Kelkka
Tämän suomalaisen klassikkodrinkin valmistin alunperin (2022) vain ja ainoastaan työkavereiden painostuksesta johtuen ja annoin sille arvosanaksi 60/100. Nyt (7/2023) kuitenkin Kelkan tarina alkuperäisellä reseptillä on tullut tiensä päähän, sillä ainoan Suomessa myytävän mustaherukalla maustetun vodkan valmistus kuulemma lopetetaan. Alunperin valmistin kelkkani maustamattomasta vodkasta, itse tehdystä passionlikööristä ja appelsiinituoremehusta. Nyt teen sen uudestaan käyttäen samaa vodkaa ja appelsiinituoremehua, mutta passionliköörinä on nyt aito ja oikea Passoa ja lisään drinkkiin mustaherukan puutetta korvaamaan 10 ml karhunvatukkasiirappia.

DRINKIN RESEPTI
Highball / Fizz
Riedel DSG Highball
"Tavalliset" jääpalat
Rakennetaan
Baarilusikka
Kuuma kesäpäivä
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Karhunvatukkasiirappi tekee kyllä ihmeitä juomalle! Jos alkuperäinen tekemäni kelkka oli tylsä appelsiinimehusekoitus, niin karhunvatukkasiirappi yhdessä Passoan kanssa nostavat juoman uudelle tasolle. Ymmärrän nyt miksi juoma yhä edelleen on suosittu suomalaisissa baareissa. Eihän tämä toki vieläkään maailman monipuolisin drinkki ole makujen puolesta, mutta ehdottomasti maistuva drinkki kesäisenä- tai muunakin päivänä.
ARVOSANA
80 / 100
Kelkka
Tämän suomalaisen klassikkodrinkin valmistin alunperin (2022) vain ja ainoastaan työkavereiden painostuksesta johtuen ja annoin sille arvosanaksi 60/100. Nyt (7/2023) kuitenkin Kelkan tarina alkuperäisellä reseptillä on tullut tiensä päähän, sillä ainoan Suomessa myytävän mustaherukalla maustetun vodkan valmistus kuulemma lopetetaan. Alunperin valmistin kelkkani maustamattomasta vodkasta, itse tehdystä passionlikööristä ja appelsiinituoremehusta. Nyt teen sen uudestaan käyttäen samaa vodkaa ja appelsiinituoremehua, mutta passionliköörinä on nyt aito ja oikea Passoa ja lisään drinkkiin mustaherukan puutetta korvaamaan 10 ml karhunvatukkasiirappia.

Drinkkiperhe: Highball / Fizz | Välineet: Baarilusikka |
Alkoholipitoisuus: 8.1 % | Ravintola-annoksia: n/a kpl |
Valmistustapa: Rakennetaan | Tilavuus: 140 ml |
Juoma-astia: Riedel DSG Highball | Jää lasissa: "Tavalliset" jääpalat |
Tehty & arvioitu: 07.07.2023 | Sesonki: Kuuma kesäpäivä |
DRINKIN RESEPTI
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Karhunvatukkasiirappi tekee kyllä ihmeitä juomalle! Jos alkuperäinen tekemäni kelkka oli tylsä appelsiinimehusekoitus, niin karhunvatukkasiirappi yhdessä Passoan kanssa nostavat juoman uudelle tasolle. Ymmärrän nyt miksi juoma yhä edelleen on suosittu suomalaisissa baareissa. Eihän tämä toki vieläkään maailman monipuolisin drinkki ole makujen puolesta, mutta ehdottomasti maistuva drinkki kesäisenä- tai muunakin päivänä.