
Kelkka
Drinkkiperhe: Highball / Fizz Alkoholipitoisuus: 8.1 %Ravintola-annoksia: n/a kplTilavuus: 140 ml Sesonki: Kuuma kesäpäivä Tehty & arvioitu: 07.07.2023 | Valmistustapa: Rakennetaan Käyttämäni välineet: Baarilusikka Käyttämäni juoma-astia: Highball – Riedel DSG Jää lasissa: "Tavalliset" jääpalat Reseptin lähde: Juomavinkki (katso) |
Tämän suomalaisen klassikkodrinkin valmistin alunperin (2022) vain ja ainoastaan työkavereiden painostuksesta johtuen ja annoin sille arvosanaksi 60/100. Nyt (7/2023) kuitenkin Kelkan tarina alkuperäisellä reseptillä on tullut tiensä päähän, sillä ainoan Suomessa myytävän mustaherukalla maustetun vodkan valmistus kuulemma lopetetaan. Alunperin valmistin kelkkani maustamattomasta vodkasta, itse tehdystä passionlikööristä ja appelsiinituoremehusta. Nyt teen sen uudestaan käyttäen samaa vodkaa ja appelsiinituoremehua, mutta passionliköörinä on nyt aito ja oikea Passoa ja lisään drinkkiin mustaherukan puutetta korvaamaan 10 ml karhunvatukkasiirappia.
DRINKIN RESEPTI
Tarvittava alkoholilaji | Käyttämäni alkoholi | Määrä |
Vodka | Ketel One | 20 ml |
Likööri (passion) | Passoa | 20 ml |
Alkoholittomat ainesosat: | Määrä |
Appelsiinimehu | 90 ml |
Creme De Mûre (karhunvatukkasiirappi) | 10 ml |
KOMMENTTINI DRINKISTÄ
Karhunvatukkasiirappi tekee kyllä ihmeitä juomalle! Jos alkuperäinen tekemäni kelkka oli tylsä appelsiinimehusekoitus, niin karhunvatukkasiirappi yhdessä Passoan kanssa nostavat juoman uudelle tasolle. Ymmärrän nyt miksi juoma yhä edelleen on suosittu suomalaisissa baareissa. Eihän tämä toki vieläkään maailman monipuolisin drinkki ole makujen puolesta, mutta ehdottomasti maistuva drinkki kesäisenä- tai muunakin päivänä.