Kelkka

Tämän suomalaisen klassikkodrinkin valmistin alunperin (2022) vain ja ainoastaan työkavereiden painostuksesta johtuen ja annoin sille arvosanaksi 60/100. Nyt (7/2023) kuitenkin Kelkan tarina alkuperäisellä reseptillä on tullut tiensä päähän, sillä ainoan Suomessa myytävän mustaherukalla maustetun vodkan valmistus kuulemma lopetetaan. Alunperin valmistin kelkkani maustamattomasta vodkasta, itse tehdystä passionlikööristä ja appelsiinituoremehusta. Nyt teen sen uudestaan käyttäen samaa vodkaa ja appelsiinituoremehua, mutta passionliköörinä on nyt aito ja oikea Passoa ja lisään drinkkiin mustaherukan puutetta korvaamaan 10 ml karhunvatukkasiirappia.


Kelkka

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä
Drinkkiperhe:
Highball / Fizz

Alkoholipitoisuus: 8.1 % i

Ravintola-annoksia: n/a kpl i

Tilavuus: 140 ml i

Käyttämäni juoma-astia:
Riedel DSG Highball

Jää lasissa: i
"Tavalliset" jääpalat

Valmistustapa:
Rakennetaan

Käyttämäni välineet: i
Baarilusikka


Tehty & arvioitu: 07.07.2023


KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Karhunvatukkasiirappi tekee kyllä ihmeitä juomalle! Jos alkuperäinen tekemäni kelkka oli tylsä appelsiinimehusekoitus, niin karhunvatukkasiirappi yhdessä Passoan kanssa nostavat juoman uudelle tasolle. Ymmärrän nyt miksi juoma yhä edelleen on suosittu suomalaisissa baareissa. Eihän tämä toki vieläkään maailman monipuolisin drinkki ole makujen puolesta, mutta ehdottomasti maistuva drinkki kesäisenä- tai muunakin päivänä.

ARVOSANA
80 / 100

Kelkka

Tämän suomalaisen klassikkodrinkin valmistin alunperin (2022) vain ja ainoastaan työkavereiden painostuksesta johtuen ja annoin sille arvosanaksi 60/100. Nyt (7/2023) kuitenkin Kelkan tarina alkuperäisellä reseptillä on tullut tiensä päähän, sillä ainoan Suomessa myytävän mustaherukalla maustetun vodkan valmistus kuulemma lopetetaan. Alunperin valmistin kelkkani maustamattomasta vodkasta, itse tehdystä passionlikööristä ja appelsiinituoremehusta. Nyt teen sen uudestaan käyttäen samaa vodkaa ja appelsiinituoremehua, mutta passionliköörinä on nyt aito ja oikea Passoa ja lisään drinkkiin mustaherukan puutetta korvaamaan 10 ml karhunvatukkasiirappia.


Kelkka

Drinkkiperhe:
Highball / Fizz
Välineet: i
Baarilusikka
Alkoholipitoisuus:
8.1 % i
Ravintola-annoksia:
n/a kpl i
Valmistustapa:
Rakennetaan
Tilavuus:
140 ml i
Juoma-astia:
Riedel DSG Highball
Jää lasissa: i
"Tavalliset" jääpalat
Tehty & arvioitu:
07.07.2023

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilaji
Käyttämäni alkoholi i
i Määrä

Alkoholittomat ainesosat

i Määrä

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Karhunvatukkasiirappi tekee kyllä ihmeitä juomalle! Jos alkuperäinen tekemäni kelkka oli tylsä appelsiinimehusekoitus, niin karhunvatukkasiirappi yhdessä Passoan kanssa nostavat juoman uudelle tasolle. Ymmärrän nyt miksi juoma yhä edelleen on suosittu suomalaisissa baareissa. Eihän tämä toki vieläkään maailman monipuolisin drinkki ole makujen puolesta, mutta ehdottomasti maistuva drinkki kesäisenä- tai muunakin päivänä.

ARVOSANA
80 / 100