Elokuussa 2023 Helsinki Drink Festival -organisaatio ilmoitti järjestävänsä 3. – 4.11.2023 Helsingissä erillisen, viskille pyhitetyt drinkkifestivaalit. Käsittääkseni tällaisia yhdelle alkoholilajille (vaikka viskiäkin toki on monenlaista lajia) pyhitettyjä festareita ei ole aiemmin tämän järjestäjän toimesta järjestetty. Liput tulivat myyntiin 24.8.2023 ja seuraavana päivänä minulla oli taskussani kaksi lippua tapahtumaan, early bird -hintaan tietenkin (á 11€). Valitettavasti tosin toinen lipuista jäi käyttämättä, kun elämäni rakkaus peruutti (hyvästä syystä) reissuun osallistumisen.

Tälläkin kertaa kurvasin syrjään sijoitettuun maamme pääkaupunkiin omalla luotettavalla Bertalla. Eihän matka ole kuin 600 km yhteen suuntaan. Majoituspaikkani Helsingissä oli edullinen Hotel Arthur, joka sijaitsee Helsingin NMKY:n vieressä, joka puolestaan sai minut hyräilemään Village Peoplen YMCA:tä aina ohi kulkiessani. Kirjaimia en sentään käsilläni tavannut… tai ainakaan en tunnusta sellaista. Matkan ruokaelämyskohokohtaa etsin tällä kertaa Ravintola Vltavasta, joka on tsekkiläistyylinen ravintola. Ruoka siellä oli vallan kelpoa, mutta ei ihan yltänyt sinne tajunnanräjäytystasolle. Polkupyöräilevien Wolt-lähettien ystävällisellä avustuksella tutustuin lisäksi oululaiselle entuudestaan tuntemattomiin Bastard Burgers -hampurilaisiin, jotka kyllä olivat hyvin smashatyt (rapsakka pinta pihvissä) ja maistuvia. Kaikki muu syötävä reissulla olikin sitten vallan geneeristä ja mainitsemattomuuden arvoista.

HDFWE järjestettiin Tapahtumatalo Bankissa, josta en ollut koskaan aiemmin kuullutkaan. Olin etukäteen ilmoittautunut tunnin kestävään tapahtuman media- ja ammattilaistilaisuuteen, joka alkoi ennen tapahtuman varsinaista avautumista yleisölle. Sisään pääsi tosin marssimalla, kukaan ei kysellyt mitään. Media- ja ammattilaistilaisuudessa ei ollut sen kummempaa ohjelmaa (odotin kyllä jonkinlaista pientä alustusta tms.), mutta siellä sai kierrellä kojuja ennen suurempaa kävijäryntäystä ja kuten minulle selvisi vasta n. 15 minuuttia sisäänkäynnin jälkeen, oli alkoholitarjoilu ainakin viskien osalta tuolloin ilmaista. Nyt varmasti vähintäänkin muutamalla lukijalla heräsi mielikuva siitä, että revin kaksin käsin viskiä, kun sitä ilmaiseksi jaettiin, mutta ensimmäiset maistiaiseni olivatkin rommia. Botran-rommi oli viskien lisäksi edustettuna tapahtumassa ja osallistuin myös heidän (lisämaksulliseen) tastingiin myöhemmin illan aikana. Näin parilla standillä myös ainakin Plantation– ja Mount Gay -rommeja. Näistäkin lisää kuvagallerian kuvateksteissä myöhempänä.

Tapahtuman idea oli sama kuin keväällä järjestetyssä Helsinki Drink Festivaalissa, eli salia sai kierrellä omaan tahtiin. Itse taisin kiertää salin kolme kertaa. Salissa oli näytteilleasettajia (pääasiassa viskien maahantuojia ja kotimaisia valmistajia) ja kaikilla juotavia tarjoilevilla kojuilla oli myynnissä tuotettaan raakana ja useimmilla myös drinkkeinä. Itse keskityin drinkkien maisteluun, koska raaka viina ei edelleenkään kuulu suosikkeihini. Senkin voin tässä tunnustaa, että viski ei ole suosikkialkoholini, mutta kyllä se useimmissa drinkeissä toimii. Ei kuitenkaan siinä viskomojitossa, jota jollakin kojulla tarjoiltiin. Viskimaistiaisia myytiin 1 cl maisteluannoksina ja hinnat näyttivät vaihtelevan 1€ – 12€ välimaastossa painottuen alarajan tuntumaan. Drinkit, jotka käsitykseni mukaan olivat puolikkaita, maksoivat 6€ kipale. Tällä reissulla maisteltujen drinkkien määrä jäi minulla kuitenkin kauas edellisestä, yli 20 maistetun drinkin reissusta.

Minusta on hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään Suomessakin. Sainkin jo ennakkotietona kuulla eräältä järjestävään oranisaatioon kuuluvalta, että maaliskuussa 2024 (olikohan 15. – 16. päivä) tullaan jälleen järjestämään Helsinki Drink Festival -tapahtuma. Tarkemmat tiedot tapahtumasta julkistettaneen vuodenvaihteen jälkeen. Milloin tulee HDF Rum Edition?

Loppuun vielä galleriallinen festarikuvia. Galleriasta voi lukea lisää juttua näkemästäni ja maistamastani. Moni koju jäi kuvaamatta ja vielä useampi drinkki maistamatta, mutta kenties sitten ensi keväänä?

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Mamma

    Hieno kattaus viskireissusta, sinun juttuja on aina kiva lukea 😀

Vastaa