Appleton Estate Rare Casks 12 Year

Appleton Estate Rare Casks 12 Year

Valmistaja: Appleton Estate
Alkoholilaji: Rommi (tumma)Rommi
Alkoholi: 43 %
Valmistusmaa: Jamaika
Lisätty sivustolle: 15.09.2023

Voi sanoa, että jamaikalaiset rommit kiehtovat minua. Kaikki maistamani eivät ole olleet herkullisia, mutta se ei ole odotuksia laskenut. Tämä 12-vuotias blendirommi on sekoitus pot still- ja column still -menetelmillä tislattuja rommeja, joita kaikkia on kypsennetty Jamaikalla vähintään 12 vuotta. Valmistaja lupailee mauiksi… makuiksi(?) paahdettua tammea, kuivattua hedelmää, hasselpähkinää, tummaa kaakaota, melassia, appelsiinin kuorta, vaniljaa ja ties mitä.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullon naiselliset kurvit ovat kyllä todellinen ilo silmälle, ihan kuten vaimossakin. Rommin tumma väri on myös ilo silmälle, mutta olisi kiva tietää, onko väri kotoisin kypsytyksestä vai väriaineesta. Rommien kanssa kun suurinpiirtein kaikki on sallittua. Pullon korkki on tyylikästä puuta ja metallia, sen itse korkin lisäksi.

Tuoksu on varsin intensiivinen. Haistan jonkin verran makeutta, mutta myös tummia elementtejä on selvästi ja runsaasti. Mitään pistävää tai yksittäistä tuoksua on vaikea nimetä, poislukien se pienenpieni etanolin lehahdus, joka syvällä hengenvedolla on havaittavissa. Erittäin miellyttävä ja paljon lupaava tuoksu. Ensimmäisestä hörpystä irtoaa miellyttävän makea tuntuma, mutta lisäksi jonkin verran (maltillista) poltetta ikenissä. Ikä maistuu. Se jokaisen hörpyn alussa maistuva hedelmäisyys on kyllä hauska ja mieluisa, saisi vaan kestää pidempään. Itse asiassa jonkin ajan kuluttua hedelmäisyys palaa suuhun jälkimakuna. Nyt ymmärrän miksi olen lukenut monien kehuvan tätä sellaisenaan naukkailtavaksi rommiksi. Tiki-drinkkien guruni Spike käyttää tätä kuitenkin myös drinkeissä ja kehuu, joten siihen käyttöön minäkin olen tämän hankkinut. Onhan paljas viina kuitenkin vähän… meh.

KOKONAISARVOSANA: 83 / 100 (24.09.2023)

Maku: 75
Tuoksu: 90
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 100

Appleton Estate Rare Casks 12 Year drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Appleton Estate Rare Casks 12 Year? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.