Olen tuiki tavallinen linja-autoa työkseni ajava ja avioelämästä nauttiva pulliainen, joka arvostaa suuresti elämän herkullisempia(kin) puolia ja drinkit kuuluvat yhtenä osana siihen vapaa-ajan maailmaan. En ole nyt, enkä koskaan ennenkään ollut työni puolesta missään tekemisissä drinkkien eli cocktailien kanssa.

En ole koskaan nauttinut viskeistä, konjakeista, rommeista tai muista väkevistä viinoista sellaisenaan, mutta olen huomannut, että lähes mistä tahansa (tequila vielä epävarma) viinasta saa syntymään herkullisen drinkin, kun sille löytyy kaveriksi sopivat ainesosat sopivassa suhteessa. Eikä niitä ainesosia tarvitse olla edes montaa. Siitä miksologiassa on kyse!

Baarissa käydessä juomani on tämän harrastuksen aloittamiseen saakka useimmiten ollut joko Bacardi-cola tai makea siideri. Kesähelteellä on maistunut ja maistuu edelleenkin viilentävä Long Island Iced Tea ja parikymppisenä (1980-90 -lukujen vaihteen tienoilla) oli vaihe, jolloin Tom Collins oli se ainoa oikea, kun halusi kossu-tuoremehulle vaihtelua. Täytyy kyllä sanoa että baarissa tulee nykyään käytyä niin harvoin, että ei kannata edes puhua siitä mitä nykyään “yleensä” juo baarissa.

Syksyllä 2021 innostuin katsomaan YouTubesta ulkomaisten ammattilaisten ja amatöörien tekemiä drinkkivideoita. Suosikkitubettajani löydät helposti Tekemäni drinkit -taulukosta. Melko pian tämän jälkeen hankin ja hankitutin vaimollani itselleni (50v-lahjaksi) drinkkien valmistuksen perustyökalut, valikoiman alkoholillisia ja alkoholittomia nesteitä ja aloin miksailla. Sitä oikean kotibaarin rakentamista odotellessa…

Olen harrastuksessani vielä niin alkutaipaleella, että en ole käyttänyt aikaa omien drinkkien kehittelylle. Teen nyt oman aikatauluni mukaisesti drinkkejä muiden reseptien mukaisesti muokaten niitä sen mukaan, mitä omasta viinakaapista milloinkin sattuu löytymään. Jos hyllyssäni ei ole esimerkiksi reseptin vaatimaa ruisviskiä, teen drinkin bourbonilla tai irkkuviskillä ja päinvastoin. Lopputulos on lähes aina yhtä hyvä kuin täsmälleen oikeilla ainesosilla. Saatan palata reseptin pariin juuri oikeilla ainesosilla myöhemmin. Miksologia ei ole tarkkaa salatiedettä, vaikka jotkut niin väittävätkin.

Ammattilaisbaarimikkoa minusta ei mielenkiintoisesta harrastuksesta huolimatta koskaan tule. Saan olla hereillä yöaikaan ja sietää ylihumalaisia ihmisiä ihan tarpeeksi nykyisessä työssäni.

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä, voit tehdä sen alla olevalla lomakkeella.