Barbancourt 8 Year
Valmistaja: Barbancourt Valmistusmaa: Haiti Alkoholi: 43 % | Kypsytysaika: 7-9 vuotta Lisätty sivustolle: 25.03.2024 Lähde: Excellence Rhum |
Haitilaiset Barbancourt-rommit valmistetaan, kuten martiniquelaisetkin rommit, tuoreesta sokeriruokomehusta melassin sijasta. Molempia kutsutaan ranskalaistyylisiksi agricole-rommeiksi. Tätä rommia on kypsytetty vähintään kahdeksan vuotta ranskalaisissa Limousin-tammisissa tynnyreissä. Rommia kutsutaan myös nimellä 5 star.
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Maistelen ja arvioin samassa istunnossa sekä 4-, 8- että 15-vuotiaat Barbancourt-rommit ja vertailen niitä keskenään(kin).
Pullot ovat etikettiä lukuun ottamatta identtiset, eikä etiketeissäkään niin suurta eroa ole, että se arvosanoissa näkyisi. Pieneksi yllätyksekseni myös nesteet ovat käytännössä saman värisiä keskenään, vaikka kypsymisaika vaihtelee aika merkittävästikin. Tuoksuissa kuitenkin on eroja. Tämä keskimmäinen tuoksuu nuorimman tapaan yllättävän vähän vastaleikatulta nurmikolta ollakseen agricole. Etanoli on tämänkin tuoksussa selvästi havaittavissa, sanoisinko jopa että hieman vahvemmin kuin perheen nuorimmassa.
Kuten perheen nuorimmankin, on tämän rommin maku ihan erilainen kuin mitä odotin. Se on pehmeä. Alkoholin polte on vähäisempi kuin perheen nuorimmassa. Tässäkään ei agricole-rommista tuttua kasvimaisuutta ole lainkaan. Seuraavaksi teen kolmesta Barbancourtista Daiquirit.