Barsol Pisco Primero Quebranta

Barsol Primero Quebranta

Valmistaja: Barsol
Alkoholilaji: Brandy (pisco)Brandy
Kypsytysaika: Kypsyttämätön
Alkoholi: 41.3 %
Valmistusmaa: Peru
Lisätty sivustolle: 15.09.2023

Pisco on rypäleistä tislattu kirkas hedelmäbrandy. En ollut kuullutkaan piscosta ennen kuin maistoin aikoinaan maahantuomaani skotlantilaisen Chocolate Treen valmistamaa, maailman kuuluisimman pisco-drinkin mukaan nimettyä Pisco Sour -suklaata, jota ei enää valmisteta. Tätä Quebrantaa (Barsolilla on 7 piscoa valikoimassaan) kuvaillaan valmistajan toimesta sarjan miedoksi yksilöksi ja se on saanut nimensä valmistuksessa käytetystä rypälelajikkeesta. Maailman piscoista yli 80% valmistetaan kyseisestä rypälelajikkeesta.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullon etikettiä ei voi maailman tyylikkäimmäksi kehua, mutta minkä pullon ulkonäkö siinä häviää, se ottaa takaisin pullon muodossa ja lasin kohokuvioinneissa. Etiketin takaosassa olisi jotain tekstiäkin 7-8 rivä, mutta se on niin pientä pränttiä, ettei siitä saa selvää kaukoputkellakaan. Varmaan siinä lukee varoituksia siitä, kuinka juoma voi viedä näköni ja vähäisenkin jäljellä olevan älyni. Täysin väritön neste puolestaan saa aina vain puolet ulkonäköpisteistä. Korkin pullon ulkopuolinen (tumma) osa on puuta ja erityisen tyylikäs.

Juoma on helppo uskoa rypälepohjaiseksi, sillä tuoksu on varsin viinimäinen. Viini(rypäle)mäisen aromin lisäksi tuoksussa on muutakin hedelmäistä makeutta ja aavistus isoa E:tä eli etanolia. Yllätyn ensihörpyllä juoman makeudesta ja välittömästi sen jälkeen esiin tulevasta poltteesta, joka polttelee jokaista makunystyrää kurkun yläpuolella. Polte tuntuu huulissa vielä hetken kuluttuakin. Toisellakin hörpyllä polte ja kutkuttelu kielen ja kitalaen pinnalla on merkittävä. Maku on sekoitus etanolia ja hedelmämehua kallistuen valitettavasti kuitenkin ensinmainittuun. Ei tämä ihan niin tenttua ole kuin odotin, mutta onhan tämä raakana juotuna jotain muuta kuin herkkua. Jos tämä on se sarjan mieto yksilö…

KOKONAISARVOSANA: 61 / 100 (24.09.2023)

Maku: 50
Tuoksu: 75
Pullon ulkonäkö: 90
Juoman ulkonäkö: 50

Barsol Primero Quebranta drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Barsol Primero Quebranta? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.