Wild Turkey 101 Kentucky Straight Bourbon

Alkoholilaji: Viski (bourbon)Viski
Kypsytysaika: 4-6 vuotta
Alkoholi: 50.5 %
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Lisätty sivustolle: 15.08.2023

Olen monessa yhteydessä kuullut kerrottavan, että kun drinkkien valmistuksessa käyttää bourbonia tai muita viskilajeja, kannattaa viskin olla riittävän vahva, jotta sen maut pääsetvät kunnolla esiin. Eihän tämä toki pelkästään alkoholipitoisuuteen viittaa kuitenkaan. Jonkinlaisena rajana on kuitenkin mainittu 50% alkoholipitoisuutta. Siksi tuli hankittua tällainen. Wild Turkeyn mäskin kerrotaan olevan 75% maissia, 12% ohraa ja 13% ruista ja sitä on kypsytetty aiemmin käyttämättömissä valkotammitynnyreissä vähintään kuusi vuotta.

ALKOHOLIN ARVIOINTI

Olen maistellut ja arvioinut alkoholin raakana. Kokonaisarvosana lasketaan neljän osa-alueen arvosanoista painotuksin: maku 60%, tuoksu 20%, pullon ulkonäkö 15% ja juoman ulkonäkö 5%.

Tuoksuttelin hetkeä aiemmin Old Foresteria ja siihen nähden tämän tuoksu on runsaan siirappinen. Alkoholipitoisuuden ero (~7% -yksikköä villikalkkunan eduksi) tuntuu. Tässä on poltetta jo runsaasti omaan makuuni. Samalla maussa on erikoinen vivahde. Sitä voisi vaillinaisella sanavarastolla varustettu kotimiksologi kuvailla sanoin metallinen ja luumuinen.

KOKONAISARVOSANA: 65 / 100 (18.08.2023)

Maku: 52
Tuoksu: 85
Pullon ulkonäkö: 80
Juoman ulkonäkö: 100

Wild Turkey 101 Kentucky Straight Bourbon drinkeissä


ARVIOI TÄMÄ ALKOHOLI

Haluatko kertoa oman mielipiteesi alkoholista Wild Turkey 101 Kentucky Straight Bourbon? Anna omat arvosanasi ja kirjoita halutessasi myös sanallinen arvio avaamalla arviointilomake alta. Voit myös lukea mitä muut ovat aiemmin kirjoittaneet tästä alkoholista. Lue myös pelisäännöt.

ARVIOINTILOMAKE

ARVIOSI:

Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
Arvosanasi: 0
LUE VIERAILIJOIDEN ARVIOIT ALKOHOLISTA

Tätä alkoholia ei yksikään sivuston vierailija ole vielä arvioinut.

ARVIOINNIN PELISÄÄNNÖT
Älä kommentoi muuta kuin kyseistä alkoholia, varsinkaan muiden arvioita. Älä lisää arvioosi linkkejä tai mainostamiseksi tulkittavia kommentteja. Mikäli kaikkia neljän osa-alueen arvosanoja ei ole annettu, ei painotettua kokonaisarvosanaa voida ylläpitäjän toimesta laskea, jolloin arviota ei julkaista. Arvioita ei voi muokata julkaisun jälkeen. Arviointi on sallittua vain yksityishenkilöille. Mikäli henkilö on alkoholijuomaa valmistavassa, myyvässä tai maahantuovassa yrityksessä päättävässä asemassa toimiva henkilö, hän ei saa edes yksityishenkilönä arvioida alkoholeja tällä sivustolla, koska hän syyllistyy tällöin alkoholilain rikkomiseen. Kaikki arviot tarkistetaan ennen julkaisua, eikä asiattomuuksia tai laittomuuksia sisältäviä arvioita julkaista.