Kuulin jo syksyllä 2023 HDF Whiskey Editionissa, että tänäkin keväänä tultaisiin järjestämään Helsinki Drink Festival. Pääsyliput sain ostettua kaksi yhden hinnalla -periaatteella heti helmikuun alussa. Tapahtuma järjestettiin 15. – 16.3.2024 Helsingin vanhalla ylioppilastalolla ihan kuten vuotta aiemminkin, jolloin myös olin paikalla vaimoni kanssa. Ovelana ukkona varasin tällä kertaa meille hotellihuoneen tapahtumapaikan kadun toiselta puolen, jotta säästäisin taksikuluissa. Tosin hotellihuoneen hinta kahdelle yölle oli sellainen, että syrjäisemmällä hotellilla taksimatkoineen olisi rahaa tainnut säästyä, mutta ei aikaa. Töistäkin sain vapaata riittävän määrän, joten Bertan nokka pistettiin torstaiaamuna 14.3. jälleen osoittamaan kohti etelää. Bertta on BMW.

Saavuimme Helsinkiin illalla ja vaikka olimme jo melko väsyneitä, sai vaimo minut houkuteltua* vielä visiitille cocktailbaari Hogohuoneelle, josta olin hänelle puhunut jo ennakkoon kiinnostavana vierailukohteena. Baari on erikoistunut rommiin, suosikkialkoholiini. Baari täytti pienestä koostaan huolimatta, tai kenties juuri sen ansiosta kaikki odotukseni sekä rommivalikoimallaan, drinkeillään (maistoin kolme), tunnelmallaan, sisustuksellaan ja palvelutasollaan. Mahtava kiitos vielä vaimolle, kun sait minut liikkeelle hotellihuoneesta! *) Vaimo ei varsinaisesti ole edes kiinnostunut miksologiasta tai alkoholista.

Perjantaina kävelimme Mannerheimintien yli pian kello 16 jälkeen ja astelimme sisään nyt jo tuttuun vanhaan ylioppilastaloon, viritin kuvauskalustoni vireeseen ja aloitimme kierroksen. Alakerrassa, tapahtuman suurimmassa tilassa, näytteilleasettajina oli pääasiassa alkoholien valmistajia, maahantuojia ja edustajia. Yläkerrasta löytyi laskutavasta riippuen 3-5 cocktailbaarin ständit sekä tila, jossa järjestettiin jonkin sortin cocktail-kisa, jonka voittaja jatkaa kansainvälisille areenoille… mutta se homma meni minulta pääasiassa ohi.

Tapahtumassa myytiin tällä kertaa ainoastaan puolikkaita drinkkejä 6 € hintaan. Tämä on hyvä asia, jos haluaa maistella useampaa drinkkiä illan aikana. Ainoa mahdollinen maksutapa tapahtumassa on korttimaksu. Minä maistoin neljän tunnin aikana 17 eri drinkkiä ja join jokaisesta noin 3/4 vaimon maistellessa sen puuttuvan neljänneksen. Jokunen drinkki taisi olla sellainen, jota en yhtä hörppyä pidemmälle “nauttinut”.

Ruokatarjoilu on mielestäni ollut aiemmin tapahtuman heikoin lenkki. Tänä vuonna, kuten viime syksyn HDF Whiskey Editionissakin ruokatarjoilusta vastasivat yhdessä Yeastie Boi ja Lumme Catering. Ensin mainittu möi täytettyjä bageleita, joita tänä vuonna oli tarjolla lihaversiona ja kalaversiona. Lihaversio oli minusta vallan ok (söin sen kokonaan), mutta vaimolla syöminen loppui puoliväliin johtuen varmaan hieman erikoisemmista mauista ja ainesosista. Lumme Cateringin tarjonta jäi hieman vaille huomiota osaltani, mutta siellä taisi olla samankaltaista hipsterihodaria tarjolla kuin syksyn viskifestareilla. Parannusta on kuitenkin tapahtunut ruokapuolella viimevuotiseen verrattuna.

Kaiken kaikkiaan HDF 2024 oli jopa viimevuotista enemmän tapahtuma minun makuuni. Kävin jälleen muutaman lyhyen, mutta hyvän keskustelun näytteilleasettajien kanssa. Vaikka bensoihin ja hotellimajoitukseen jälleen meni runsaasti rahaa, meni jokainen käytetty euro hyvään tarkoitukseen!

Alla olevista kuvista voit tutkailla tapahtuman fiiliksiä. Katso myös video tapahtumasta sivun lopussa.

Tämä oli toinen vierailuni Helsinki Drink Festivaaleilla. Katso videolta miltä siellä näytti ja tule ensi vuonna itsekin paikalle.

Vastaa