Wild Turkey 101 Kentucky Straight Bourbon
Alkoholilaji: Viski (bourbon)Viski Valmistusmaa: Yhdysvallat Alkoholi: 50.5 % | Kypsytysaika: 4-6 vuotta Lisätty sivustolle: 15.08.2023 Lähde: Berlin Bottle |
Olen monessa yhteydessä kuullut kerrottavan, että kun drinkkien valmistuksessa käyttää bourbonia tai muita viskilajeja, kannattaa viskin olla riittävän vahva, jotta sen maut pääsetvät kunnolla esiin. Eihän tämä toki pelkästään alkoholipitoisuuteen viittaa kuitenkaan. Jonkinlaisena rajana on kuitenkin mainittu 50% alkoholipitoisuutta. Siksi tuli hankittua tällainen. Wild Turkeyn mäskin kerrotaan olevan 75% maissia, 12% ohraa ja 13% ruista ja sitä on kypsytetty aiemmin käyttämättömissä valkotammitynnyreissä vähintään kuusi vuotta.
ALKOHOLIN ARVIOINTI
Tuoksuttelin hetkeä aiemmin Old Foresteria ja siihen nähden tämän tuoksu on runsaan siirappinen. Alkoholipitoisuuden ero (~7% -yksikköä villikalkkunan eduksi) tuntuu. Tässä on poltetta jo runsaasti omaan makuuni. Samalla maussa on erikoinen vivahde. Sitä voisi vaillinaisella sanavarastolla varustettu kotimiksologi kuvailla sanoin metallinen ja luumuinen.