Avua Amburana

Avuá Amburana

Alkoholi: 40 %
Valmistusmaa: Brasilia

Olen maistanut kahta cachaçaa ennen tätä. Toinen niistä oli kypsyttämätön ja kirkas 51 ja toinen kevyesti kypsytetty Novo Fogo Chameleon. Tätä Avuáa on kypsytetty jopa kaksi vuotta trooppisesta Amburana-puusta tehdyissä tynnyreissä. Kypsytetyille cachaçoille (jotka kaikki tulevat Brasiliasta) on tyypillistä se, että ne kypsytetään toinen toistaan eksoottisimmista puulajeista valmistetuissa tynnyreissä, jotka antavat oman makuvivahteensa alkoholille.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Juoma on vaalean kellertävää. Pullon etiketti on erikoisen muotoinen ja asettuu pullon päällee kuin kietaisuhuivi naisen olkapäille. Synteettinen korkki on leikattu vinoksi. Kyllä näillä visuaalisilla seikoilla jo saa mielenkiinnon heräämään. Pullosta paljastuva tuoksu on herkullinen! Se on sekoitus kaneliomenaa ja jotain makeaa hedelmää, kenties banaania ja persikkaa. Enpä osannut odottaa näin ainutlaatuista tuoksua, jonka oletan olevan peräisin juuri Amburana-puusta. Juoma maistuu pääasiassa samalle kuin tuoksuu, mutta lisänä tuntuu keskinkertainen alkoholin polte. Etanoli eli C₂H₆O ei maistu pieniä siemauksia napatessa. Suuremmalla kulauksella sen maku käväisee ohimennen esillä. Tässä on nyt väkevä viina, jota voisi pakon edessä siemailla tällaisenaankin ilman että naama koko ajan vääntyisi irvistykseen.

KOKONAISARVOSANA: 86 / 100 (09.12.2023)

Maku: 82
Tuoksu: 100
Pullon ulkonäkö: 85
Juoman ulkonäkö: 80

Avuá Amburana drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Avuá Amburana? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.