Disaronno Originale

Disaronno Originale

Alkoholi: 28 %
Valmistusmaa: Italia
Lisätty sivustolle: 01.09.2023

Tuote kuuluu amaretto-tuoteperheeseen, jonka jäsenet ovat yleensä mantelin makuisia liköörejä. Niin on tämäkin, vaikkei se sisällä lainkaan mantelia. Pääraaka-aine (veden lisäksi) on aprikoosin kivi eli siemen. Tuote valmistetaan Saronno-nimisessä kaupungissa Italiassa. Tuotteen nimi olikin vuoteen 2001 saakka Amaretto di Saronno (suom. amaretto Saronnosta).

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Pullo ja varsinkin sen massiivisen kokoinen kierrekorkki on todella tyylikäs ja arvokkaan näköinen. Juoman väri on, ainakin maisteluhetken vallitsevassa valaistuksessa, kauniin kuparinen. Tähän asti kaikki hyvin. Sitten menin haistamaan juomaa shottilasissa. Hyi kauhea, mikä marsipaanin haju! Muistelen joskus huomattavasti nuorempana käsitelleeni jotain muovailuvahaa, joka haisi tältä. Tosin siinä muovailuvahassa ei ollut etanolin tuoksua, joka tästä selvänä myös löytyy. Liköörin suutuntuma on sokerin runsaasta määrästä johtuen paksua, lähes siirappimaista. Minut yllättää kuitenkin se, että tämä ei maistukaan niin pahalta kuin odotin ja mitä haju antoi ymmärtää. Maku on vallan karkkinen ja vaikka tässä sitä mantelista ja jopa marsipaanista makua onkin (eikä juuri muuta), se ei ole niin voimakas, etteikö tätä nyt voisi hörpiskellä, jos ei mitään muuta olisi tarjolla.

KOKONAISARVOSANA: 59 / 100 (01.06.2024)

Maku: 60
Tuoksu: 15
Pullon ulkonäkö: 100
Juoman ulkonäkö: 95

Disaronno Originale drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Disaronno Originale? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.