se taitaa oikeasti olla vain markkinointikikka.
Tiki-drinkkejä harvoin siivilöidään sheikkaamisen jälkeen, vaan sheikatessa käytetyt jäät (varsinkin kun sheikkaamiseenkin käytetään pebble-jäätä) kaadetaan monesti suoraan lasiin ja tuoreita jäitä vain lisätään lasi täyteen.

DRINKIN RESEPTI
Alkoholittomat ainesosat
Määrä
Tiki
Pebble-jää
Sheikataan
Boston cocktail shaker
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ensimmäisenä maussa huomaa sen, että tästä puuttuu makeus. Pieni määrä grenadiiniä ei riitä tekemään tästä makeaa, mikä toki on joidenkin mieleenkin. Appelsiini maistuu sitruksista eniten, onhan tässä appelsiinimehun lisäksi Curacaota (konjakkipohjainen), jota en ole aiemmin käyttänyt drinkeissä. Kakkosena varmaan limen kirpsakkuus. Sitruuna… no, vaikea sanoa mihin se sijoittuu tässä cocktailissa.
Alkoholin (etanolin) maku tulee hieman esille maussa, mutta juuri ja juuri suvaitussa määrin. Kuivahko maku lienee peräisin sitruksen suuresta määrästä ja Smith & Cross -rommista, joka on Navy Strength, eli 57-prosenttista. Rommit tässä maistuvat, mutta Bacardi vaaleana rommina toki jää Smith & Crossin jalkoihin makunsa puolesta. Tässä olisi voinut vaaleana rommina koittaa Wray & Nephewin vaaleaa 63% overproof-rommia. Jos ei laimeammat muuten vie jalkoja alta…
ARVOSANA
70 / 100
Zombie (Trader Vic, 1974)
Yksi versio lisää pahamaineisesta Zombie-nimisestä Tiki-drinkistä. Tätähän tarjoillaan joissakin ravintoloissa (Amerikassa) vain kaksi per asiakas, mutta se taitaa oikeasti olla vain markkinointikikka.
Tiki-drinkkejä harvoin siivilöidään sheikkaamisen jälkeen, vaan sheikatessa käytetyt jäät (varsinkin kun sheikkaamiseenkin käytetään pebble-jäätä) kaadetaan monesti suoraan lasiin ja tuoreita jäitä vain lisätään lasi täyteen.

Drinkkiperhe: Tiki | Välineet: Boston cocktail shaker |
Alkoholipitoisuus: 21.5 % | Ravintola-annoksia: 2.7 kpl |
Valmistustapa: Sheikataan | Tilavuus: 187.5 ml |
Jää lasissa: Pebble-jää | |
Tehty & arvioitu: 30.04.2022 | |
DRINKIN RESEPTI
Alkoholittomat ainesosat
Määrä
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Ensimmäisenä maussa huomaa sen, että tästä puuttuu makeus. Pieni määrä grenadiiniä ei riitä tekemään tästä makeaa, mikä toki on joidenkin mieleenkin. Appelsiini maistuu sitruksista eniten, onhan tässä appelsiinimehun lisäksi Curacaota (konjakkipohjainen), jota en ole aiemmin käyttänyt drinkeissä. Kakkosena varmaan limen kirpsakkuus. Sitruuna… no, vaikea sanoa mihin se sijoittuu tässä cocktailissa.
Alkoholin (etanolin) maku tulee hieman esille maussa, mutta juuri ja juuri suvaitussa määrin. Kuivahko maku lienee peräisin sitruksen suuresta määrästä ja Smith & Cross -rommista, joka on Navy Strength, eli 57-prosenttista. Rommit tässä maistuvat, mutta Bacardi vaaleana rommina toki jää Smith & Crossin jalkoihin makunsa puolesta. Tässä olisi voinut vaaleana rommina koittaa Wray & Nephewin vaaleaa 63% overproof-rommia. Jos ei laimeammat muuten vie jalkoja alta…