Kylmälaukku (coleman)

Välinetyyppi: Jääpalamuotti

KÄYTTÖTARKOITUS:

Tämän pakasteeseen mahtuvan kylmälaukun ansiosta saan valmistettua kirkasta jäätä isomman harkon ja sahattua siitä haluamani kokoisia “timantteja” drinkkeihin.

MUUTA:

Olen poistanut kylmälaukusta kannen, jotta jäätyminen tapahtuu pääasiassa yhdestä suunnasta.

Miten tehdään kirkasta jäätä? Täytetään päältä avoin kylmälaukku lähes täyteen kylmää, tavallista raanavettä (kaikenlaiset suodatukset ja kuumentamiset yms on ihan huuhaata). Pistetään kylmälaukku pakastimeen. Odota vuorokausi tai kaksi. Otetaan kylmälaukku pois pakastimesta, poistetaan jääharkko kylmälaukusta (vaatii hieman aikaa), leikataan sumeat jääosat pois ja pilkotaan kirkas jää itselle sopiviksi palasiksi esimerkiksi veitsellä.

Kirkas jää syntyy yhdestä suunnasta avoimella, eristetyllä astialla siksi, että vesi jäätyessään ensin avoimelta sivulta painaa ilmakuplat ja mahdolliset veden epäpuhtaudet kylmälaukun pohjaan. Kun sitten jääharkko otetaan pakasteesta, puolet jääharkosta on kirkasta (pintapuoli) ja puolet sameaa (pohjapuoli). Jos pidät kylmälaukkua pakasteessa vain vuorokauden, kylmälaulun pohjalla on todennäköisesti myös sulaa vettä, mutta kirkas jää pinnalla on jo “valmista”.

ARVOSANA: 85 / 100


KATSO MYÖS NÄMÄ VÄLINEET: