Kelkka

Kelkka

Drinkkiperhe: Highball / Fizz
Valmistustapa: Rakennetaan
Alkoholipitoisuus: 8.1 % i
Tilavuus: 140 ml i
Käyttämäni juoma-astia: Riedel DSG Highball
Käyttämäni välineet: i Baarilusikka
Jää lasissa: i "Tavalliset" jääpalat

Tämän suomalaisen klassikkodrinkin valmistin alunperin (2022) vain ja ainoastaan työkavereiden painostuksesta johtuen ja annoin sille arvosanaksi 60/100. Nyt (7/2023) kuitenkin Kelkan tarina alkuperäisellä reseptillä on tullut tiensä päähän, sillä ainoan Suomessa myytävän mustaherukalla maustetun vodkan valmistus kuulemma lopetetaan. Alunperin valmistin kelkkani maustamattomasta vodkasta, itse tehdystä passionlikööristä ja appelsiinituoremehusta. Nyt teen sen uudestaan käyttäen samaa vodkaa ja appelsiinituoremehua, mutta passionliköörinä on nyt aito ja oikea Passoa ja lisään drinkkiin mustaherukan puutetta korvaamaan 10 ml karhunvatukkasiirappia.

DRINKIN RESEPTI i

Tarvittava alkoholilajiKäyttämäni alkoholi ii Määrä
Vodka Ketel One Vodka 20 ml
Likööri (passion) Passoa 20 ml

Alkoholittomat ainesosat:i Määrä
Appelsiinimehu 90 ml
Creme De Mûre / Karhunvatukkasiirappi 10 ml

KOMMENTTINI DRINKISTÄ

Karhunvatukkasiirappi tekee kyllä ihmeitä juomalle! Jos alkuperäinen tekemäni kelkka oli tylsä appelsiinimehusekoitus, niin karhunvatukkasiirappi yhdessä Passoan kanssa nostavat juoman uudelle tasolle. Ymmärrän nyt miksi juoma yhä edelleen on suosittu suomalaisissa baareissa. Eihän tämä toki vieläkään maailman monipuolisin drinkki ole makujen puolesta, mutta ehdottomasti maistuva drinkki kesäisenä- tai muunakin päivänä.

ARVOSANA: 80 / 100 (07.07.2023)

Drinkin lähteenä on toiminut Juomavinkki. Olen tarvittaessa vaihtanut lähdereseptin ainesosia käytettävissäni oleviin. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


KATSO MYÖS NÄMÄ DRINKIT: